Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CONCURSURI » REVISTA MIRAJUL CUVINTELOR PĂUNEȘTI, CÂȘTIGĂTOAREA CONCURSULUI NAȚIONAL „TĂRÂMUL CUVINTELOR”

REVISTA MIRAJUL CUVINTELOR PĂUNEȘTI, CÂȘTIGĂTOAREA CONCURSULUI NAȚIONAL „TĂRÂMUL CUVINTELOR”

17 reviste şcolare au fost înscrise la prima ediţie a Concursului naţional „Tărâmul cuvintelor”

Şcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focşani a găzduit prima ediţie a Concursului naţional al revistelor şcolare „Tărâmul cuvintelor”. Premierea celor mai valoroase experimente jurnalistice realizate de elevi sub îndrumarea dascălilor acestora a avut loc luni, 8 iunie, juriul având o misiune dificilă în a departaja cele 17 publicaţii participante. De departe, cea mai apreciată, care a fost declarată şi câştigătoarea primului loc, este „Mirajul cuvintelor” – revista Şcolii Gimnaziale din Păuneşti, Vrancea, care s-a impus prin originalitate, conţinut instructiv-educativ complex şi grafica deosebită. „Impresionantă este dedicarea coordonatorilor acestor reviste, care au reuşit să implice elevii în procesul jurnalistic, realizând adevărate cronici ale vieţii de şcolar, în perimetrul editorial  actual atât de delicat”, a precizat profesoara Pompilia Bărbosu, consilierul educativ al şcolii organizatoare. La această primă ediţie a concursului organizat profesoara Petria Dolia şi bibliotecara Gabriela Harea de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” Focşani, în parteneriat cu ISJ Vrancea, au participat 17 reviste din întreaga ţară, reprezentând unităţi şcolare de prestigiu:

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, Şcoala Nr. 19 din Braşov, Şcoala Nr. 190 din Bucureşti, Şcoala Gimnazială „Porolissum” din Zalău, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani şi altele. „În contextul economic actual este salutar efortul cadrelor didactice de a menţine o astfel de activitate publicistică, mai ales în şcolile din mediul rural. Cred că acest tip de activitate ar putea fi încadrat în categoria disciplinelor opţionale, pentru a putea fi şi răsplătită munca dascălilor şi a elevilor din colectivele redacţionale”, a afirmat directorul Şcolii „Duiliu Zamfirescu”, profesorul Petrică Moraru. (M. V.)

sursa: Ziarul de Vrancea

Facebooktwitterby feather