Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » Sergiu GĂBUREAC: 23 APRILIE – ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN

Sergiu GĂBUREAC: 23 APRILIE – ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN

O zi specială pentru bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci. Cu toţii faceţi parte din categoria factorilor civilizatori, mulţi cu importante contribuţii la evoluţia societăţii româneşti!

Să nu uitaţi nicio o clipă înaintaşii, bibliotecari ca Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Gh. Teodorescu-Kirileanu, Paul Goma, care au conştientizat din plin rolul bibliotecarului în societate!

Din păcate, bibliotecarul public actual nu întotdeauna se ridică la înălţimea misiunii pe care o are. Nu se implică suficient în diseminarea informaţiei, care să despartă grâul de neghină.

I se spune să nu facă politică în instituţie şi el crede că trebuie să ascundă adevărul oamenilor. Nu despre o astfel de politică e vorba, ci să nu-ţi propagi propriile convingeri politice. A te ascunde ca şobolanul, fără a arăta ce împiedică evoluţia comunităţii în care trăieşti şi munceşti, este cel mai mare rău pe care îl poate face orice factor civilizator: preot, cadru didactic, bibliotecar public, cadru sanitar, medic veterinar, inginer agronom…

Dacă România trece prin momente grele, această stare este cauzată, în principal, de lipsa de reacţie a factorilor civilizatori. În lipsa acestor reacţii, s-a ajuns la o corupţie fără precedent! La furturi inimaginabile! La o decădere morală fără egal în istoria ţării!
Să nu uităm ca la Biblioteca din Atena, prima bibliotecă publică a lumii, se organizau alegerile şi se făcea campania electorală!

Nu uitaţi adevărata voastră misiune!

Să oferiţi informaţii corecte pentru toţi cetăţenii comunităţii, pe care îi serviţi fără nicio discriminare! Implicaţi-vă! Nu întâmplător în această zi se sărbătoreşte de ziua Sf. Gheorghe! A celui care a ucis balaurul necunoaşterii.

La Mulţi Ani!

Sergiu GĂBUREAC

Bucureşti

bibliotecar (p)

23 Aprilie 2015

 

Facebooktwitterby feather