Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » MONTSEGUR, recenta apariție editorială semnată de Maestrul EUGEN DORCESCU, a poposit la Slobozia. 

MONTSEGUR, recenta apariție editorială semnată de Maestrul EUGEN DORCESCU, a poposit la Slobozia. 

MONTSEGUR, recenta apariție editorială semnată de Maestrul EUGEN DORCESCU, a poposit la Slobozia.

 

Vă mulțumesc, Maestre, pentru bucuria de a primi fiecare apariție editorială semnată de dvs, care îmi îmbogățește casa și sufletul cu spectacolul unic al Poeziei veritabile, nobile și valoroase! Cum poate fi o carte de poezie care cuprinde versuri dedicate ființei adorate, altfel decât sublimă? Abia aștept să o citesc, cu porțile sufletului larg deschise. Mulțumiri, cu reverență!

 

Pentru a cunoaște dimensiunea scriiturii și a autorului său, prezentăm mai jos coperta IV a cărții, pe care semnează nume valoroase ale criticii și exegezei literare actuale.

 

„Întreaga prețuire a acestui URIAȘ clasic al Poeziei românești – îmbrățișări din meleagurile brâncușiene de origine!” (Zenovie Cârlugea, 18 martie 2024)

 

„Îmi arunc ochii, într-o doară, pe lista cu numele „like”-iștilor, așa zicând, ai poeziei mele din amonte, și-l văd, în fruntea ei, pe Eugen Dorcescu! Căruia-i mulțumesc sfios, ca unui fără, azi, pereche în poezia românească. Într-un răstimp în care ea e, mai cu seamă, improvizație anodină sau însăilare de nimicuri, acest poet de primă linie, al modului sever și apodictic poate să spună, cu Francois al Franciei, că „totul e pierdut, minus onoarea”. Onoarea poeziei, căreia el, maestrul Eugen Dorcescu, îi este unul dintre garanți…” (Șerban Foarță)

 

„Poetul Eugen Dorcescu se înfățișează, acum, în fața agoniei cultural-spirituale, cu un profil statuar, străjuind un tărâm poetic fabulos, ritmat pitagoreic, în cadențe inconfundabile, trimițând spre arhetipuri tulburătoare… totul transfigurat fiind prin orizontul transcendenței”. (Mircea Lăzărescu)

 

„… Eugen Dorcescu, scriitor exponențial pentru România începutului de secol” (Cornel Ungureanu)

Facebooktwitterby feather