Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » COMUNICATE PRESA » OFERTA DE CARTE, IANUARIE 2016, CU PREMII

OFERTA DE CARTE, IANUARIE 2016, CU PREMII

 

LA MULȚI ANI!

Vă rugăm să ne permiteți să vă prezentăm  lucrările pe care le avem disponibile pentru vânzare în stocul parohiei noastre. Ne exprimăm, totodată, speranța,  că ele vor găsi ecoul cuvenit în sufletul Dvs. și ne veți face comenzi cât mai consistente, atât pentru nevoile Dvs.  spirituale, cât și ale celor dragi.

                  Parohia noastră pune la îndemână tuturor cărți ziditoare de suflet, de literatură, de istorie, filozofie și din alte domenii, tocmai în această perioadă, când, pe toate canalele de informație, suntem bombardați cu  tot felul de produse menite să ne îndepărteze de Dumnezeu. Cărțile propuse de parohia noastră pot fi hrană pentru sufletul Dvs., dar și un cadou fericit, pe care îl puteți oferi celor din jurul Dvs. Se cheltuiesc sume enorme pentru tot felul de daruri ce se fac celor dragi, deși multe sunt doar simbolice și de circumstanță. Noi vă punem la dispoziție cărți, care să fie un prieten de nădejde pe drumul către Dumnezeu, atât pentru Dvs., dar și pentru cel ce le primește ca dar din partea Dvs.  O scurtă privire asupra listei de mai jos v-ar convinge de seriozitatea ofertei noastre. Ele sunt achiziționate de la centrele eparhiale, de la diferite edituri, care s-au remarcat prin seriozitatea și competența publicațiilor în domeniile menționate mai sus.

                 Înțelegem că această activitate de răspândire a publicațiilor religioase creștine ortodoxe face parte din însăși misiunea noastră de a răspândi, cu timp și fără timp, cuvântul lui Dumnezeu. Datorită acestei lucrări, putem să desfășurăm și o serie de activități misionar-pastorale în parohie, de ajutorare a unor familii și persoane aflate în dificultate, donații de cărți în parohie, gratuitatea serviciilor religioase și multe altele.

                 Vă mulțumim cordial celor care ați comandat deja cărți. Vă mulțumim celor care ne-ați încurajat, celor care ne-ați îndrumat. Vă mulțumim și celor care nu ne-ați răspuns. Din toate am înțeles că doriți să avem lucrări cât mai bune, cât mai ziditoare de suflet și cât mai diverse. Ne străduim să împlinim această dorință a Dvs. Sperăm că prezenta ofertă să fie mult mai interesantă. Regretăm, însă, că stocurile sunt foarte mici, iar stocurile de la capitolul ,,Micul anticariat” se reduc în cele mai multe cazuri la câte un singur exemplar.

             Trimitem cărți și în străinătate, dacă ne sunt solicitate, adăugând la prețul cărților din colet suma de 13 lei pentru fiecare 2 kg., pentru taxele poștale. Pentru trimiterile în țară taxele poștale sunt suportate de parohie.

               Începând cu această lună, acordăm o carte drept cadou pentru fiecare comandă de cărți adresată parohiei noastre. Așadar, vă așteptăm comenzile!

              Precizăm, de asemenea, că publicăm, de două ori pe lună, ,,Scrisoare pastorală”, pe care o trimitem gratuit tuturor familiilor din parohie, cât și la câteva sute de persoane din afara parohiei, prin poștă sau pe e-mail. Daca va interesează, comunicați-ne și vă putem trimite și Dvs. această publicație a noastră gratuit. Găsiți acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.

               În cazul în care mesajul nostru nu vă interesează sau vă deranjează, vă rugăm să ne scuzaţi, eventual să ne daţi un semn, ca să ştergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidenţele noastre. Oricum, să dea Dumnezeu ca acesta să fie singurul necaz al Dvs., altele să nu mai aveți.

               Aşadar, avem disponibile următoarele lucrări:

 1. Cărți recent apărute:

 1. M. Eminescu, Poezii, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2015, ediție anastatică a ediției din 1901, 276 pag., 20 lei.

            O ediție anastatică a Poeziilor lui Mihai Eminescu este ca un costum popular scos din lada de zestre după mulți ani. El îți amintește  de ziua nunții, de tinerețe, sau de alte momente fericite din viață. Îl îmbraci și te minunezi de frumusețea, de eleganța și de măreția lui. Dacă ediția de față este o dovadă a iubirii, respectului și admirației ce-o purtăm POETULUI, bucuria noastră este deplină.

 1. Pr. Gh. Paschia, Dicționarul bunei-cuviințe creștine, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, ediția a III-a, 2015, 312 pag., format A5, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 20 lei;

           Cartea este rezultatul unor cercetări de-o viață. Cuprinde aproape 2.000 de cugetări selectate din scrierile Sfinților Părinți, din domeniul religios-moral, grupate pe teme și probleme, cu note și indici tematici și de autori. Este o lucrare de pionierat în acest domeniu, punând la dispoziție cititorilor, într-o formă sintetică și cuprinzătoare, gândurile cele mai profunde ale corifeilor creștinismului, bazate pe Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție.

 1. Viața lui Iuda, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc, ediția a III-a, 2015, 32 pag., format A6, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 3 lei;

Broșura cuprinde o cutremurătoare poveste de viață a celui mai hulit dintre Apostolii Mântuitorului. Citindu-o, înțelegem cu ușurință cât de îndepărtate sunt cauzele păcatului și ele pot proveni din educația pe care copilul o primește în copilărie de la părinți, de la școală, de la mediul în care crește și se dezvoltă. Este o pledoarie impresionantă cu privire la rolul educației în formarea și evoluția unui om.

 1. Pr. D. Bălașa, Dacii de-a lungul mileniilor, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 286 pag., 20 lei

Parcurgând cărțile Părintelui Dumitru Bălașa dedicate istoriei dacilor, sesizezi cu ușurință că sunt scrise de un mare patriot și dețin ele însele o mare doză de patriotism, care te copleșește. Datorită cărților Părintelui Dumitru Bălașa, dacii își regăsesc vadul în istorie, în ciuda celor ce-au făcut tot ce le-a stat în putință să-i facă să dispară de pe scena ei. Părintele Dumitru Bălașa este un învingător, fiindcă a plecat dintre noi cu convingerea că a făcut ceea ce trebuia să facă în calitate de român, de creștin și de preot. Chiar dacă unele dintre tezele și ipotezele pe care le propune vor fi contestate, poate infirmate, despre autor se va vorbi mult de aici înainte, cărțile sale vor fi tipărite  și retipărite, cititorii vor găsi în ele mereu prospețimea informațiilor documentate, iar dacii vor reveni mereu în conștiința acestora și datorită istoricului Dumitru Bălașa.

 1. Pr. D. Bălașa,Ţara Soarelui sau Istoria Dacoromâniei, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 344 pag., 25 lei.

            Când citeşti cărţile Părintelui Bălaşa, – tu însuţi fiind român-, te simţi mai puternic, mai mândru, mai optimist, mai încrezător în viitorul naţiei tale, cu mai multă speranţă în propriul tău viitor. Bătrânul istoric se dovedeşte a fi, cu prisosinţă, un bătrân al naţiei sale, un învăţător, un dascăl. Scoate la lumină acele momente înălţătoare ale trecutului, care ne pun la loc de cinste în rândul marilor popoare ale Europei,  ce-au reuşit să-şi croiască demn drumul prin veacuri, convingându-ne că avem toate şansele să redevenim noi înşine; aduce în discuţie situaţiile critice ale istoriei noastre, poticnirile şi insuccesele, felul cum am ştiut şi am reuşit să le depăşim, convingându-ne că vom găsi întotdeauna resursele necesare să revenim pe linia de plutire, ne convinge, vorba poetului, că românul ,,are şapte vieţi în pieptu-i de aramă”. Astăzi, în contextul unei perioade critice, în care românii sunt atât de încercaţi pe plan intern sub toate aspectele şi atât de discreditaţi în plan extern, când sunt trataţi de mulţi ca nişte rude sărace şi înapoiate ale europenilor, Părintele Bălaşa ne aduce destule argumente, care ne fac să înţelegem că acestea sunt încercări şi crize de moment şi că valorile adevărate de care dispune poporul român sunt perene şi nu sunt distruse, aşa cum speră vrăjmaşii lui.

 1. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol, VII, Bârda, Editura Cuget Românesc, 2015, 674 pag., tipar offset, hârtie offset, copertă policoloră, plastifiată, 40 lei.

       Volumul acesta cuprinde ,,scrisorile” nr. 141-180, apărute în perioada 1 nov 2011-30 iun. 2014. Este o perioadă destul de agitată în viața lumii, a țării, a parohiei, dar și a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Această stare tensionată se poate surprinde în mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglindă a problemelor mari cu care se confruntă omenirea sau țara, ci și problemele locale și chiar personale. Am inclus materiale menite să îndemne la viață creștinească; am criticat de multe ori prostia, aroganța, nedreptatea, păcatul de tot felul. Nu ne-a fost străină gluma, ironia, știind că aceasta este foarte gustată și are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoașterea și ajutorarea oamenilor de aici și de departe. Prin ,,Scrisoare pastorală” am reușit să creem o atmosferă familială, o relație de adevărată prietenie între preot și credincioșii lui din parohie și nu numai. Preotul nu a mai fost străin de enoriașii lui. Tocmai datorită sincerității și francheții cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simțit că este unul de-al lor, că nu este un privilegiat al sorții. Prin ,,Scrisoare pastorală” fii de departe ai parohiei noastre s-au simțit mai aproape de casă, de cei dragi ai lor.

 1. D. Bălașa, Marele atentat al Apusului papal, Bârda, Editura Cuget Românesc, 2007, 190 pag., 16   lei;

„Parintele Dumitru Balasa se dovedeste a fi, -si in cazul de fata-, ca preot si istoric, un adevarat batran al natiei sale. Repune in discutie fapte si evenimente istorice, documenteaza fiecare afirmatie, ne prezinta lucruri, pe care le credeam arhicunoscute, ori altele mai putin cunoscute si ne face sa cadem pe ganduri. Ne da sfaturi cu discretie, dar mai degraba ne ajuta sa ajungem la concluzii. Nu indeamna la ura, la sovinism, ci doar la cumpatare, prudenta si obiectivitate. Papalitatea pentru el este elementul cheie, care a condus din umbra multe dintre evenimentele ce au adus atata suferinta stramosilor si mosilor nostri, care au provocat ura si razboaie intre popoare. Neamurile au fost adevarati pioni de sah, pe care papa i-a folosit ca sa-i atinga scopurile, sa-si intinda stapanirea. Daca astazi atatia considera legaturile ce se tes vizibil intre lumea ortodoxa si cea catolica drept o binecuvantare, un dar al papalitatii, parintele Balasa ne indeamna la prudenta si la multa, multa atentie. Calul troian prezinta multe surprize si de aceea e bine sa fim suficient de maturi in abordarea evenimentelor. Istoria sta marturie in acest sens. Cine are urechi de auzit sa auda! Acestia ar trebui sa fie cititorii de toate categoriile, diplomatii, dar mai ales cei ce-si iubesc cu adevarat tara. Cartea parintelui Balasa este un act de autentic patriotism intr-o vreme in care globalizarea si instrainarea devine crezul unor intregi generatii. Dupa ce o citesti, nu poti decat sa exclami: Intr-adevar, cine n-are batrani sa-si cumpere!”

 1. Talisman, Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, 2015, 16 pag., 1,50 lei;

       De multă vreme circulă o scriere anonimă, intitulată Talisman. Dacă ar fi să ne luăm după cele scrise în ea, nu am mai avea nevoie de Dumnezeu. Ar fi suficientă această cărticică pentru a le rezolva pe toate, pentru a fi feriți de rele de tot felul. În lucrarea de față este prezentată poziția unui   preot ortodox  față de această scriere, în conformitate cu învățătura creștină-ortodoxă;

 1. Tatăl nostru(în zece limbi), Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, 2015, 16 pag., 1,50 lei;

       Tatăl nostru este rugăciunea al cărui autor este Însuși Mântuitorul Iisus Hristos. Este cea mai completă rugăciune, cuprinzând cereri pentru toate trebuințele sufletești și trupești ale omului. Este tradusă în toate limbile pământului, așa cum este tradusă și Sfânta Scriptură. În lucrarea de față sunt redate variantele în zece din cele mai  des întâlnite limbi de circulație. În actualul context de globalizare, asemenea lucrări sunt foarte necesare, pentru ca valorile religiei creștine să fie cât mai cunoscute.

 1. Pr. Stelian Zoican, Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Oameni. Fapte. Întâmplări, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc, 2015, 224 pag., 16 lei, tipar offset, hartie offset, copertă policrmă, plastifiată.

Am adunat pe filele acestei cărți o mulțime de amintiri, de fapte și întâmplări petrecute în satele de la poalele Munților Mehedințiului de la începutul veacului al XIX-lea, până într-a doua parte a celui următor. Ele se constituie ca un document memorialistic, care încearcă să reînvie niște epoci demult apuse, să contureze mai ales portrete spirituale, momente din viața multora care au trecut pe tărâmul dorului, sau ale celor care continuă să urce sub crucea vieții. După ce le citești, nu poți decât să spui, șoptit, cu glas de rugăciune: ,,Doamne, cât de frumoasă este viața! Îți mulțumesc pentru fiecare clipă pe care mi-o dăruiești!”

 1. Grigore Maerean, Chemări la Domnul, vol. X. La hotarul dintre viață și moarte, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2015, 282 pag., 20 lei;

              Scrierile Părintelui Grigore Maerean sunt un unicat în literatura de specialitate. El este un om venit din lume, lucrând în tinerețe în minele de pe Valea Jiului. S-a retras la Sfânta Mânăstire Lainici și aici și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu și studierii învățăturii creștine, în ciuda bolilor profesionale, pe care le căpătase în subteran. A citit cu aviditate multe și de toate și apoi a simțit nevoia să scrie. În ultimul capitol al volumului al zecelea dezvăluie că i s-a dat în mod minunat misiunea de a propovădui învățătura creștină într-o lume atât de debusolată și atât de încercată.                   

                Spre deosebire de predicile menite să fie rostite în public de către preoți, discursul Părintelui Grigore Maerean se oprește asupra celor mai scabroase păcate care bântuie astăzi lumea, în special tineretul. Ca un chirurg, disecă fiecare astfel de păcat fără jenă,  cu curaj și cu conștiința că numai așa poate salva sufletul păcătosului. Aproape fiecare temă pe care o abordează face referire și la rătăcirile sectare, combătându-le și îndemnând părintește pe creștinii ortodocși să nu le dea urmare. Este aproape o obsesie combaterea ereziilor și sectelor în gândirea și scrierile Părintelui Grigore Maerean.                  

                Ne-am făcut o datorie de suflet față de Biserică, de autor și de credincioșii creștini, care vor degusta cu plăcere aceste cuvinte scrise de autor cu puțin înainte de Marea Trecere. Bucuria ar fi deplină, dacă aceste semințe de învățătură creștină ar ajunge pe pământ bun și ar da roade înmiite. Aceasta ar fi mană cerească și pentru sufletul autorului, ar fi o mângâiere bine meritată, după o viață plină de greutăți și privațiuni.                    

 1. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol. VI, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2015, 675 pag., cu numeroase imagini color, 40 lei;

                   Cel de-al șaselea volum din această serie cuprinde numerele 201-240 din publicația parohiei noastre, ,,Scrisoare pastorală”. Volumul de față, asemenea celorlalte din această serie, constituie o dovadă că Biserica se poate menține și în vremea noastră pe linia tradiției românești și creștinești de a fi factor de progres în viața comunității rurale în plan spiritual, cultural, pastoral-misionar și economic. Dacă lucrările desfășurate de parohia noastră de-a lungul anilor se pot constitui ca un sâmbure de lumină în candela sufletului românesc, înseamnă că truda noastră este pe deplin răsplătită. Nu a fost greu, ci dimpotrivă! Le-am săvârșit cu bucurie, cu conștiința că-I slujim lui Dumnezeu și oamenilor și prin asta nu ne facem decât misiunea ce ne-a fost încredințată. Dacă am reușit sau nu, Dumnezeu va cântări, iar cititorii vor aprecia.                  

 

 1. Viețile Sfinților, vol. V, Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, 2014, 432 pag., 25 lei;       Acest volum conține viețile sfinților sărbătoriți în lunile noiembrie și decembrie.

                   Nu putem vorbi de sfinții dintr-o anumită perioadă a istoriei creștine, ci de o epocă foarte extinsă, dacă este să ne gândim că cei dintâi sfinți căzuți pentru Hristos și credința creștină au fost chiar dintre Sfinții Apostoli și ucenicii lor, iar ultimii menționați în prezentul volum au trăit în secolul al XIX-lea. Nu putem vorbi nici de sfinți dintr-o anumită parte a lumii. Unii dintre ei au trăit în Imperiul Roman și au suportat persecuțiile greu de înțeles pentru omul zilelor noastre, alții în Imperiul Bizantin și au luptat pentru apărarea valorilor majore ale învățăturii creștine, prin sinoadele ecumenice, prin scrierile lor, prin predica lor, dar mai ales prin însăși jertfa vieții lor. Alții au trăit în Europa Occidentală, alții în Rusia țaristă sau în Principatele Române.  Viețile Sfinților nu sunt povești, ci fapte de viață, scrise cel mai adesea cu sânge și lacrimi, dar și cu speranță nestrămutată. Cu ani în urmă, răsfoiam la Biblioteca Academiei din București câteva din cele peste 40 de volume din Vitae Sanctorum(Viețile Sfinților), care cuprindeau hotărârile judecătorești ale instanțelor romane privitoare la creștinii care  nu voiau să jertfească idolilor sau să mănânce din cele jertfite acestora, care nu voiau să ia parte la manifestările și sărbătorile dedicate împăratului, care era socotit zeu sau semizeu(sec. I-IV). Romanii nu ucideau pe creștini de dragul de a ucide, ci îi condamnau în urma unei judecăți oficiale, desfășurată după toate regulile procedurale, în conformitate cu legislația imperială în vigoare de la acea dată. Colecția menționată mai sus conținea, așadar, sentințele judecătorești, prin care erau condamnați la moarte pentru nerespectarea legilor imperiului. Volumul de față nu ne prezintă documente judecătorești, ci povestirea multora din acele procese. Vedem oameni simpli, oameni cu diferite ocupații, cu diferite pregătiri intelectuale, cu diferite poziții sociale, care manifestă credința și apartenența lor la Biserica lui Hristos cu un curaj impresionant. Nu se înfricoșează de judecată, de bătăi, de închisoare, de maltratări, de moarte. Mărturisesc credința lor și suportă cu un eroism cutremurător metodele sălbatice prin care li se storcea și ultima picătură de viață din trupul vlăguit și terciuit. Când pui astfel de oameni alături de unii dintre creștinii noștri de azi, care-și leapădă nepăsători credința și se duc la diferite secte pentru simplul motiv că acolo li se oferă o strachină de linte sau câțiva biscuiți, poți să realizezi cât de departe suntem de sfințenia celor de atunci! Întâlnim în acest volum creștini învățați, care-și dedică viața studiului Sfintei Scripturi și adâncirii învățăturilor ei. Luptă cu vorba și  cu condeiul  pentru apărarea învățăturilor fundamentale ale credinței creștine: Sfânta Treime, Maica Domnului, Sfintele Taine, Sfintele Icoane și multe altele. Pentru curajul lor suferă alungări din funcții, confiscări de averi, exiluri, bătăi și chiar moartea. Aceștia sunt stâlpii teologiei creștine, pe care se sprijină Biserica de două mii de ani. Astfel de modele de credință și de viață oferim enoriașilor și cititorilor noștri, într-o vreme în care mass-media, pe toate canalele sale, oferă cu totul alte modele.               

 1. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Amintiri din paradis, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2014, 270 pag., 16 lei;

                  Sunt cuprinse în carte o parte din amintirile autorului din copilărie, din școala primară, școala generală și seminarul teologic. Pentru fiecare dintre noi perioada copilăriei este cea mai frumoasă din viață, este raiul trecerii noastre prin lume, căruia îi purtăm nostalgia de-a lungul întregii vieți. Indiferent cât de tristă ar fi fost această perioadă, indiferent câte necazuri, lipsuri și suferințe am fi trăit, ea rămâne, totuși, plină de duioșie, de sinceritate, de curățenie sufletească. Atunci suntem cu adevărat apropiați de părinții noștri, iubim și suntem iubiți, suntem mai lipsiți de griji, de ambiții și patimi. Avem datoria să consemnăm astfel de fapte și trăiri, chiar dacă nu suntem de talia lui Creangă. Lucrarea de față vine să zugrăvească viața unui copil de la țară în a doua jumătate a secolului trecut și, de ce nu, se constituie într-o adevărată frescă de epocă. Numeroase fotografii de familie din epoca respectivă însoțesc volumul.             

 1. Pr. Prof. Dr. Alexie Buzera, Toată suflarea să laude pe Domnul…,  ediția a II-a, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2014, 238 pag., 15 lei.

                  Aflată la a doua ediție, lucrarea regretatului Părinte Alexie Buzera vine să umplă un gol imens în literatura muzicală religioasă. Cartea cuprinde Cântările Sfintei Liturghii,troparele sărbătorilor din timpul anului, zeci de pricesne și imne religioase, cât și numeroase colinde și cântece de stea. Toate au texte literare și notație muzicală lineară(pe portative), așa că lucrarea este accesibilă și celor ce nu cunosc notația psaltică, bizantină. Cartea se adresează preoților, cântăreților bisericești, credincioșilor, profesorilor și învățătorilor și tuturor celor ce iubesc muzica bisericească autentică. Autorul, Părintele Alexie Buzera a fost preot în Craiova, profesor în învățământul mediu teologic și laic, cât și profesor de muzică  bisericească la Facultatea de Teologie din Craiova, așa încât cartea propusă este lucrarea unui profesionist și a unui mare iubitor de muzică bisericească adevărată.                 

 

 1. Acatistul și paraclisul Cuviosului Părinte Arsenie Boca, Rm. Vâlcea, 2014, 48 pag., 2 lei;

                  Părintele Arsenie Boca este foarte cunoscut în întreaga țară și chiar în afara ei. Pelerinajele la mormântul lui de la Mânăstirea Prislop din jud. Hunedoara dovedesc cu prisosință acest lucru. Majoritatea celor ce merg în pelerinaj acolo mărturisesc că au simțit lucrarea lui Dumnezeu întru rezolvarea problemelor de viață sau de sănătate, pentru care s-au rugat acolo. Lucrarea de față vine să ofere celor ce merg în pelerinaj, tuturor celor ce vor să cheme în ajutor pe Dumnezeu, să ceară mijlocirea Părintelui Arsenie, rugăciuni de mare sensibilitate spirituală, care să le întărească credința și speranța.            

 

 1. Viețile Sfinților, vol. IV, 608 pag., 40 lei;

                   Vol. IV cuprinde viețile sfinților din lunile august, septembrie și octombrie.         Este imposibil ca cititorul acestei cărți să nu trăiască adevărate clipe de înălţare sufletească şi întărire în credinţă. Sfântul prezentat în carte devine un contemporan al nostru, indiferent de epoca în care a trăit, indiferent de contextul în care a luptat pentru credinţă. Sfântul devine un exemplu demn de urmat, un îndemn şi un prieten care ne încurajează pe fiecare dintre noi să nu ne dăm bătuţi în lupta contra răului. Cel ce citeşte şi meditează asupra Viețile Sfințilorîncearcă să păşească şi el pe urmele sfinţilor. Le înţelege gândurile, faptele şi vorbele; înţelege idealurile sacre care i-au animat până la jertfa supremă pentru Domnul Hristos şi nu se mai dă atât de uşor bătut în strădania lui de mântuire. Sfinţii sunt semenii noştri, oameni ca şi noi, supuşi slăbiciunilor şi ispitelor vieţii, care au devenit adevăraţi campioni ai spiritului. Sfinţii s-au apropiat de Dumnezeu au devenit mai mult sau mai puţin asemenea Lui prin sfinţenia vieţii lor. Viețile Sfinților  ne dovedesc cu prisosinţă că noi cei ce suntem creaţi după chipul lui Dumnezeu putem atinge nivelul superior al asemănării cu El. Dacă cititorii noştri vor experimenta o asemenea performanţă în urma lecturii acestor volume, strădania noastră va fi răsplătită cu prisosinţă.  

 1. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Lumini și umbre, 124 pag.,  8 lei.

        Cartea cuprinde un buchet de meditații, scrisori imaginare către diverse personalități ale culturii române (M. Eminescu, C. Brâncuși), povestiri culese din viață, unele comice, altele dramatice, pline de învățături moral-religioase pentru cititori. Autorul mărturisește: ,,Cuvântul mi-a fost cale către oameni şi către Dumnezeu. Prin el mi-am spus bucuriile şi necazurile, durerile şi speranţele; el mi-a fost lacrimă şi zâmbet, armă de apărare şi scară spre înălţimi; cu el am învăţat şi-am liturghisit, cu el am iubit, cu el am trăit; el mi-a fost început şi tot el îmi va fi sfârşit, iar când m-oi călători pe celălalt tărâm, el mă va pomeni de pe o cruce, dintr-o inimă, ori de pe fila unei cărţi. Prin el am fost mai mult decât o vieţuitoare pe pământ; el mi-a fost binecuvântare şi uneori blestem, el mi-a fost însuşi sensul de a fi. Dacă cea dintâi grijă a creştinului este de a se mântui, cea dintâi grijă a omului este de a se zidi şi a zidi prin cuvânt.” 

 

 1. Călăuză biblică,  426 pag., 30 lei;

                  Cartea este o antologie de cugetări și sfaturi înțelepte selectate din Sfânta Scriptură, organizate pe teme și probleme, cu indici și note de subsol. Lucrarea nu este o concordanță biblică, ci ea se vrea chiar o călăuză în viața duhovnicească a cititorilor. Numeroase texte cuprinse în această lucrare sunt însoțite de comentarii, care ajută pe cititor în înțelegerea mai adâncă a sensurilor mesajului biblic. Cel care a selectate aceste texte, a făcut cuvenitele comentarii și explicații, prefața și indicii, a îngrijit ediția, este Pr. Al. Stănciulescu-Bârda.

 1. Viețile Sfinților, vol. III,  730 pag., 35 lei;

                  Vol. III cuprinde  viețile sfinților din lunile mai, iunie și iulie.      Antologia oferă modele de viață creștină, de creștini adevărați, de oameni care au trăit în spiritul învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos. Sfinții nu sunt extratereștrii, ci au fost oameni ca fiecare dintre noi, din diferite medii sociale, cu diferite pregătiri intelectuale, cu probleme personale, care au trăit într-un context social mai favorabil sau mai defavorabil decât al nostru. Urmărim pagină de pagină, la fiecare personaj în parte, cum a reușit să lupte cu ispitele și cu păcatele și cum le-a biruit; cum s-a desăvârșit în practicarea virtuților creștine, ajungând adevărați campioni ai credinței și trăirii creștine. Se știe doar că sfinții sunt prietenii și apropiații lui Dumnezeu, omenii care au trăit deplin convinși de adevărul credinței lor, l-au apărat cu prețul vieții dacă a fost cazul, și-au sacrificat bunuri materiale și bucurii pământești, pentru ca să placă lui Dumnezeu.  Lucrarea oferă crâmpeie de gândire profund creștină a acestor corifei sau ale altor semeni ai lor, pentru a le înțelege mai bine concepția lor de viață, de conduită moral-religioasă. Numai niște oameni convinși până în măduva oaselor de adevărul învățăturilor Mântuitorului puteau fi în stare să lupte până la sacrificiu pentru apărarea lor, pentru a nu renunța la ele. Majoritatea sfinților din aceste volume au trăit în primele trei veacuri creștine, veacuri foarte frământate sub aspect politic, social, filozofic și religios, veacuri în care au avut loc zece persecuții crunte împotriva creștinilor, când a curs mult sânge nevinovat, când au căzut mii de oameni învinovățiți că sunt creștini. Astfel de cugetări i-au întărit, le-au alungat teama, le-au întărit speranța. 

 1. Pr. Prof. Dr. Al. Stănciulescu-Bârda, Studii și documente privind Istoria României. Vol. III. Banatul, 631 pag., 50 lei;

        Cartea cuprinde 1073 documente inedite din perioada 1780-1886 privitoare la Banat, provenind din cancelariile bisericești, politice, militare și administrative din Vârșeț, Karloviț, Viena, Buda, Pesta, Sibiu, Timișoara, cât și un manuscris bănățean, – variantă locală din 1804 a lui Supllex Libellus Valachorum – , descoperit la Biblioteca Academiei Române din București. Primul volum din această serie a apărut în 2003 și în el au fost analizate aspectele istorice desprinse din aceste documente. Volumul al II-lea a apărut în  2010 și în el erau analizate aspectele juridice(drept internațional, administrativ, civil, penal, medicină legală etc.), cât și cele de drept canonic. Documentele în discuție prezintă însă aspecte mult mai variate, care ilustrează viața românilor bănățeni din perioada respectivă. Sunt pagini emoționante, care vorbesc despre Răscoala lui Horea, revoluția franceză, revoluția de la 1848, numeroasele războaie austro-turcești, austro-franceze, epidemiile de ciumă și de holeră, care au decimat populația Europei acelei vremi. În ele surprindem starea materială și spirituală a românilor, relațiile lor cu autoritățile politice, militare și bisericești, cu celelalte naționalități conlocuitoare. Nu lipsesc nici documentele care ne vorbesc de renașterea conștiinței naționale, de lupta românilor pentru  afirmare politică, bisericească, culturală și socială. Găsim aici o adevărată cronică a noutăților editoriale ale vremii, apariția și răspândirea publicațiilor românești din Banat și Transilvania, care și-au adus din plin aportul lor la progresul poporului român. Găsim aici figurile unor mari luptători pentru drepturile românilor, apariția și dezvoltarea școlilor, asistenței medicale și multe altele.  Astăzi, când apar tot mai puține volume de documente, cartea noastră este o noutate binevenită în spațiul cultural românesc și sperăm că ea va fi bine receptată de cititori, de cercetători, de toți iubitorii de cultură și de istorie românească.   În cazul în care vor exista solicitări, vom reedita primele două volume. Raportat la prețurile actuale, primul volum ar costa 15, 00 lei, iar al doilea   aprox. 40 lei. Așadar, primim înscrieri și la acelea.         

 1. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol. V,  712 pag., 40 lei;

            În acest volum sunt cuprinse numerele 159-200 din publicația parohiei noastre ,,Scrisoare pastorală”, apărute în perioada 15 mai 2009-28 febr. 2011. Este o perioadă destul de agitată în viața lumii, a țării, a parohiei, dar și a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Această stare tensionată se poate surprinde în mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglindă a problemelor mari cu care se confruntă omenirea sau țara, ci și problemele locale și chiar personale. ,,Scrisoarea pastorală” a fost un amvon, a fost o tribună, a fost un prieten, a fost o punte de legătură între preot și credincioșii săi, între preot și cititorii săi. A fost altceva decât predica propriu-zisă. A fost una din cele mai sărace publicații din ultimii ani, dar a înglobat în paginile sale mult material, care se poate constitui ca o cronică a vremurilor noastre și a celor trecute. Alte surate sunt bogate, mari, frumoase, cu multe poze frumos realizate. A noastră e simplă și se adresează în primul rând oamenilor simpli, credincioșilor noștri din parohie, țăranilor noștri. În paginile ei și-au găsit de multe ori loc necazurile și bucuriile enoriașilor noștri, ale românilor în general. De multe ori ne-am asumat riscuri, am trezit dușmănii puternice, tocmai pentru că am spus lucrurilor pe nume și adevărul a deranjat pe mulți. Am inclus materiale menite să îndemne la viață creștinească; am criticat de multe ori prostia, aroganța, nedreptatea, păcatul de tot felul. Nu ne-a fost străină gluma, ironia, știind că aceasta este foarte gustată și are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoașterea și ajutorarea oamenilor de aici și de departe. Prin ,,Scrisoare pastorală” am reușit să creem o atmosferă familială, o relație de adevărată prietenie între preot și credincioșii lui din parohie și nu numai. Preotul nu a mai fost străin de enoriașii lui. Tocmai datorită sincerității și francheții cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simțit că este unul de-ai lor, că nu este un privilegiat al sorții. Prin ,,Scrisoare pastorală” fii de departe ai parohiei noastre s-au simțit mai aproape de casă, de cei dragi ai lor. ,,Scrisoarea pastorală” a fost preluată în întregime sau parțial de multe publicații serioase, cu prestigiu recunoscut, din țară și din străinătate. ,,Scrisoare pastorală” a făcut să se înțeleagă că o parohie dintr-un sat uitat de lume poate constitui un factor de cultură și progres spiritual, prin numeroasele cărți publicate și răspândite în lumea întreagă. O instituție mai mică decât oricare alta, cu numai doi angajați, a reușit să publice sute de cărți în mii de exemplare în douăzeci de ani de libertate, în condițiile unei crize, care nu se mai termină. Poate și ,,Scrisoarea pastorală” constituie un argument că satul românesc încă nu a pierit, deși este în mare pericol, că încă mai poate să ofere ceva de folos spiritual și nu numai societății românești. Poate ne-am slujit și astfel  credincioșii, Biserica și pe Dumnezeu. Aceasta ne-am dorit de fapt!    

 1. Gheorghe Duncea, Tudor Vladimirescu, aşa cum l-am cunoscut, 150 pag., 6 lei;

            Gheorghe Duncea a fost căpitan al lui Tudor Vladimirescu. Este unul dintre prietenii cei mai apropiați ai lui Tudor Vladimirescu. Au fost împreună de la vârsta de cinci ani. Au fost colegi de școală, tovarăși în afaceri, în armată, în lupte. Lucrarea de față cuprinde însemnările scrise de autor la câteva zile după asasinarea lui Tudor, când Duncea însuși se aștepta să fie prins și executat. Este un text scris ,,cu limbă de moarte”, pentru a se ști de către urmași lucruri necunoscute din biografia marelui erou. Însemnările lui s-au păstrat ,,la căpriorul unei case” din Prejna, au fost transcrise de un urmaș al său, au fost publicate în reviste din perioada interbelică sub formă de serial  și văd acum pentru prima dată lumina tiparului sub formă de carte. Lucrarea este însoțită de un studiu introductiv semnat de Pr. Stănciulescu-Bârda.   Ne facem o datorie de conștiință din publicarea acestui manuscris și sperăm că el va intra în circuitul științific și-n atenția istoricilor și a marelui public.   

 1. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Sfintele Taine și proverbele românești, 82 pag., 6 lei.

                      ,,Proverbele ne oferă exemple concludente ale felului cum s-a reflectat învățătura dogmatică și practica litur­gică în mentalitatea colectivă. Este surprinzător cu câtă atenție și cu câtă profunzime omul din popor a receptat adevărul teo­logic, l-a trecut prin filtrul conștiinței și sufletului său, l-a con­centrat în cupa foarte strâmtă și sintetică a proverbului și l-a transmis din generație în generație. Sperăm că ne va ajuta Dumnezeu ca în viitorul apropiat să dăm la lumină o antologie de proverbe religioase românești și o sinteză de etnoteologie bazată pe tezaurul inestimabil al paremioticii românești. Stu­diul de față este un început”.   

 

 1. Profeții privind România, 42 pag., 3 lei.  

                        Conștient că există în toate vremurile și în toate timpurile oameni înzestrați de Dumnezeu să  prezică sau să prevadă viitorul, am început o serie cu astfel de scrieri care privesc România sau contextul internațional în care se derulează istoria țării noastre. Pentru aceasta, am considerat că cel mai reprezentativ în acest sens este Sundar Singh. Într-o vreme în care emigrația este masivă, în care atâția dintre confrați se declară nemulțumiți că sunt români, venim cu această scriere, pe care, după ce o citești, îi mulțumești lui Dumnezeu  că te-a rânduit să fii român și să trăiești în România de azi și de mâine.      

 

 1. Viețile Sfinților, vol. II,  560 pag. ,  30  lei;

                       Volumul II preia textul oficial, stabilit de Sfântul Sinod și cuprinde viețile sfinților pe luna aprilie, la care s-au adăugat textele pericopelor biblice reprezentând Sf. Evanghelie, Apostolul și troparul zilei, cât și cugetări din Sfinții Părinți. Volumul II din Viețile Sfinților cuprinde povestirea principalelor momente din viața sfinților înscriși în calendarele creștine ortodoxe în luna aprilie. Înțelegând mentalitatea sfinților prezentați în aceste volume, văzând viața și lupta lor cu ei înșiși, cu răul din ei și din jurul lor, cu lumea păgână în care trăiau, simți, tu, ca cititor, că încercările lor au fost mult mai grele decât ale tale, creștinul de azi. Viețile Sfinților îți dau curaj să lupți pentru atingerea celui mai nobil obiectiv pe care-l poate avea un om pe pământ:mântuirea sufletului. Citind Viețile Sfinților, înțelegi mai ușor distanța dintre tine și acești campioni ai vieții spirituale, afli metodele și mijloacele prin care ei au învins în lupta cu diavolul și ispitele lui. Sfinții români cu care sunt presărate aceste cărți, îți măresc curajul, fiindcă înțelegi mai bine că în lupta aceasta în războiul nevăzut dintre bine și rău s-au implicat și strămoșii neamului românesc și au reușit să iasă învingători. Ne conving de justețea cauzei lor sfinții egipteni, orientali, romani, greci, dar cei mai convingători rămân ai noștri, sfinții români. Ce exemplu mai grăitor privind tăria credinței și lupta pentru ea decât Ștefan cel Mare, sau Constantin Brâncoveanu, sau sfinții dobrogeni, sau cei ardeleni ne pot oferi alții? Dacă enoriașii parohiei noastre și cititorii acestor cărți vor ajunge la concluzia că încercările lor sunt incomparabil mai ușoare decât ale sfinților despre care  vor citi aici și asta îi va determina să se străduiască și ei să atingă un nivel cât mai înalt de sfințenie în propria lor viață, scopul nostru va fi atins.

 1. Cărți în curs de apariție:

 1. Mânăstirea profanată;
 2. Mitropolitul  Bartolomeu-Valeriu Anania, așa cum l-am cunoscut;
 3. Mitropolitul  Nestor Vornicescu, așa cum l-am cunoscut;
 4. Mitropolitul Antonie Plămădeală, așa cum l-am cunoscut;
 5. Nunta din Transilvania;
 6. Dicționarul proverbelor religioase românești, vol. I-III;
 7. Religia și proverbul românesc;
 8. Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxă Română”(1874-2013), vol. I-III;

 1. Micul anticariat: 

 1. Acatistul Sf. Trei Ierarhi, Iași, Editura Trimitas, 2000, 64 pag., 5 lei;
 2. Aldea, T., Scrisorile Apocalipsei, Alba Iulia, Editura Mateus, 1994, 170 pag., 10 lei;
 3. Alexeev, S., Cea mai scurtă cale către rai, București, Editura Sofia, 2014, 274 pag., 11 lei;
 4. Alexeev, S., Meșteșugul rugăciunii, București, Ed. Sofia, 2014, 132 pag., 15 lei;
 5. Andreev, D., Femeia și problemele ei, București, Editura Sofia, 2014, 160 pag., 10 lei;
 6. Andreev, D., Când sufletul este bolnav, București, Editura Sophia, 2015, 264 pag., 17 lei;
 7. Andru, Vasile, Pustia se lumește, București, Editura Antet, 2014, 152 pag., 10 lei;
 8. Apetrei, E., Mecanofonocardiografie, București, Editura Medicală, 1977, 164 pag., 12 lei;
 9. Argatu, I., 500 întrebări duhovnicești, Fălticeni, Editura Mila Creștină. 2010, 422 pag., 30 lei;
 10. Atwood, M., Asasinul orb, București, Editura Corint, f.a., 32 pag., 4 lei;
 11. Băbuț, G., Pelerinul român, Oradea, Editura Pelerinul român, 2012, 352 pag, 20 lei;
 12. Bălașa, D., File de jurnal, Rm. Vâlcea, Editura Buna Vestire, 2011, 16 pag., 3 lei;
 13. Blandiana, Ana, Ora de nisip, București, Editura Eminescu, 1983, 336 pag., 10 lei;
 14. Brăescu, M., Îmi amintesc și-mi imaginez, București, Editura Carpathia, 2010, 240 pag., 5 lei;
 15. Climer, I., Choix de poesies francaise, București, Editura Didactică, 1967, 332 pag., 10 lei;
 16. Choix de poésies françaises, București, Editura Didactică și Pedagogică, 1967, 332 pag., 20 lei;
 17. Codul rutier 2003 în 1100 întrebări, București, Editura Național, 2003, 364 pag., 10 lei;
 18. Constantin, Th., Cea de-a treia pistă, București, 1969, 50 pag., 4 lei;
 19. Chryssavgis, John, Vindecarea lăuntrică a omului, București, Editura Sphia, 2015, 312 pag., 20 lei;
 20. Desmarest, Marie-Anne, Torente, București, Editura Porus, 1992, vol. III, 304 pag., 6 lei; vol. IV, 206 5pag., 6 lei; vol. V, 190 pag., 6 lei; vol. VI, 208 pag., 6 lei;
 21. Dessila, O., Iubim, vol. III, București, Editura Eminescu, 1970, 216 pag., 10 lei;
 22. Dobrescu, Olga, Ostila geometrie(versuri), Timișoara, Editura Marineasa, 1997, 70 pag., 5 lei;  
 23. Dogaru, C. St., Palimpsest, București, Editura Gnosis, 2005, 134 pag., 6 lei;
 24. Drăgulinescu, A., Cum să faci iubirea să dureze, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 200 pag., 25 lei;
 25. Dragulinescu, A., Cum să-ți alegi soțul/soția, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 334 pag., 25 lei;
 26. Duduleanu, M., Octavianus Augustus, București, Editura Științifică și Enciclopedică, 1985, 488 pag., 10 lei;  
 27. Eder, B., Windouws, Timișoara, Editura Bic All, f.a., 112 pag., 7 lei;
 28. Ferme,  M., Înviind pe drumul Damascului, București, Ed. Areopag, 2014, 318 pag., 25 lei;
 29. Fiecare zi – un dar al lui Dumnezeu, București, Editura Sofia, 2012, 470 lei, 30 lei;
 30. Fielding, H., Tom Jones, Buc., Editura pentru literatură, 1967, vol. II, 360 pag., 5 lei; vol. IV, 382 pag., 5 lei;
 31. Filipescu, H., Fotopateric din Mânăstirea Secu, București, 2015, 160 pag., 20 lei;
 32. Getino, O., Îi spuneau patruzeci și cinci, Buc., Editura pentru literatură universală, 1966, 172 pag., 7 lei;
 33. Gheorghe, V., Fața nevăzută a homosexualității, București, Editura Cristiana, 2014, 280 pag., 16 lei;
 34. Gîrleanu, E., Nucul lui Odobac, București, Editura pentru Literatură, 1964, 420 pag., 5 lei;
 35. Guerrazzi, Fr. D., Isabella Orsini, București, Editura Albatros, 1968, 248 pag., 7 lei;
 36. Gumerov, P., Conflictele familiale, București, Editura Sofia, 2013, 240 pag., 20 lei;
 37. Gură de Aur, Ioan, Cateheze baptismale, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2003, 132 pag., 20 lei;
 38. Guțan, I., Tudor Arghezi. Imaginarul poetic, București, Editura Minerva, 1980, 338 pag., 15 lei;
 39. Hobana, I., Enigme pe cerul istoriei, București, Editura Abeona, f.a., 276 pag., 10 lei;
 40. Hozevitul, Ioan Iacob, Hrană duhovnicească, Buurești, Editura ,,Lumină lină”, 2006,  624 pag., 15 lei;
 41. Ilie, Cleopa, Dialog cu Sorin Dumitrescu, CD, vol. III, Sihăstria, 2007, 10 lei;
 42. Ionescu-Târgoviște, C., Memento de vacanță pentru hepatici, Buc., Ed. Sport, 1976, 118 pag., 5 lei;
 43. Iureș, Șt., Orbita planetei EPS, București, Editura Cartea Românească, 1987, 606 pag., 10 lei;
 44. ,,Izvorașul”, Revista de cultură populară, Rm. Vâlcea, 1993, nr. 4, 48 pag., 2 lei;
 45. Învățătură de credință creștină ortodoxă, București, Editura Institutului Biblic, 2015, 560 pag., 30 lei;
 46. James, H., Portretul unei doamne, București, Editura Eminescu, 1970, 600 pag., 20 lei;
 47. Junimea,  București, Editura Albatros, 1970-1972, vol. I, 316 pag., 5 lei; vol. II,  294 pag., 5 lei;
 48. Knittel, J., Via Mala, București, Editura ,,Prietenii cărții”, 1992, 496 pag., 12 lei;
 49. Kogălniceanu, Mihail, Documente diplomatice, București, Editura Politică, 1972, 554 pag., 25 lei;
 50. Larchet, J. C., Dumnezeu este iubire, București, Editura Sophia, 2015, 384 pag., 30 lei;
 51. Lascarov-Moldovanu, Întoarcerea părintelui Andrei Pătrașcu, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 300 pag., 12 lei;
 52. Lilienfeld, Fairy, Spiritualitatea monahismului timpuriu al pustiei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 150 pag., 10  lei; (5)
 53. Marcu, Vasile, Povestea corbului, București, Editura ,,Luminădin lumină”, 1998, 256 pag., 7 lei;
 54. Marcu, Vasile, Învierea fiului văduvei din Nain, București, Editura ,,Lumină din lumină”, 2000, 254 pag., 7 lei;
 55. Marin, Fl., Explorări funcționale pentru cadre medii, București, Editura Medicală, 1978, 188 pag., 10 lei;
 56. Maugham, W. S., Robie, vol. I, București, Editura Minerva, 1970, 280 pag., 5 lei;
 57. Maupassant, G., Bel-Ami, București, Editura Eminescu, 1971, 326 pag., 15 lei;
 58. Măndiță, Nicodim, Drumul Crucii Domnului Iisus Hristos, București, Editura ,,Lumină din lumină”, 2010, 288 pag., 10 lei;
 59. Mărturii privind lupta românilor din părțile Aradului pentru păstrarea ființei naționale prin educație și cultură(1784-1918), Arad, 1986, 410 pag., 30 lei;
 60. Micul ceaslov, Editura Mânăstirii Frăsinei, f.a., 640 pag., 20 lei;
 61. Militaru, Vasile, Divina zidire, București, Editura ,,Lumină din lumină”, 2002, 400 pag., 12 lei;
 62. Militaru, Vasile, Șoaptele îngerilor. Poemele nemuririi. Dreptul Iov. Psalmii vieții fără de moarte, București, Editura ,,Lumină lină”, 2010, 384 pag., 12 lei;
 63. Militaru, Vasile, Cântarea neamului, București, Editura ,,Lumină din lumină”, f.a., 230 pag., 8 lei;
 64. Minunile Maicii Domnului, vol. III, Bârda, Editura Cuget Românesc, 1995, 32 pag., 3 lei;
 65. Moisescu, Al. D., Modul de administrare a medicamentelor, București, Editura Medicală, 1979, 112 pag., 7 lei;
 66. Molitor, Ulric, Despre vrăjitoare și prezicătoare, București, Editura Tornada, 1991, 96 pag., 7 lei;
 67. Mureșanu, A., Reflexii, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1977, 214 pag., 8 lei;
 68. Musicescu, Maria Ana, Mânăstirea Sucevița, București, Editura Sucevița, 1967, 56 pag., 4 lei;
 69. Nectarie, Sf., Despre îngrijirea sufletului, București, Editura Sofia, 2014, 144 pag., 15 lei;
 70. Nectarie, Sf., Mărturii. Minuni, București, Ed. Ortodoxia, 2014, 110 pag., 15 lei;
 71. Negoiță, T., Cunoști tu Țara Sfântă, București, 1944, 64 pag., 5 lei;
 72. Nikolas, Acolo unde Dumnezeu nu se vede, București, Editura Sofia, 2014, 208 pag., 22 lei;
 73. Obreja, T., Hematomul intracerebral primar, Iași, Editura Junimea, 1980, 220 pag., 10 lei;
 74. Oppenheim, Walter, Habsburgii și Hohenzollernii(1713-1786), București, Editura All, 2001, 166 pag., 10 lei;
 75. Papadaki, V., Asceza ortodoxă, București, Editura Egumenița, 2015, 200 pag., 12 lei;
 76. Păcurariu, Fr., Românii și maghiarii de-a lungul veacurilor, București, Editura Minerva, 1988, 614 pag., 20 lei
 77. Păcurariu, M., Pagini de istorie bisericească, Sibiu, Ed. Mitrop. Ardealului, 1991, 64 pag., 5 lei;
 78. Pe cărarea raiului, București, Ed. Sofia, 2014, 360 pag., 25 lei;
 79. Pelling, Nick, Imperiul Habsburgic(1815-1918), București, Editura All, 2002, 168 pag., 8 lei;
 80. Poezia germană modernă, București, Editura pentru literatură, 1962, vol. II, 286 pag., 5 lei;
 81. Popescu, E., Inițiere în utilizarea calculatorului, Craiova, Editura Else, 2003, 236 pag., 5 lei;
 82. Popescu, Tudor, ,,H.W.” își caută umbra, București, Editura Militară, 1970, 184 pag., 5 lei;
 83. Popovici, Doru, Corespondențe spirituale, București, Editura Albatros, 1973, 246 pag., 7 lei;
 84. Popovici, Iustin, Biserica Ortodoxă și ecumenismul, Suceava. 2012, 220 pag., 15 lei;
 85. Porter, E. H., Pollyanna Domnișoară, București, Editura Sophia, 2015, 372 pag., 20 lei;
 86. Preutu, Marina, Pissaro, album cu reproduceri color, București, Editura Meridiane, 1974, 80 pag., 10 lei;
 87. Prohodul Maicii Domnului, Rm. Vâlcea, Editura Buna Vestire, f.a., 36 pag., 5 lei; (3);
 88. Quai, I. și colab., Introducere în teoria și practica medico-legală, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1978, 10 lei;
 89. Rașcu, I. M., Amintiri și medalioane literare, Buurești, Editura pentru literatură, 1967, 192 pag., 7 lei;
 90. Rebedea, F., Sănătatea femeii gravide, București, Editura Medicală, 1985, 96 pag., 6 lei;
 91. Rugăciuni către Sfinții Doctori cei fără de arginți, București, Editura Scara Print, 2014, 275 pag., 25 lei;
 92. Sbanțu, C., Patrula spațială, Iași, Editura Junimea, 1989, 312 pag., 5 lei;
 93. Schaching, Otto von, Chipul mamei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2008, 100 pag., 8 lei;
 94. Schaff, A., Istorie și adevăr, București, Editura Politică, 1982, 372 pag., 7 lei;
 95. Schneider, Fr., Introducere în fiziologia clinică, Timișoara, Editura Facla, 1977, 160 pag., 10 lei;
 96. Schumann, R., Din cronicile Davidienilor, București, Editura Muzicală, 1972, 320 pag., 7 lei;
 97. Scott, W., Quentin Durward, Craiova, Editura Oltenia, f.a., 326 pag., 8 lei;
 98. Scott, W., Rob Roy, București, Editura Cartea Românească, 1972, 486 pag., 15 lei;
 99. Semenik, D., Dragostea,  București, Editura Sofia, 2014, 290 lei, 20 lei;
 100. Sfânta Liturghie. Cum putem s-o înțelegem? Craiova, Editura Axia, 2006, 64 pag., 5 lei;
 101. Silvestri, A., Așa cum l-am cunoscut, București, Editura Carpatia, 2010, vol. I, 272 pag., 10 lei;
 102. Silvestri, A., Critica criticii literare, Buc., Ed. Carpahtia, 2013, vol. I, 270 pag., 7 lei; vol. II, 256 pag., 7 lei;
 103. Sfântul Ioan Rusul, Editura M-rii Crasna, 2002, 112 pag., 6 lei;
 104. Silvestri, A., Critica poeziei(1973-1989), București, Editura Carpathia, vol. II, 2014, 304 pag., 7 lei; vol. III, 2014, 272 pag., 7 lei; vol. IV, 2014, 208 pag., 7 lei;
 105. Silvestri, A., Frumusețea lumii cunoscute, București, Editura Carpathia, 2009, 5 lei;
 106. Silvestri, A., Apocalypsis cum figuris(în franceză), București, Editura Carpathia Press, 2005, 48 pag., 5 lei;
 107. Smollett, Tobias, Călătoriile lui Humphrey Clinker, București, Editura Univers, 1971, 430 pag., 20 lei;
 108. Smuul, Iuhan, Marea Japoniei, București, ESPLA, 1965, 236 pag., 5 lei;
 109. Stancu, Zaharia, Desulț, București, Editura Cartea Românească, 1971, 670, 15 lei;
 110. Stănescu, E., Tinerețe, sănătate, frumusețe, București, Editura Stadion, 1974, 128 pag., 5 lei;
 111. Stăniloae, Lidia, La bursa adevărului, București, Editura Trinitas, 2014, 384 pag., 30 lei;
 112. Studii despre opera lui Mihail Sadoveanu, București, Editura Albatros, 1977, 340 pag., 7 lei;
 113. Sue, E., Misterele Parisului, vol. II, București, Editura pentru literatură, 1968, 366 pag., 5 lei;
 114. Ștefanahe, Corneliu, După echinocțiul de primăvară, Iași, Editura Junimea, 1981, 222 pag., 5 lei;
 115. Tache Sterea, Teologie Dogmatică și Simbolică, vol. I, Buc., Ed. Institutului Biblic, 2003, 304 pag., 20 lei;
 116. Tadei, Cum îți sunt gândurile, așa îți este și viața, Editura Predania, 2010, 18 lei;
 117. Talisman, Bârda, Ediura Cuget Românesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
 118. Tatăl nostru(în zece limbi), Bârda, Editura Cuget Românesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
 119. Tismana – poartă a sufletului către cer, CD, 8 lei;
 120. Tudor, D., Hanibal, București, Editura Științifică, 1966, 88 pag., 5 lei;
 121. Țugui, I., Contacte cu universul invizibil, București, Editura Moldinformbusiness, 1992, 190 pag., 7 lei;
 122. Țugui, I., Viață și priveliști din infern, București, Editura Abeona, 1993, 160 pag., 7 lei;
 123. Un chip al blândeții: Părintele Visarion de la Clocociov, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2003, 118 pag., 9 lei; (2)
 124. Vianu, T., Arta prozatorilor români, București, Eitura Albatros, 1977, 440 pag., 20 lei;
 125. Vianu, T., Opere, Buc., Editura Minerva, 1978, vol. VI, 616 pag., 20 lei; vol. VII, 864 pag., 20 lei; vol. IX, 1980, 850 pag., 20 lei;
 126. Viața, paraclisul și acatistul Sf. Ioan Gură de Aur, București, Editura Bizantină, 2007, 176 pag., 12 lei;
 127. Viața urmarea și psaltirea Maicii Domnului, București, Editura ,,Luminădin lumnă”, 2001, 456., 10 lei;
 128. Vlachos, H., Boala și tămăduirea sufletului în tradiția ortodoxă, București, Editura Sophia, 2007, 192 pag., 12 lei;
 129. Vlad, Siluana, Împreună dumiriri pe cale, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 264 pag., 15 lei;
 130. Vorobchievici, Ipolit, Starea Mânăstirilor din Bucovina, Suceava, 1913, 100 pag., 10 lei;
 131. Vorobiov, N., Cum să trăim în ziua de astăzi, București, Editura Sofia, 2010, 376 pag.,  30 lei;
 132. Vulcănescu, R., Boșimanii, București, Editura Tineretului, 1966, 170 pag., 5 lei;
 133. Wright, N. Th., Iisus pur și simplu, Sibiu, Editura Deisis, 2015, 366 pag., 37 lei;
 134. Zetea, M., Blanchon le téméraire, București, Editura Ion Creangă, f.a., 24 pag., 5 lei;
 135. Zoba din Vinț, Ioan, Sicriul de aur, București, Editura Minerva, 1984, 304 pag., 10 lei;
 136. Zola, E., O pagină de dragoste, București, Editura Eminescu, 1971, 312 pag., 15 lei;
 137. Zorin, K., Genele și cele șapte păcate capitale, București, Editura București, Editura Sophia, 2006, 286 pag., 20 lei;
 138. Zorin, K., Dacă puterile sunt pe sfârșite, București, Editura Sophia, 2015, 256 pag., 22 lei;
 139. Zorin, K., Păcatele tinereții și sănătatea familiei, București, Editura Sofia, 2010, 224 pag., 15 lei;

         Așteptăm comenzile Dumneavoastră și înscrieri la viitoarele  apariții.

          Sănătate, pace si bucurii sa va dea Dumnezeu!

Parohia Malovăţ  

Loc. Malovăţ – Jud. Mehedinţi  România

Tel.0724.99.80.86

E-mail: stanciulescubarda@gmail.com

Facebooktwitterby feather