Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » NOI APARITII » NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – SEPTEMBRIE 2015

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – SEPTEMBRIE 2015

COLECȚIA MAGIC

***1. PAULA CĂRUCERU (Coordonator)* Ruginești, Vrancea: AI UN LOC, LA NOI ÎN JOC (jocuri didactice pentru activitățile matematice, A5, 188 pagini)

În procesul formării reprezentărilor matematice, copiii răspund prompt, mai întâi, prin acţiune, reuşind mai greu să explice operaţiile pe care le-au efectuat sau rezultatele pe care le-au obţinut, din cauza rămânerii în urmă a planului verbal. De aici, necesitatea ca educatoarele să insiste pentru însuşirea şi utilizarea de către fiecare copil a limbajului matematic adecvat şi a exprimării corecte şi logice. Pornind de la observarea atentă a copiilor sub aspectul exprimării cunoştinţelor matematice în timpul rezolvării sonore a problemelor în joc, se pot identifica mai ușor aspectele mai dificile, expresiile ce trebuie fixate trebuie, confuziile făcute şi care trebuie înlăturate din gândirea şi vorbirea copiilor.

Pornind de la aceste aspecte mai mult sau mai puțin teoretice, în cadrul proiectului de parteneriat educațional CARTEA PRIMĂVERII – inițiat de prof. PAULA CĂRUCERU – un număr impresionant de cadre didactice de pe întreg cuprinsul țării (peste 150) și-au unit eforturile în a propune jocuri didactice matematice, mai noi sau mai vechi, capabile să stimuleze atenția, să impulsioneze interactivitatea copiilor, să transforme activitatea la grupă într-un proces facil, atractiv și recompensatoriu. CARTEA PRIMĂVERII, cu cele două secțiuni ale sale (colecția de jocuri didactice și concursul de creație artistico-plastică PENTRU TINE, COPILE!), se dovedește a fi un proiect productiv, folosind atât copiilor – prin posibilitatea manifestării creativității într-un cadru organizat, cât și educatorilor – unul dintre rezultatele efortului comun constând în publicarea unei lucrări cu un mare grad de utilitate pentru lucrul la grupă.

Coordonatorilor proiectului, cadrelor didactice participante la această sărbătoare a PREȘCOLARITĂȚII, dar și tuturor copiilor implicați în frumoasele activitățile creative și recreative, le adresăm sincere FELICITĂRI, asigurându-i că eforturile lor conjugate pot fi considerate exemple de bună practică în învățământul românesc iar succesul muncii lor va deveni unul de răsunet!  (GHEORGHE A. STROIA)

***2. SĂNDICA BORCHINĂ (Coordonator)* Sf. Gheorghe, jud. Covasna: MUZICA ÎN JOCURILE COPIILOR (jocuri muzicale pentru preșcolari și școlari, A4, 44 pagini)

În grădiniță, conținutul educației muzicale nu se referă doar la însușirea unor cântece, ci și la cunoștințe și deprinderi muzicale care se formează și consolidează prin  mijloacele specifice educației muzicale: exercițiul muzical, jocul muzical, audiția. Toate acestea înseamnă ritm, înălțime, armonie, dinamică, intensitate, sensibilitate și se regăsesc în jocul copiilor, care este modul cel mai facil de apropiere de muzică. Din jocurile copiilor fac parte, de cele mai multe ori, prietenii lor nelipsiți: cățeluși, pisicuțe, fluturați, imagini ale bunicilor, părinților, fraților, etc. Spontaneitatea, firescul ritmic și melodic impun anumite criterii de selecție a repertoriului care este strict coroborat cu accesibilitatea și valoarea educativă. Cerințele de accesibilitate constau în respectarea capacităților muzicale ale copiilor, de percepția auditivă și redarea vocală, de înțelegere a versurilor. Structura ritmică înseamnă formule ritmice care se repetă, în care silaba este asociată cu durata. Scările melodice sunt reduse, linia melodică are un sens firesc, iar ambitusul nu depășește vocea copiilor. Textul trebuie să  fie pe înțelesul copiilor, cuvintele ușor de pronunțat, versul să se suprapună frazei muzicale. Conținutul de idei al textului să fie în concordanță cu caracterul melodiei, iar accentele silabice să fie în concordanță cu accentele muzicale. Valoarea educativă constă în contribuția cântecelor și jocurilor muzicale la sensibilizarea și socializarea copiilor. (Prof. MONICA GALL, Liceul de  Arte ,,Plugor Sandor”, Sf. Gheorghe, Covasna)

COLECȚIA ANTOLOGIS

***1. MARIANA BENDOU (Coordonator)* Onești, jud. Bacău: POD DE DOR CĂTRE BUNICI (Expresia ideii – vol. VII, A5, 220 pagini)

       Această antologie literară este despre vârsta a treia şi pentru vârsta a treia dar nu numai… Am pornit de la ideea că nu se au în vedere publicaţii destinate cu precădere acestei vârste deşi reprezintă un procent însemnat din populaţia ţării, populaţie încă aptă de activităţi şi însetată de cultură ori de informaţii… Este vorba despre părinţii, unchii şi mătuşile noastre, bunicii, vecinii, prietenii şi mulţi alţii, oameni dragi cărora din variate şi mai mult sau mai justificate motive, am încetat a le mai trece pragul, a le mai adresa o vorbă făcându-i să se simtă altcumva… şi de altundeva. Acesta este al VII-lea volum din seria antologiilor „EXPRESIA IDEII” rod al unui proiect intercultural trans-frontalier ce a debutat în anul 2011 pe reţeaua internet facebook sub numele de „Clubul Marianei Bendou”. Oameni de cultură de prestigiu, români de pretutindeni, au înţeles ca să îşi manifeste în acel spaţiu, împreună, talentul în scopul realizării unor nobile finalităţi prin intermediul variatelor instrumente informatice pe care le oferă astăzi internetul. Numărul mare de creaţii literar-artistice postate în grupul virtual precum şi valoarea deosebită a acestora, impactul favorabil pe care l-a avut proiectul asupra publicului cititor online, au sugerat astfel culegerea şi valorificarea materialelor postate în cadrul unor antologii specifice. Cărţile Clubului „EXPRESIA IDEII” au ajuns de atunci şi până astăzi în ţări de pe toate continentele globului… (prof. MARIANA BENDOU)

COLECȚIA EPOSS

***1. VIRGIL STAN * Mangalia, Constanța: ADRIANA (roman, A5, 284 pagini)

Încă o poveste de dragoste, nuanțată, cu urcușuri și coborâșuri, noi motive de a crea, cu pricepere și iscusință scriitoricească, meandrele unui fluviu în serial, pe care cititorul să-l poată naviga cu o deosebită plăcere. O lectură spumoasă, plină de pasiune dar și încrâncenare, scenarii la dorințe tumultoase, intrigi și finaluri spectaculoase. Personaje inedite, de această dată tinere, în deplină sănătate fizică și, mai ales, emoțională, micile intrigi țesute în mod aristocratic, eposul inteligent derulat, fac din autorul mangalian VIRGIL STAN, un romancier capabil să țese intrigi de alcov, să creioneze personaje pasionale, să incite și, de ce nu, să mențină atenția cititorului la cote maxime. Un roman bine scris, care, alături de celelalte două apariții semnate de VIRGIL STAN, la editura Armonii Culturale – ZBORUL SPRE STELE (2012) și PARFUM DE ORHIDEE (2013), ambele volume premiate de Liga Scriitorilor Români la secțiunea ROMAN, completează trilogia erosului său subtil și pedant, în același timp. Încă un pas ferm spre confirmarea locului câștigat în galeria maturilor romancierilor de valoare, stabiliți aproape de malul mării, cel mai sigur locul de inspirație divin al tuturor întreprinderilor sale literare. (Gheorghe A. STROIA)

___________________________________________________________

Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com.

___________________________________________________________

 

ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!

___________________________________________________________

În curând la Editura Armonii Culturale… Daniil Dragoș (București), Adrian Toader Williams (București), Virgil Stan (Mangalia), Nicoleta Orghidan (Brașov), Vasile Bele (Baia Mare), Rodica Popel (Iaşi), Cornel C. Costea (Cluj-Napoca), Mariana Vicky Vârtosu (Focșani), Gabriel Dragnea (București), Margareta Chiurlea (Wolverhampton, UK), Narcis Zahiu (Tecuci), Cornelia Păun (Bucureşti), Teodoru Viorica (Adjud) … și multe alte noi apariţii editoriale!

Armonii Culturale

3 Septembrie 2015

Facebooktwitterby feather