Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TABLETA » SERGIU GĂBUREAC – TDW: Frisoane de primăvară!

SERGIU GĂBUREAC – TDW: Frisoane de primăvară!

Ultima săptămână din februarie a debutat în forță.
Luni, prezidentul a punctat succint, în Parlament, temele viitorului apropiat ! Or fi înțeles politicienii mesajul său extrem de clar ? Boborul, oricum, nu înțelege mai nimic din ce se întâmplă, susține lelea Safta. Marți, Johannis, la evenimentul Diaspora românească, vector de dezvoltare, a declarat  „Statul român trebuie să-i servească deopotrivă pe toţi românii, din interiorul și din afara granițelor.” Miercuri a rostit o alocuțiune la seminarul privind programul de prevenție și educație în sănătate.
Seara, membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012, printr-un protest inedit (pe scaune) la Cotroceni, au reamintit că a trecut timpul vizitelor protocolare între România și R. Moldova. E vremea acțiunilor politice și economice concrete. Nu au fost ignorați ! Să vedem cum se vor aplica promisiunile făcute de locatarii palatului.
Joi a fost la bilanțul DNA ! De 5 ori mai mulți demnitari trimiși în judecată ! Puțin, foarte puțin, declară lelea Safta ! Peste 7.100 de dosare sunt în lucru. Per total, bun bilanț ! Se putea și mai bine, deoarece prin birourile DNA-ului zac 105 sesizări cu prejudicii de peste 500.000 de euro fiecare, valoarea totală fiind de aproape două miliarde de euro. http://www.luju.ro/magistrati/dna/marile-furturi-la-care-dna-inchide-ochii-dosare-cu-prejudicii-de-peste-1-2-miliarde-euro-stau-in-sertarele-dna-curtea-de-conturi-a-publicat-lista-cu-sesizarile-trimise-la-parchetul-anticoruptie-care-au-ramas-nesolutionate-cel-mai-mare-prejudiciu-pentru-ca
De penalii Băsescu&echipa nu se atinge nimeni ? Criminalul Iliescu parcă ar fi sfintele moaște ! O țară întreagă așteaptă dreptatea. Abia atunci vor deveni credibile această instituție și Justiția în ansamblul ei.
Deocamdată, Cattani di Romania va primi un nou mandat.
Vedeta săptămânii rămâne, însă, Cioloș. După ce ne-a lămurit că mult lăudata Lege a salarizării pontiste, plină de „surprize, surprize” (unde or fi banii cu care se tot lăuda dna Plumb ?), a trecut la relansarea marile probleme ale României. Îngropate de Sistemul Mafiot Român de ani de zile, prin oamenii trimiși în Parlament. Cioloș cere, totodată, punerea la punct a unor sisteme informatice care ar reduce timpii de rezolvare a solicitărilor cetățenilor. Îmi amintesc că s-a mai făcut așa ceva, dar funcționarii administrativi au distrus, în mare parte sistemele. Pentru că nu le mai pica nimic ! Cum adică, să nu mai fie cozi la ghișeele lor mizere ? Să fie date rezoluții / autorizații / aprobări fără să fie văzută sacoșa solicitatorului ? Never !
Astfel, premierul Cioloș a dat luni, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, primele indicii despre mult așteptata reformă a administrației publice. Vorbind despre ineficiența actualelor județe și a multor comune a relansat, practic, dezbaterea despre regionalizare. O reformă dură.
Cioloș a venit cu realități și soluții concrete, care cu greu pot fi contracarate de sistemul mafiot. În traducere liberă e vorba de desființarea rețelelor mafiote bine structurate în aceste unități administrative. Protejate de unii prefecți ! Deja, guvernul a ras o bună parte, care au căzut la examenul de evaluare.
Credeți că televiziunile de partid au transmis în direct aceste evenimente (cu excepția mesajului președintelui în Parlament) sau au început dezbateri cu adevărații specialiști ? Nu. Ele invită tot vechii comunicatori politici desemnați, care își dau cu părerea la toate. De multe ori ca Bulă !
România TV rulează isteric pe burtieră „Guvernul mai schimbă zece prefecți” „Tehnocrații pun mâna pe toată țara, acțiune scandaloasă !” „Demisia !”
Să teme Sistemului Mafiot Român că nu-i mai rămâne nimic !?!
P.S. Despre mult așteptata refrișare a partidelor nimic nou. Nu bate niciun vânt al schimbării. Din sondajul IRES, dat publicității azi dimineață, reiese că două treimi dintre români nu au auzit de niciun partid nou !
Cum să faci partide noi cu relicve politice tip p(o)mp(e) funebre Băsescu, alde Tăriceanu & alți ciolănari  ?
*
Decalogul prezicerilor celor de la Financial Times comentate de lelea Safta.
1. Va câștiga Hillary Clinton alegerile prezidențiale din SUA ? Finacial Times (FT) spune DA.
       Lela Safta confirmă. Americanilor vor să fie tot timpul novatori. Vezi Obama.
2. Va părăsi Marea Britanie UE în urma referendumului din 2016 ? FT – DA.
       Lela Safta – NU. Sunt simple fițe ale englezilor pentru a mai obține ceva avantaje în U.E.
3. Va rămâne Bashar al-Assad la putere în 2016 ? FT – DA.
       Lelea Safta infirmă, mergând pe ideea că totul se plătește !
3. Va ajunge cel puțin un stat membru G20 să ceară ajutorul FMI în 2016 ? FT – DA.
       Lelea Safta infirmă. Dacă și ăștia ajung să ajungă la mila FMI, e jale !
4. Președinta Braziliei va fi demisă până la începerea Jocurilor Olimpice de la Rio ? FT – NU.
       Lela Safta confirmă. Brazilienilor le plac spectacolele grandioase. După aia, mai văd ei.
5. Va mai fi Angela Merkel cancelar al Germaniei la finalul lui 2016 ? FT – NU.
       Lelea Safta infirmă. Mai nimeni nu a înțeles adevărata strategie a Angelikăi privind refugiații.
6. Cine va câștiga Campionatul European de Fotbal din 2016 ? FT – Belgia.
       Lelea Safta infirmă. Nemții sau spaniolii.
7. Va diminua China valoarea yuanului ? FT – DA.
       Lela Safta confirmă. Câștigă cine este puternic economic și are moneda slabă.
8. Vor concura atleții ruși la Olimpiada din 2016 ? FT – DA.
       Lela Safta infirmă, dacă rușii nu-și respectă angajamentele față de cazurile de dopaj.
9. Se va prăbuși vânzarea mașinilor diesel în Europa ? FT – DA.
       Lelea Safta infirmă. Vor scădea, dar nu va fi o prăbușire.
10. Petrolul va depăși 50 de dolari barilul la finalul lui 2016 ? FT – DA.
       Lelea Safta infirmă. Apar, tot mai mult, combustibili noi și energii alternative. 
Toate bune,

Sergiu Găbureac
Bucureşti – 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.
Facebooktwitterby feather