Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » LANSAREA CĂRȚII „VASI, PRIMA ȘI ULTIMA IUBIRE” SCRISĂ DE ECATERINA CHIFU, LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ DIN RÂMNICU SĂRAT, 21 SEPTEMBRIE, 2023.

LANSAREA CĂRȚII „VASI, PRIMA ȘI ULTIMA IUBIRE” SCRISĂ DE ECATERINA CHIFU, LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ DIN RÂMNICU SĂRAT, 21 SEPTEMBRIE, 2023.

Cartea a apărut la Editura „Ghepardul”„ în anul 2023.
În calitate de membră UZPR, eu, Ecaterina Chifu, creez și public cărți pentru tineret, inspirate din realitate, precum și cărți de călătorie, spre a satisface orizonturile de așteptare ale lectorilor și a-mi respecta angajamentul luat la intrarea în această uniune de creație.
CUVÂNT-ÎNAINTE
Să aduni cuvinte dragi între paginile unei cărți, să iubești ceea ce scrii, știind că faci bucurie altora, aceasta este menirea unui scriitor îndrăgostit de arta cuvântului.
Fericirea ce o dă scrisul nu este egalată de nicio altă fericire și, dacă scrierea are impact asupra lectorului, misiunea scriitorului a fost îndeplinită. Cartea care va dărui fericire altora va fi cea mai apreciată, dorită, recitită.
Ea este mesagerul care poartă idei ce mișcă mintea, o înflăcărează, o transformă.
Precizez că nu este o scriere autobiografică, deși am folosit persoana întâi, doar pentru a capta atenția lectorului, pentru a-l implica mai activ într-un dialog cu naratorul.
Am evocat în carte imagini din orașul adolescenței mele, Buzău, fiindcă am simțit că există acolo energii benefice, telurice și astrale ce converg, spre a fi un oraș al bucuriei pentru cei care îl iubesc.
O carte este centrată adesea pe un personaj principal sau două, de multe ori venind din realitate, eroi care scriu o poveste ce poate impresiona lectorul sau îl poate lăsa indiferent.
Dar drama familiilor românești destrămate, a copiilor părăsiți, traumatizați m-a durut cel mai mult și de aceea am transpus-o în aceste pagini.
Suferința produsă de părinți propriilor copii mă revoltă și am scris acest protest contra abuzurilor asupra copiilor, protest care să fie luat în seamă de cei ce trebuie să îi protejeze. Ei cresc triști, cu răni în suflet și de aceea se atașează profund doar de cei care îi iubesc.
Cum să redai o iubire ce abia începe să înflorească, atunci când eroii învață să se iubească unul pe altul, în ciuda tuturor încercărilor vieții care ii fortifică, învață să se ajute unul pe altul, să se susțină ]n proiectele lor, pentru a trece peste toate greutățile puse în cale de soartă?
Când întâlnim cupluri căsătorite care s-au iubit din copilărie, simțim parcă forța lor dată de iubire, pentru a răzbi prin valurile vieții. Așa sunt și eroii acestei cărți, doi elevi de școală generală care cresc împreună, se separă, dar se caută mereu, din nevoia de a fi fericiți în doi.
Nevoia de iubire este atât de puternică, iar lupta pentru păstrarea ei atât de lungă, o luptă ce face eroii să trăiască la cea mai mare tensiune a sufletelor.
Fascinația unei ființe asupra alteia izvorăște din gesturi mici, din priviri, din cuvinte abia șoptite, din fapte făcute din iubire. Să suferi, să crești și să iubești, să iubești cu toată puterea sufletului tău, aceasta este menirea celor doi eroi. Perseverența, dragostea dezinteresată, curajul și toată duioșia sufletelor adolescentine descrise în aceste pagini aduc valoare etică poveștii de iubire.
Respectarea legii face și mai grea apropierea celor doi eroi, spun eroi, căci fac fapte de eroism pentru a se salva unul pe altul.
Dar iubirea este răbdare, implică înțelegerea unui suflet de altul la fel de iubitor, este lumină și vis, este integrarea în cercul energiilor benefice, este parte din iubirea divină.”
AM FĂCUT LECTURĂ PUBLICĂ DIN ACEASTĂ CARTE, PENTRU A EVIDENȚIA CARACTERUL PERSONAJELOR, FRUMOASA POVESTE DE IUBIRE DINTRE DOI COPII DEVENIȚI ADULȚI, AM DESCRIS FRUMUSEȚEA SUFLETELOR ADOLESCENTINE, AMESTECUL DE DURERE ȘI FERICIRE, TOTUL FIIND REDAT GRADAT, CUM A CONSTATAT D-NA GEORGETA CHIRIAC. D-NA MILOȘ STELA, CADRU DIDACTIC, A SPUS CĂ AM SURPRINS BINE REACȚIILE PERSONAJELOR, OBSERVÂND COMPORTAMENTUL ELEVILOR. ENERGIA CE O DĂ IUBIREA ESTE AXA DESFĂȘURĂRII ACȚIUNII ACESTEI SCRIERI. D-NA ANETA PIOARĂ A SUBLINIAT IMPORTANȚA SCRIERII LA PERSOANA I, CĂCI RELAȚIA AUTOR-NARATOR-LECTOR DUCE LA EMPATIE ȘI IMPLICARE EMOȚIONALĂ.
ACEASTĂ SCRIERE VA AVEA ȘI O VARIANTĂ ELECTRONICĂ, PENTRU A FI ÎNDRĂGITĂ DE TINERI ȘI  A SERVI LA EDUCAȚIA ACESTORA.
Chifu Ecaterina
Facebooktwitterby feather