Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Exegeze » NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 14 AUGUST 2015

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 14 AUGUST 2015

COLECȚIA LIRIK


INES_CLIPE***1. INES VANDA POPA* Timișoara: CLIPE DESCÂNTATE DE CONDEI
(versuri, A5, 168 pagini)

Poezia Vandei Ines Popa este, fără îndoială, o poezie romantică izvorâtă din ape curate, de o frumusețe aparte, tandră și versatilă. Ines Popa nu face artă doar de amorul artei, ci mai întâi o trăiește, o inspiră și apoi o transformă în emulație lirică. Există ”creatori” care scriu conformându-se în totalitate vremurilor, fără să manifeste sentiment, fără să inspire frumusețe și, cu atât mai mult, fără să le pese dacă ”opera” lor va ajunge sau nu la sufletul cuiva. Ines NU face parte din această categorie. Ea scrie pentru sine, nu cu scopul de a place sau nu, însă cu o naturalețe și lejeritate a rimelor și ritmului demne de invidiat. Suntem siguri că traseul literar al poetei Vanda Ines Popa este deja ferm conturat și în deplină ascensiune.

John Barrymore spunea un adevăr simplu: Omul este bătrân, atunci când regretele iau locul viselor. Se poate spune că – prin acest nou volum de poezie – Ines continuă să… VISEZE, făcând din vis rațiunea de a trăi, modalitatea inedită de a crea, speranța într-un mâine, mai frumos decât ieri. Visătorii sunt salvatorii lumii. Aşa cum lumea vizibilă este susţinută de cea invizibilă, tot aşa şi oamenii, cu toate încercările, greşelile şi vocaţiile lor mărunte, sunt susţinuţi de către viziunile minunate ale visătorilor solitari. Omenirea nu poate să-şi uite visătorii. Nu poate să lase idealurile lor să fie uitate şi să dispară, ea trăieşte în propriile vise. Le recunoaşte prin realităţile care aşteaptă să fie experimentate de visătorii lor. Cel care zămislește o viziune minunată în inima sa, un ideal măreţ, va găsi puterea de a realiza cu siguranţă acel ideal mai devreme sau mai târziu. A dori înseamnă a obţine. A aspira înseamnă a atinge. Primul volum de versuri  al autoarei, Pescar de vise, a fost unul de succes. Viziunea ei a fost  promisiunea de a deveni ceea ce visează. Acel vis s-a realizat şi iat-o astăzi cu o nouă apariţie editorială, acest nou volum de versuri. Crezul poetei rămâne fidel aceluiași subtil sentiment, îmbrăcat în suave flori de gând, după cum ea însăși afirma: Sufletul meu… un dans al fluturilor, cu parfum de maci.  (GHEORGHE A. STROIA)

TUDOR_Dacia***2. IOANA TUDOR* București: DACIA STRĂMOȘILOR NOȘTRI (proză-poezie, A5, 144 pagini)

Fire patriotică încă din tinereţe, când în timpul războiului recita versuri pentru patrie, îşi iubeşte mult ţara cu toate problemele ei şi cu toate asperitățile sale. Nu-i suportă pe hoţi şi impostori, doreşte o societate curată şi îndestulată. Fiind o fire cu multe premoniţii provenite fie din vise sau din imagini ce îi apăreau în starea de veghe, acestea au determinat-o să se cerceteze pe sine, văzând că acestea se transformau în timp scurt în realitate. Uneori premoniţiile erau prezentate din timp cunoscuţilor, care mereu îi confirmau îndeplinirea lor în timp. Studiile sale s-au axat şi pe ”viaţa după viaţă”, care au început din anul 1944, când, la bombardament fiind lovită puternic, la un moment dat, ea  din colţul tavanului îşi vedea trupul în timp ce vecinii o scoteau de sub dărâmături. Pentru a transmite cititorilor curiozitatea de a şti mai multe despre „viaţa după viaţă”, a strâns un material important prezentând succint un articol privind Comentarii despre „Viaţa după viaţă”. Citind acest articol, orizontul vieţii spirituale se va lărgi apreciabil pentru toţi. (Prof. Ana Niculescu)

___________________________________________________________

Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com.

___________________________________________________________

 

ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!

___________________________________________________________

În curând la Editura Armonii Culturale… Vasile Bele (Baia Mare), Rodica Popel (Iaşi), Cornel C. Costea (Cluj-Napoca), Gabriel Dragnea (București), Margareta Chiurlea (Wolverhampton, UK), Narcis Zahiu (Tecuci), dr. Cornelia Păun (Bucureşti) … și multe alte noi apariţii editoriale!

Armonii Culturale

14 august 2015

Facebooktwitterby feather