Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » MIHAI MARIN: DULCE PONTES, REGINA MUZICII FADO CARE L-A IMPRESIONAT PE SCRIITORUL PAULO COELHO, REVINE IN ROMANIA

MIHAI MARIN: DULCE PONTES, REGINA MUZICII FADO CARE L-A IMPRESIONAT PE SCRIITORUL PAULO COELHO, REVINE IN ROMANIA

by Marin MIHAI // Regina contemporana a muzicii fado – Dulce Pontes a răspuns invitației lansate de Project Events, turneul său urmând să treacă și prin România. Artista portugheză va concerta în această toamnă la București. Cunoscuta cântăreață îi va încânta pe fani cu vibrantele acorduri portugheze ale pieselor „Caminhos”, „Canção Do Mar”, „Fado Português”.
Concertul va avea loc pe data de 27 Octombrie 2015, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00,potrivit unui comunicat de presă remis Revistei ´´HAI,ROMANIA!´´ ( http://mihaimarin.wordpress.com) de către organizatorul PROJECT EVENTS ROMANIA.
Solista portugheză Dulce Pontes s-a nascut in Montijo, Portugalia, in 1969. Artista a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cantand pop, rock, jazz, muzica clasica si traditionala. In 1991, a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si in acelasi an a reprezentat Portugalia la Eurovision. Fiind o nationalista, a promovat din prima clipa a afirmarii muzica fado, considerata in acel moment „decedata”. A fost repede clasificata ca si succesoarea de drept a extraordinarei cantarete Amalia Rodrigues, sufletul fado-ului, Dulce declarandu-se de nenumarate ori o mare admiratoare a muzicii acesteia.
Primul sau album, „Lusitana”, a fost lansat in 1993, iar in anul urmator a ajuns pe piata albumul „Làgrimas”, material ce a consfintit consacrarea solistei la nivel mondial. Cu acest al doilea album, Dulce Pontes a devenit un star mondial. Concertele ei din Spania, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia si Brazilia au dovedit lumii ca muzica portugheza trebuie asezata la loc de cinste in topurile mondiale. Albumul Lagrimas a fost unul dintre cele mai bine vandute din toate timpurile in Portugalia, iar melodia „A Cancao do Mar” a ajuns si la Hollywood, pe coloana sonora a filmului „Primal Fear”, film ce il are in distributie pe Richard Gere, si nu oricum, ci introdusa de producatorul Gregory Hoblit de patru ori pe coloana sonora. Melodia: „Canção do Mar” (Cantecul marii) este o melodie lansata initial de Amália Rodrigues in 1955, apoi preluata si de alti artisti din intreaga lume: Valentina Félix, Sarah Brightman, Chenoa, Chayanne, Hélène Ségara, Milva, Mando, etc.
Dulce are un stil propriu de interpretare a fiecarei melodii, un stil unic si de neuitat – stilul Dulce Pontes.
Stilul ei aparte si amplitudinea ei vocala ii permit sa interpreteze cu succes rock fado sau chiar un cantec cu inflexiuni africane. Dulce este un artist complet de talie mondiala, calitatiile ei fiind extrem de cameleonice, complete si variate. Dulce a experimentat cantece intr-o mare varietate de limbi, chiar si in berbera. Artista a colaborat cu artisti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora si
Andrea Bocelli, dar si cu celebrul compozitor italian Ennio Morricone.
AFLA CUM A FOST IMPRESIONAT SCRIITORUL PAULO COELHO DE REGINA MUZICII FADO SI CE APRECIERI FAC PUBLICATIILE DE RENUME. AICI :
https://youtu.be/v_2fyB4dj4U
Facebooktwitterby feather