Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Proza » ATITUDINI » Alexandru Nemoianu: Criza politică

Alexandru Nemoianu: Criza politică

In ultimele zile o criza politica fara precedent s-a declansat in Romania.
Partidul majoritar, cel care a format Guvernul, a decis sa demita pe Primul Ministru pe care acest partid, PSD, l-a numit. Repet, o situatie fara precedent. Dar situatiile fara precedent pot genera consecinte fara precedent si personal ma gandesc la trei posibilitati.

1. Este foarte posibil ca aceasta “criza” (declansata din ambitii politice ale unui politician meschin,incorect si fara imaginatie, ”haita batrana” Liviu Dragnea) va avea ca urmare instaurarea unei semnificative lipse de incredere in PSD. Este foarte posibil ca PSD sa ramana influent, pentru o vreme, in zonele cele mai sarace ale Romaniei. Zone in care strigoii vremurilor apuse inca mai bantuie.

2. A doua consecinta posibila, care poate avea realmente grave repercusiuni, este o “rupere” a PSD. Dar nu una simpla. O rupere in organizatii extracarpatice si inter carpatice. In alte cuvinte este foarte posibil sa asistam la aparitia unei duble culturi politice: una in “vechiul regat” si alta in spatial banato-ardelean. Acest lucru poate fi foarte grav. Daca lui i se adauga actiunile grupurilor care nu au ca prioritate interesele romanesti, atunci putem asista la fracturarea politica a tarii. Si de acolo pana la fracturarea fizica a tarii mai este un pas.

3. Cea de a treia consecinta ar putea sa fie insa mantuitoare. Poate ca aceasta criza artificiala va fi picatura care sa duca la inec clasa politica vinovata de dezastrul tarii. Poate ca exmplul lui Sorin Grindeanu sa fie emulat, imitat si sa duca la aparitia unor oameni politici care sa includa intre prioritatile lor si binele si dragostea de Neam si Tara. Poate.

———————————-

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

15 iunie 2017

Facebooktwitterby feather