Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » NOI APARITII » NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – APRILIE 2017 (2)

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – APRILIE 2017 (2)

Armonii Culturale, editura care împlinește vise, de 6 ani, din 15 iunie 2011, adaugă în portofoliul editorial, cu fiecare carte publicată, nume valoroase ale literaturii române contemporane de pe întreg mapamondul. Structurată pe colecții, activitatea editorială cuprinde: poezie, proză, roman, nuvelă, eseu, exegeze, critică literară, jurnal, teatru, literatură pentru copii, istorie religie, traduceri. Ca în fiecare lună, aflată la bilanț, Editura Armonii Culturale vă aduce la cunoștință ultimele titluri publicate. Fiecare titlu și fiecare autor ne onorează și contribuie la ”imprimarea” mărcii Armonii Culturale, atât în conștiința individuală, cât și în conștiința generală, dar în mod special în conștiința fiecărui cititor, a celui care savurează cu adevărat paginile de literatură special create pentru el. Le mulțumim tuturor celor ce ne fac parte din visul lor și știu că ARMONII CULTURALE reprezintă ÎNCĂ UN VIS… ÎMPLINIT!

 

*

*     *

  1. EPOSS: SILVIA GIURGIU* ITALIA – DILEME (roman)

Povestea Leei aduce în atenție nevoia inerentă  a fiecărui om de a-și construi un alter ego, o altă existență, o viață paralelă, încercare de cele mai multe ori sortită eșecului. Negarea realității, indiferent cât de gravă și traumatizantă ar fi ea, fuga de fantasmele trecutului în încercarea inutilă de a uita, sentimentele nejustificate de vinovăție și rușine, pentru ceva care s-a întâmplat independent de voința sau implicarea proprie, nu înseamnă altceva decât abandonarea prematură a luptei și, implicit, atragerea inevitabilului declin.

În cazul de față, dilemele unei minți complexe, ale cărei certitudini înrădăcinate prin educație, credința în oameni și iubirea necondiționată către aceștia, au devenit spectrele distructive ale unui trecut renegat, devastând prezentul și viitorul celor implicați în angrenajul nepărtinitor al destinului. Să nu uităm că într-o luptă există învinși, dar și învingători, însă, în capitulare, există doar învinși!

O scriere frumoasă, cerebrală, în care se simte deseori sensibilitatea și afectivitatea emoțională a autoarei, dar și empatizarea cu personajul principal și cu situația sa, stări care fac povestea mai reală, mai bine definită. Personajele și acțiunile complexe, montate și redate într-o perspectivă panoramică asupra vieții, pot fi doar câteva dintre elementele cheie care vor cuceri cititorul. O lectură plăcută, încă una dintre multiplele drame care străbat societatea contemporană globalizată, o lecție de viață din care fiecare poate trage învățăminte, fără să uităm că o secundă poate face diferența dintre viață și moarte, dintre fericire și chinul perpetuu. (GHEORGHE A. STROIA);

*

*     *

  1. LIRIK: DAN-OBOGEANU GHEORGHE* Galicea – Vâlcea: CONFESIUNI –VLAS SENTIMENTAL (poezie, redactor de carte ALEXANDRU IOAN ENACHE)

În titlul cărții este scris și ,,Vals sentimental”, ce să fie acesta? Un dans, o simplă idee de dans sau mai mult? Ar fi o coerență, o linie fixă de valori, la fel cum valsul are un mod aparte de a fi simțit și dansat, la fel și poeziile pot pune sentimentele într-o balanță, le poate da culoare, cuvinte, le poate descrie în toată splendoarea lor.

Pe lângă poeziile meditative, cu un profund  strat psihologic, pentru a ne mai ,,detașa” de la meditație despre viață, condiție umană, existență, domnul Obogeanu vine cu niște pamflete care, deși, au o nuanță veselă, la fel scot în evidență problemele lumii de azi, la care trebuie să dăm un răspuns, și asupra cărora trebuie să cugetăm.

Dincolo de scrierea unei cărți se află motivul din care acesteia i s-a dat lumina tiparului, pe lângă mesajele moralizatoare transmise în unele poezii, domnul Obogeanu scrie ,, pentru a  reda lumii încrederea în latura profund umană a Omului” și acesta cred, e cel mai nobil motiv pentru a scrie.

Poezia domnului Obogeanu Gheorghe este  plină de sens ascuns, dar care nu-ți consumă gândirea pentru a-l vedea, are  influențe  din curentele  romantic și simbolism și este un joc al cuvintelor, este dinamică si creează imagini și sentimente în ritmuri echilibrate și metafore fine. Lectura cărții te duce într-o stare de meditare profundă care își pune amprenta pe sufletul fiecărui cititor, deoarece fiecare dintre noi se poate găsi prins în mreaja cuvintelor, prins în taina poeziei pentru a se regăsi acolo citind și aprofundând vers după vers. Lectură plăcută! (ALEXANDRINA VLAS)

*********************************************************** 

Așteptăm autorii interesați să ne contacteze… AICI!

Editura Armonii Culturale,

Gheorghe A. Stroia, Adjud, VN (RO)

tel: 0741-078.627 (mobil)

e-mail: geocosynus@gmail.com

Armonii Culturale – încă un VIS ÎMPLINIT!

 

Facebooktwitterby feather