Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » INEDIT » Serata româno-italiană la Centrul Cultural Spiritual Văratic

Serata româno-italiană la Centrul Cultural Spiritual Văratic

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., primește în perioada 4- 8 octombrie 2017, vizita unui ansamblu artistic folcloric din Italia, care va participa la Festivalul Internațional Interetnic Confluențe, în data de 7 oct. 2017, la Iași – ca o avanpremieră la acest eveniment, la invitația dnei Emilia Țuțuianu și a Maicii Starețe a Mănăstirii Văratic, în ziua de 4 octombrie, membrii ansamblului folcloric Parpaiun, însoțiți de dna Ioana Grosaru, președina RO.AS.IT și de deputatul minorității italiene din România, Andi Gabriel Grosaru, au susținut la Centrul Cultural Spiritual Văratec o seară culturală româno-italiană.

A fost prezentat un film despre istoria italienilor din România; s-au prezentat scrieri ale unor autori din cadrul organizației: a fost prezentat romanul De Niro și fiii a scriitoarei Coleta de Sabata la care eseistul Gh.A.M. Ciobanu a facut o analiză critică în cunoscutul și apreciatul stil personal și poetul Mihai Niculiță. Serata româno-italiană a fost frumos întregită de un program de cântece și dansuri din zona de nord a Italiei (folclor Occitan) care a făcut bucuria publicului prezent și a destins atmosfera. Oaspeții italieni au fost plăcut impresionați de ospitalitatea măicuțelor, de bucatele tradiționale și au mulțumit gazdelor pentru primirea caldă.

Cu această ocazie Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a făcut o donație de carte către Centrul Cultural Spiritual Văratec.

Centrul Cultural Spiritual Văratic

 

Mai multe AICI https://www.facebook.com/CentrulCulturalSpiritual.Varatic/ Facebooktwitterby feather