Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Marina Glodici: Despre preocupări şi activităţi

Marina Glodici: Despre preocupări şi activităţi

     În decursul ireversibil şi fugar al timpului aşteptăm să ne fie mai bine, să trăim într-un mediu onest şi să ne atingem idealurile pentru care străbunii noştri şi-au dat viaţa: unitate, libertate, independenţă, prosperitate şi pace.

    Din păcate, ciocoii moderni, oportuniştii şi snobii se înghesuie să îşi facă apariţia în locuri în care ar trebui să fie oameni cu adevăraţi patrioţi şi serioşi care ştiu să îşi respecte cuvântul dat şi cu pregătire adecvată.  Îmi amintesc ce spunea odată un mare politician într-un interviu: că în conduceri ar trebui să fie promovaţi doar oameni morali şi competenţi deoarece “omul munceşte aşa cum trăieşte”. “Dar cel ales la suflet face planuri alese şi stăruie în planurile lui alese” (Isaia, capitolul 32). Şi nu se referă la politicienii noştri aleşi, ci la oamenii delicaţi, cu caracter care gândesc frumos, şi ale căror planuri sunt onorabile şi la înălţimea chemării lor, ca lideri.

     Nu demult, am aflat de la  televizor despre ce “preocupări importante” avea un primar din ţară. Pe banii statului îşi spiona amanta care era de fapt angajata instituţiei publice.  Aşadar, îşi înşela nevasta, încălcându-şi cuvântul dat în faţa ofiţerului de stare civilă că îi va fi credincios până la sfârşit. Pentru el, familia nu mai e o valoare. Îşi va ţine el cuvântul în faţa poporului?  În al doilea rând, a implicat chiar şi oamenii legii în  “activitatea sa publică” …de adulter, dând un exemplu negativ şi josnic tinerei generaţii. Dar nu în ultimul loc,  punând la îndoială criteriile de angajare a personalului în domeniul public. Pe de altă parte, făcând presiuni şi hărţuind sexual o femeie care probabil îşi dorea o familie şi nu numai un rol de metresă. Mai mult,  cu un zâmbet în colţul gurii, un coleg de rang înalt din partid este de părere că nu e nimic grav. Oare aşa să fie? Mulţi dintre cetăţeni au spus, dând din cap: “Corbi la corbi nu-şi scot ochii”. Ei au mai fost de părere că,” Una e când greşeşti şi alta e când persişti în greşeală. Din păcate a pierit ruşinea şi buna creştere şi chiar şi politicienii se dedau la tot feluri de fapte vinovate şi mişelii numai pentru plăcerile lor.”. Aşadar, e ceva foarte grav, de nepermis.,într-un stat de drept. Acesta este traiul frumos şi drept al unui lider care trebuie să lucreze şi să gândească pentru concetăţenii lui? În timp ce trebuia să dea un exemplu de cinste, dreptate, adevăr şi să promoveze valorile unei societăţi umane, tocmai le încălca un nonşalanţă şi cu un dispreţ nemaipomenit faţă de întreg poporul român. Acest mod de a gândi şi a trăi a devenit deja un fenomen care va distruge şi va bloca mersul înainte al ţării şi va fi ca o plagă care va afecta modul de formare a noii clase politice. Cei care au înfăptuit revoluţia şi au murit pentru libertate nu au luptat pentru  ca adulterul să fie scos din lista infracţiunilor, nici pentru a desfiinţa bunul simţ şi valorile de bază care nu se vor schimba niciodată: dreptate, cinste, adevăr, loialitate şi umanitate. În zilele acelea grele din 1989,  se scanda pe drumuri: “Există Dumnezeu!” Unde este acest Dumnezeu din inimile noastre? Mai există? Sau a fost Bun doar pentru că ne-a ajutat să alungăm comunismul. Şi ce înseamnă pentru noi capitalismul? Libertinism, ingâmfare, aroganţă, orgoliu, umplere de sine şi golirea totală de spiritualitate? Ce familie!? Ce Dumnezeu!? Ce legi!? Ce planuri economice de a aduce un plus la nivelul de trai al populaţiei!? Ne trăim viaţa cât putem! Poporul e ceva generic! Ce să vorbim despre ţară şi patriotism! Doar nu suntem comunişti! Dar ce suntem domnilor? Că legi nu mai avem, pe Dumnezeu îl scoatem din ecuaţie şi suntem nişte trepăduşi care îşi spionează vecinul, amanta, colegii, şi vrem să fim noi dumnezei să conducem totul, să ştim totul şi să… distrugem tot ce e bun, că la asta s-au priceput toţi impostorii.

       Mass media, a patra putere în stat…  a scăzut în putere, deoarece a fost intimidată de criza economică, de atitudinile unora care au ajuns în anumite funcţii şi au bani şi uite aşa, dacă nu batem pasul pe loc, mergem mai rău decât înainte cu cel puţin zece ani, din punctul acesta de vedere! De ce să existe teamă de legi sau ruşine de oamenii din jur care au votat? Doar egoismul generează preocupările mentale şi activităţile unora? Câtă lipsă de cultură civică! Pănâ când? Societatea civilă ar trebui să ceară partidelor  politice să promoveze doar oameni morali. Nu avem nevoie de politicieni care să batjocorească tot ce e sfânt! Un om fără Dumnezeu este şi fără legi şi fără ruşine.

      Emigrările se înteţesc, oamenii educaţi, specialiştii pleacă din ţară, locurile de muncă pentru tineri nu s-au mai înmulţit, salariile sunt tot mici în raport cu preţurile ceea ce face  ca puterea de cumpărare a populaţiei să nu crească. Dar există timp  de preocupări cât se poate de josnice şi activităţi  egoiste susţinute şi ridicate la nivel de comportament normal.  Avem persoane competente,  atât profesional cât şi  moral,

 care doresc ca ţara noastră să prospere şi ştiu cum să facă acest lucru, deşi sunt puţini, sper să reuşească, dar trebuie lăsaţi să facă acest lucru! E timpul să ne trezim! Să conştientizăm că nu e destul să facem propagandă ieftină, ci să trăim frumos şi să ne ţinem de planuri care ne onorează.

     Istoria este un deosebit învăţător. Cu ani în urmă, am citit istoriile mai multor ţări din Europa. Am fost foarte impresionată de Istoria Angliei.    Vă învit să o citiţi şi veţi descoperi ce a adus binecuvântare ţării şi prosperitate, dacă nu o clasă politică morală şi credinioasă Lui Dumnezeu. Veţi fi de acord cu mine că avem nevoie de o clasă politică morală şi acest lucru nu va fi posibil până ce noi, toţi românii, nu ne vom întoarce la Dumnezeu prin pocăinţă şi nu vom avea în vieţile noastre valorile instituite de El. Doar aşa vom avea un caracter nobil. Şi abia atunci vom putea pricepe de ce  “nobleţea obligă”!

Marina Glodici

Cluj Napoca, 6 mai 2015

Facebooktwitterby feather