Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » NOI APARITII » NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE: FLORENTINA DANU: PE CĂRĂRI DE VIS ȘI DOR

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE: FLORENTINA DANU: PE CĂRĂRI DE VIS ȘI DOR

Romantică prin constituția liricii sale, un suflet pentru care „echilibrul” reprezintă un modus vivendi, FLORENTINA DANU adaugă palmaresului literar propriu o nouă carte – o nouă apariție Armonii Culturale – cu un titlu la fel de romantic – PE CĂRĂRI DE VIS ȘI DOR. Versurile denotă trăiri intense, iubire față de oameni și natură, accentul semantic fiind pus pe cuvinte precum „prietenie”, „dragoste”, „speranță”, „încredere”, „liniște”. Pentru Florentina Danu, poezia reprezintă un vis împlinit, poate tocmai de aceea vis/visuri/visare sunt apelurile instanțiale permanente. Combinațiile real/imaginar, status/sentiment, sunt axele în jurul cărora poeta își conturează lirica.

Indiferent dacă prozodia este de factură clasică sau modernă, versurile cărții respiră romantism, prin amestecul rafinat și nuanțat al aromelor verzi/florale. Curgerea timpului nu este percepută ca un fapt implacabil, ci „rezumată” la atingerea diafană ce maturizează, îmbogățește, adaugă, statornicește.

Lirica Florentinei Danu este romanțată, cantabilă, făcută parcă pentru o întâlnire cu muzica și poezia. Premiile pe care poeta le primește, evenimentele pe care le organizează, prezența activă pe diferite site-uri literare, în varii antologii, toate acestea îi reconfirmă atât valoarea în rândul poeților douămiiști, dar și incontestabila sa valoare umană.

O carte ce se poate constitui într-o lectură plăcută, pozitivă, inspiratorie, pe care sufletul o poate recepta prin ușurința și naturalețea mesajului transmis.

GHEORGHE A. STROIA
Membru ARA, USE

Facebooktwitterby feather