Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TABLETA » SERGIU GĂBUREAC – TABLETA DE WEEKEND: 20-20, UNDĂ VERDE, UNDE DAI…

SERGIU GĂBUREAC – TABLETA DE WEEKEND: 20-20, UNDĂ VERDE, UNDE DAI…

Am avut o intervenție pe facebook la adresa liberalului Emil Boc, primar la Cluj-Napoca. Cum am obiceiul să-mi fac cunoscută opinia, exprimată liber, în câteva grupuri în multe înscris fără voia mea, am avut parte de reacții diverse.  Unii mă aprobă, alții mă … blochează ! Asta e !
Nu am ascuns niciodată că sunt susținător al programului PNL de guvenare, care iată, la nici doi ani de la alegeri se dovedește a fi singurul program coerent, onest, bine structurat și, mai ales, realist. Din păcate, șiretlicul cu gogoșile feseniste a prins din nou și, în decembrie 2016, 3,6 milioane de votanți (din cei 18 milioane), amatori de pomeni de doi lei, hotărăsc prăbușirea previzibilă a României, în locul unei dezvoltări durabile. 
Acum, boborul se distrează, miercuri de miercuri cu noua analfabetă a patriei, plantată în fruntea guvernului de forțele feseniste. Dotate cu noi pălării.
„20-20” și subalternii dau lovituri după lovituri limbii române spre distracția generală a mioriticilor, în timp ce inflația crește, prețurile o iau razna și prostimea se tot miră. Cârcotind. Inflația, ajunsă la 5% a anulat, deja, creșterea salarială anunțată anul trecut cu surle și trâmbițe. Iar țopăiala, care trebuia să aducă noi creșteri ale veniturilor, s-a dovedit a fi exact de trei lei, așa cum a prezis anterior prezidentul. Țara e dată peste cap ! 
 Să revin la liberalul meu, Emil Boc. Mai întâi redau textul ad litteram al lui Sorin-Dan, cel care m-a incitat la dialog: „Emil Boc un politician de exceptie care a stiut sa treaca Romania prin criza economica, un bun prim ministru, un primar care a facut din Cluj cel mai frumos si dezvoltat oras al tarii !” postat sub o fotografie standard ce mi-a amintit de unul din portretele oficiale ale celui ucis. De a-i lui ! Da, acel portret, rapid înlocuit deoarece îl reprezenta pe ciuruit într-o ureche. Mai înainte, fusese înlocuit cel cu cravata cu placheuri, ce amintea de meseria sa de bază. Meserie onorabilă de altfel, dar de care el se jena, deși se declara pe la marile congrese „fiu al clasei muncitoare”.
Ceea ce m-a deranjat, bănuiți desigur, a fost prima parte a frazei. Scrisă fără literele specifice alfabetului limbii române, deși IT-iștii noștri au fost printre primii din lume care au creat fonturi românești. Cum la noi, școala a tot involuat, începând cu anii 80, nu mai e de mirare unde a ajuns patriotismul și respectul față de propria limbă ! Iar la dl Dan, încă e bine !
Iată și replica mea: „România nu ar fi trebuit să fie în criză, între 2008 și 2010, având în vedere contextul economico-politic favorabil în care se afla atunci. Dar, Guvernul Băsescu (căci nu Boc a condus guvernul) nu a vrut sau nu a fost capabil să atragă fondurile europene (cca 30 de miliarde de euro) puse la dispoziția României, care ar fi făcut să fie doar o boare de criză.
Mai țineți minte câte miliarde de euro a împrumut în schimb Băsescu ? Unde sunt acei bani ? Boc, a înghițit atunci gălușca, numai el știe de ce.
Acum, ca primar și-a răscumpărat o parte din acele greșeli.
Îi informezi pe care nu știu, că Oradea, alt oraș condus de un liberal PNL, depășește Clujul, Brașovul, Sibiul … din multe puncte de vedere. Oradea este orașul din România care a atras cele mai multe fonduri europene ! Dezvoltarea sa este remarcabilă. Știați ? Despre frumusețe, fiecare localitate are farmecul ei.” Nu m-au surprins valurile de reacții de pe grupuri, ci incapacitatea de a înțelege corect mesajul. Eu înțeleg să fii fan, dar nu fanatic !
Fanatismul, în politică, duce direct la orbire electorală. Sunt conștient de avantajele doctrinei liberale în dezvoltarea unei societăți, însă acest lucru nu mă face să nu fiu lucid în aprecierea celor care o aplică. Emil Boc nu a fost un bun politician. Nu are rost să argumentez. De ce a acceptat toate măgăriile palavragiului-infiltrat pe Dreapta, o să ne spună în memoriile sale !?!  
În schimb, se dovedește a fi un foarte bun administrator public, drept pentru care merită tot respectul. Boc a folosit din plin șansa oferită și va rămâne, cu siguranță în istoria locului, ca unul din bunii primari ai municipiului, de sorgine romană, Cluj-Napoca.
Ceea ce m-a frapat, la sutele și sutele de comentarii, a fost patriotismul local exacerbat, care întunecă, de multe ori, capacitatea corectă de analiză.
Să fim serioși ! Asemenea primari avem în multe orașe și comune ale țării, din păcate nu sunt mediatizați, cum ar merita, majoritatea fiind ai noștri.
România trebuie să dezvolte echilibrat în toate provinciile ei. Lipsa infrastructurii conduce la asemenea dezechilibre. Să nu uităm, Moldova a furnizat, în ultimii 70 de ani, inteligența și forța de muncă pentru dezvoltarea celorlalte provincii românești. Iar, acum, a Europei ! 
Nu-i văd pe moldoveni bătându-se cu pumnul în piept pentru o asemena realitate, argumente având  fără număr !
Iar lauda cu depășirea Capitalei țării mi se pare de un provincialism primitiv, pe care îl credeam depășit. Bucureștiul oricât de jerpelit ar arăta, are față de capitală europeană și nu are concurență în spațiul românesc și nici în spațiul balcanic. Că trece, temporar, printr-o stagnare a serviciilor publice e o problemă care poate fi rezolvată prin viitoarele alegeri, când vom câștiga alegerile. Până atunci Opoziția se opune ferm în Consiliul General la măsurile administrative de tip mafiot, pe care încearcă să le promoveze administrația fesenistă. 
Se-aude tot mai des prin piață că alde-psd nu știu cum să scape de guvernare, dar vor să rămână majoritari în Parlament ! Șmecherie postdecembristă. Le-a mai ieșit de câteva ori, oalele spărgându-se, apoi, în capul celor care au preluat guvernarea. Sper să nu se mai repete istoria !
Nu ești majoritar în Parlament, nu intri la guvernare !
Închei într-o notă optimistă. Johannis a dat undă verde pentru urmărirea grupului criminal Iliescu&Co., care a declanșat Contrarevoluția din 22 decembrie, de la ora 18,30, prin care au confiscat Revoluția Română. O Românie întreagă așteaptă să se facă lumină și, mai ales, dreptate ! Ucigașul lui Ceaușescu și a altora nu este de acord cu investigarea Revoluției. Corect ! Dar Contrarevoluția trebuie, musai, cercetată ! Atunci, au fost uciși sute și sute de oameni, doar pentru a accede niște vânzători de țară la Putere. E necesar să știm cine sunt cei dornici de putere cu orice preț, care au barat drumul spre democrația occidentală a României ! 
 
ULTIMA ORĂ !
 
Noul președinte al Academiei Române trage un puternic semnal de alarmă. Domnule profesor,
Îndobitocirea neamului a început acum 70 de ani prin modificarea istoriei, învățământului și a culturii românești. Nu străinii ne-au impus acest lucru, ci culturnicii noștri. Vă amintiți de marii oameni de cultură români care au făcut pact cu diavolul ? Acum, culegem roadele și sunt mari șanse să nu ne mai revenim vreodată !
Au fost alungați din România, în ultimii ani, peste 4.000.000 de tineri și maturi, floarea națiunii, pe alți vreo 200.000 i-au ucis înaintașii feseniștilor de azi. La canal și în închisori. 
De unde vreți conștiință, onoare, patriotism, cinste, curaj când cei rămași sunt, așa cum spuneți, îndobitociți ?
De la Dragnea, Tăriceanu, Hunor și ciolănarii lor, slabă nădejde ! Cu ei  suntem condamnați. Mai sunt o mână de oameni conștienți de tragedia pe care o trăim. Cum să lupte ? La tv și radio nu au acces, pe rețelele de socializare sunt blocați, „băieții” controlează totul !
În curând, și președintelui Iohannis o să-i închidă gura. Un accident, o boală incurabilă … Sunt inventivi tovarășii ! Au școală grea, la Moscova !
Îl sfătuiesc pe prezident să nu se mai plimbe cu bicicleta. Nu se știe cum sare gipanul în față ! Sau cade vreun copac !
Doamne ferește !
 
Breaking news !
 
Dragnea vrea miting, cu un million de zombie, de 8 mai, Ziua Partidului Comunist Român (?) din care se trag republicile, inclusiv actuala Republică Fesenistă România ! Culmea ! Tocmai el îi tot dă cu familia tradițională ? Familie de care și-a bătut joc, ca și celălalt obsedat sexual, partener în demolarea României ! Mă mir că „pretenul” Hunor nu a divorțat ! Încă !
Consta o epidemie, la nivelul Terrei, de condamnări a unor președinți, premieri, parlamentari corupți ! 
La noi e invers. Se dă o luptă acerbă pentru modificarea legilor în favoarea hoților și demiterea celei care luptă împotriva unor astfel de corupți !
Toate bune ?
*:-h wave
 
Sergiu Găbureac 
        gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Ai nevoie de o informație ! O rezolvăm împreună !
Facebooktwitterby feather