Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CONCURSURI » Rezultatele Concursului de poezie “Sub crucea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”

Rezultatele Concursului de poezie “Sub crucea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”

Dragi prieteni,

Cea de a doua ediţie a concursului de poezie “Sub crucea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu” organizat în cadrul Forumului naţional cultural  “Brâncoveniana” se apropie cu paşi repezi de final. Juriul şi-a făcut datoria şi suntem în măsura să vă aducem la cunoştinţă rezultatele.

La concurs s-au înscris 48 de participanţi, de la care s-au primit peste100 de poezii tematice, anul acesta sfera tematică cuprinzând întregul spectru al poeziei patriotice.

S-au acordat un numar de 15 premii, conform listei din ataş. Şi de data aceasta a fost o jurizare de excepţie, membrii juriului necunoscând decât acum, la primirea prezentului mesaj, cine sunt autorii ale căror creaţii le-au punctat.

Ca deobicei, festivitatea de premiere are loc în ultima parte a manifestărilor derulate anual sub genericul “Brâncoveanu şi epoca sa”, prin care la Potlogi se marcheaza  Ziua Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Anul acesta, date fiind  dificultăţile de comunicare şi socializare legate de pandemia COVID-19 am fost puşi în situaţia de a decala cu o lună programul manifestării, ceea ce ne-a permis totuşi să marcăm şi cea mai mare sărbătoare religioasă a toamnei, Sfânta Maria Mică, şi să slăvim Naşterea Micii Domnului cu un  gând pios la Doamna Maria Brâncoveanu, soţia voievodului martir, întru a cărei cinstire s-a acordat un premiu special.

Festivitatea acordării premiilor, care include şi lansarea plachetei colective cu creaţiile premiate la ediţia inaugurală de anul trecut, va avea loc sâmbătă 12 septembrie  2020 ora 11.00 la Palatul Brâncovenesc din Potlogi, cu respectarea măsurilor impuse de starea de alertă. Creatorii premiaţi care doresc şi sunt în măsură să participe sunt rugaţi să mă contacteze prin e-mail sau telefon spre a ne pune de acord cu detaliile privind participarea.  Celor care nu vor lua parte la festivitatea  noastră  restrânsă  premiile şi diplomele le vor fi trimise ulterior prin poştă sau eventuale alte mijloace.

 

Tuturor, aleasă preţuire,

Io Marian Ilie,

                        înscăunat preşedinte al juriului

 Telefon: 0744-653.849

Facebooktwitterby feather