Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Exegeze » SALVÂND FAMILIA, SALVĂM COPIII, ROMÂNIA și VIITORUL LUMII!

SALVÂND FAMILIA, SALVĂM COPIII, ROMÂNIA și VIITORUL LUMII!

Sunt un om NORMAL, pot afirma cu toată convingerea. Nu sunt înregimentat politic, nu sunt admiratorul vreunui partid sau lider politic și tocmai neutralitatea mea îmi permite să observ că Apocalipsa se face tot mai simțită în ultima perioadă de timp. Vremurile sunt tot mai mult încețoșate, oamenii sunt tot mai răi, iar anotimpurile ne crează emoții și teamă. Nu doresc să vorbesc despre pericolul creat prin mișcările sociale din diferite țări, despre panica și victimele provocate prin acte teroriste ori despre cursa înarmărilor sau amenințările avioanelor militare ce survolează sistematic spațiile aeriene vecine. Iar acum, la zi, se cam uită toate aceste aspecte și referendumul referitor la o micuță, dar foarte importantă, reviziuire a Constituției României,  acoperă timpul dedicat emisiunilor obișnuite ale principalelor posturi TV.

De ce oare este atâta tevatură pe marginea referendumului? De ce a stârnit acesta atât de multe luări de poziție și atât de multe discuții pro și contra în rândul populației învrăjbite cu rea intenție de către anumiți oameni politici ori mai puțin angajați în jocurile politice?! De ce se dau interpretări absolut nejustificate cererii a peste trei milioane de români creștini-ortodocși? De ce sunt caracterizați aceștia, pe ici-pe colo, ca fiind inculți, xenofobi, lași, nepăsători ori lipsiți de spirit civic?

Este vorba de modificarea unei fraze din Constituție, nu mai mult. Se cere, absolut justificat, a se înscrie în articolul cu pricina expresia ”FAMILIA se întemeiază pe CĂSĂTORIA liber consimțită între UN BĂRBAT și O FEMEIE” în locul cuvintelor ”căsătoria între soți”. De ce spun că este justificată cererea? Pentru că familia nu poate fi întemeiată între SOȚI  mai înainte de a se oficia căsătoria civilă și apoi religioasă, care trebuie să fie liber consimțită atât din partea EI – Femeie, cât și din partea LUI – Bărbat. Numai în aceste condiții se poate clădi o FAMILIE, pentru că numai o femeie cu un bărbat, biologic vorbind, pot zămisli copii, nicidecum cuplurile de doi bărbați sau două femei! Să nu uităm faptul că Legea Fundamentală a Statului este Constituția. Orice altă lege, cod, ordonanță sau alt act normativ trebuie să fie în consens cu prevederile acesteia și nu invers…

Haideți să ne amintim câteva aspecte ce par a fi uitate în goana după locuri de muncă, de fotolii înalte, de interese personale ori de grup, de alte interese meschine ori de lipsa timpului destinat culturii generale a fiecărui om care se respectă!

– România este un stat cu populație majoritar creștină, iar creștinismul nu este un moft, ci s-a înrădăcinat încă de acum 2.000 de ani, când strămoșii acestei nații – Dacii – au fost creștinați direct prin Sfinți Apostoli (vezi Sf. Apostol Andrei), nu prin predicatori oarecare, pelerini ori călugări de vreun fel sau altul. Și, mai înainte de acest moment, dacii nu se închinau la idoli, ci lui Dumnezeu. Să nu uităm că în Dacia continuitatea creştinismului după retragerea trupelor şi administraţiei romane este susţinută cu numeroase mărturii arheologice precum candelabre şi vase liturgice, potire euharistice, lămpi de bronz şi suporturi pentru lampă, lămpi de pământ cu monograma lui Hristos sau cu semnul crucii, dar şi pietre de mormânt cu însemne creştine ori numeroase vase cu asemenea simboluri.

– Dumnezeu a făcut lumea, nu omul! EL a vorbit primul și este firesc ca pe EL să-L credem pe cuvânt, iar CREDINȚA nu se bazează pe subiectivitatea omului, ci pe cuvântul divin, care a existat mai înaintea omenirii. Dumneazeu a făcut o lume perfectă, o lume în care toate planetele și toate corpurile cerești se mișcă în univers cu  exactitate, fără a se ciocni unele de altele. A făcut apele și mările și oceanele și toate viețuitoarele și plantele. Mii și milioane de specii pe întregul Pământ. A făcut ”din pământ toate fiarele câmpului și toate păsările cerului,

le-a adus lui Adam – OMUL făcut de Dumnezeu după chipul și asemenărea Lui, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul”, precum este scris în Sfânta Scriptură – ”Cartea Vieții” în care toate cuvintele s-au adeverit până în ziua de azi și se vor dovedi ca fiind adevărate în toți vecii vecilor.

Putea face omul toate acestea? A încercat multe, dar nu a reușit să facă ceea ce a făcut Dumnezeu și nu va reuși niciodată.

”Și a făcut Dumnezeu pe OM după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut BĂRBAT și FEMEIE. Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: ”Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți!”

– Iată, deci, frați creștini, Dumnezeu de la bun început a făcut BĂRBAT și FEMEIE și i-a destinat să ”umple pământul”, adică să se înmulțească. Cum? NU a dat altă posibilitate continării acestei minuni a FACERII, a zămislirii, a nașterii. Unicul procedeu a fost, a rămas și va fi împerecherea bărbatului cu femeia. Doar ei doi pot procrea, potrivit voinței Domnului încă de la începuturi. De când lumea și pământul, numai așa a fost și așa va fi în toți vecii.

– Precum nu se întâmplă în cazul oamenilor, tot așa, nu există animale sau păsări să se înmulțească altfel decât prin împerecherea dintre femelă și mascul. Ați auzit vreodată că doi armăsari pot crea un mânz, ori că o vacă poate avea viței fără împerecherea cu un taur? Poate avea găinușa de munte vreun pui în lipsa împerecherii cu un cocoș de munte, ori găina de curte fără cocoșul de curte?! Se împerechează doi berbeci și naște vreunul un miel, sau  doi curcani pot crea puiuțul lor? În niciun caz.

– Definirea Familiei prin Constituție este șansa unică a românilor întru afirmarea credinței creștine, cea care a stat permanent la baza asigurării identității noastre naționale, a continuității limbii și poporului român pe aceleași meleaguri istorice binecuvântate de bunul Dumnezeu. Este șansa asigurării vieții copiilor noștri, care se nasc numai în familia naturală dintre un bărbat și o femeie. Este șansa asigurării continuității vieții pe pământ.

– Creștinii ortodocși au fost și sunt iubitori, iertători și toleranți, potrivit învățăturii lui Hristos. Ei nu cer decât dreptul la viață, la viață cu iubire și prin iubire de oameni, neîncorsetată de legi și credințe, la viață în pace și armonie. Nu cer restricționarea drepturilor celor ce nu cred în Dumnezeu ori a celor cu diferite orientări sexuale. Aceștia din urmă au existat în toate timpurile și s-au manifestat ca atare, dar nu ne dorim o altă Sodomă și Gomoră, cetățile (orașele) în care păcatul a acoperit cu umbra sa demonică mințile oamenilor și nu ne dorim să fim în pericol de infectare cu virusul HIV ori să fim împinși către suicid așa cum se întâmplă în comunitatea gay. Din contra, deplângem situațiile în care ajung aceștia și le întindem mâna ajutându-i înspre asigurarea sănătății lor. Se pot manifesta cum vor și când vor, se pot iubi așa cum își doresc, dar nu sunt ori nu suntem de acord cu libertinismul fără limite. Actul sexual izvorât din iubire este o manifestare ce trebuie consumată în spații private, în condiții igienice, cu respect față de aproapele tău. Să nu ne coborâm la nivelul animalelor și să facem ”dragoste” în locuri publice!

*

*       *

            Nu suntem prima națiune și nici ultima care se confruntă cu această dificilă problemă. În condițiile date există alte 14 state din Europa care și-au apărat copiii și viitorul familiilor. Ele au definit în Constituțiile lor CASĂTORIA dintre un BĂRBAT și o FEMEIE. Deci, se poate!

Să dovedim și noi că ne pasă de copiii, nepoții și strănepoții noștri! Să apărăm viitorul României și al Lumii!

NU este vorba despre politică și nici nu trebuie politizată solicitarea celor trei milioane și aproape două sute de mii de creștini. Acțiunea lor este absolut legală și vizează salvarea FAMILIEI și a CREDINȚEI întru HRISTOS.

VINO la referendum, frate întru Hristos! Votează DA pentru definirea în Constituția României a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie!

            Binecuvântează, Doamne, poporul român!            Apără, Doamne, Familia și România!

Facebooktwitterby feather