Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » AUTORI » Profil de AUTOR » Stelian Titus Gomboș – Referințe bio – bibliografice – Perioada 1994 – 2024 – Sinteză…

Stelian Titus Gomboș – Referințe bio – bibliografice – Perioada 1994 – 2024 – Sinteză…

Stelian Gomboş –
Curriculum Vitae –
Referinte bio – bibliografice –
Partea I –
Perioada 1996 – 2005 – Sinteză…


Data şi locul naşterii:
8 Iulie 1977 în municipiul Oradea, județul Bihor.

Studii: – Gimnaziale:
Clasele I – VIII la Şcoala Generală ,,Nicolae Bălcescu” Oradea, între anii 1984 – 1992.

Liceale:
Clasele IX – XII la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”, Oradea, absolvindu-l cu rezultate excepţionale.

Universitare:
Facultatea de Teologie Ortodoxă “Episcop Vasile Coman” din cadrul Universităţii Oradea, Specializarea “Teologie Pastorală”, între anii 1996 – 2000, pe care am absolvit-o, în iunie 2000, cu lucrarea de Licenţă intitulată ,,Sfintele Taine – Moduri şi Prilejuri de Pastoraţie”, avându-l ca îndrumător ştiinţific pe P.C. Pr. Lect. Univ. Dr. Emil Cioară de la Catedra de Liturgică şi Pastorală.

Post Universitare:
Cursurile de Studii Aprofundate în Teologie la Secţia Istorice a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Oradea, la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, pe care le-am absolvit în luna Iunie, anul 2001, cu lucrarea de Disertaţie: – ,,O remarcabilă personalitate a vieţii bisericeşti şi naţionale – Episcopul Nicolae Popoviciu al Oradiei”, avându-l ca îndrumător pe P.C. Arhid. Conf. Univ. Dr. Pavel Cherescu – titularul Catedrei de Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Activităţi în cadrul liceului:
Membru fondator al Cenaclului ,,Lucian Blaga” înfiinţat în luna Mai 1995, cu ocazia comemorării Centenarului Naşterii lui Lucian Blaga, la 9 Mai 1995.
Membru fondator şi membru al Comitetului de redacţie al Revistei ,,Cântecul Vârstelor”, înfiinţată tot cu acelaşi prilej.

Activitatea didactică:
Menţionez faptul că de la 1 sept. 2000, am fost Profesor de Religie Ortodoxă la acest liceu, devenind, astfel, coleg cu foştii mei profesori, faţă de care am o preţuire deosebită ! Aici, în această ipostază, am desfăşurat o activitate foarte bogată care a constat în organizarea şi coordonarea Cercurilor de Religie şi cel de Pictură de Icoane, organizarea de excursii pe la obiective istorice şi, mai ales, religioase, organizarea de lecţii deschise, seminarii tematice, cu elevii, având diferiţi invitaţi – preoţi şi profesori, organizarea de expoziţii de Icoane şi Portofolii Religioase, de Concerte de Colinzi şi alte Spectacole de Poezii, cu ocazia zilelor liceului sau sărbătorilor de iarnă sau de paşti, organizarea unor acţiuni umanitare, cu elevii, la diferite instituţii de Asistenţă Socială, din oraş şi din judeţ, participarea la diferite Cercuri Pedagogice, şedinţe şi activităţi de perfecţionare şi multe altele…
La 7 febr. 2002 am avut inspecţia pentru definitivat iar în perioada 21- 25 Aug. am susţinut Examenul de definitivat pe care l-am luat cu media 9, 25.

Activităţi în cadrul Universităţii Oradea:
La 30 Nov. 1996, cu ocazia prăznuirii Sf. Ap. Andrei, am înfiinţat Filiala Oradea a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – A.S.C.O.R. al cărei preşedinte am fost, aproape șapte ani, de la înfiinţare până la 1 Octombrie 2003. În această calitate am iniţiat, organizat şi coordonat o vastă activitate culturală – spirituală, din care spicuim:
7 Iunie 1999, Organizarea Conferinţei cu Tema: ,,Ortodoxia în Sfântul Munte Athos” susţinută de către Păr. Ierodiacon Iustinian Stoica – Egumenul Schitului Românesc Prodromul din Sfântul Munte Athos, care s-a desfăşurat în Aula Magna Universităţii Oradea.
10 Iunie 2000 – Organizarea, în Sala Mare a Primăriei, a Conferinţei cu Tema: ,,Ruinele Ortodoxiei – Iugoslavia – Kosovo” şi Lansarea cărţii cu acelaşi nume, de către Editura “Scara” din Bucureşti, reprezentată de către Ionuţ Gurgu – traducătorul cărţii şi de către Ionuţ Corduneanu – redactorul ei.
15 Mar. 2001, Organizarea, în Aula Facultăţii de Medicină, a Simpozionului cu Tema: ,,Eutanasia” – o problemă abordată din punct de vedere teologic, medical, social şi juridic. Invitaţi: – P.C. Pr. Prof.. Univ. Dr. Ilie Moldovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Andrei Şaguna” din Sibiu, P.C. Conf. Univ. Dr. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie din Cluj – Napoca, P.C. Asist. Univ. drd. Florin Puşcaş de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, toţi trei fiind specialişti în Bioetică, şi Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Ifrim – Decanul Facultăţii de Medicină din Oradea.
6 Iunie 2001, La Biserica „Sf. Ierarh Nicolae ” în cadrul Slujbei Vecerniei a avut loc un Concert de Muzică Psaltică susţinut de Corul de Muzică Bizantină „Stavropoleos” din Bucureşti condus de Păr. Arhim. Iustin Marchiş – Parohul Bisericii „Stavropoleos ” din Bucureşti şi de către P.C. Arhidiacon Gabriel Oprea.
7 Iunie 2001, Organizarea Conferinţei cu tema: Cinzecimea şi înoirea Bisericii” susţinută de P.C. Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Galeriu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Marina” din Bucureşti care s-a desfăşurat în Aula Magna a Universităţii din Oradea la care a participat şi Domnul Rector al Universităţii Oradea – Prof. Univ. Dr. Ing. Teodor Maghiar.
Între 23 – 30 Nov. 2001 am organizat prima ediţie a Săptămânii Duhovniceşti „Filocalia” când am şi sărbătorit cinci ani de la înfiinţarea ASCOR – Filiala Oradea, pe 30 Nov. De Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei – ocrotitorul spiritual al filialei noastre.
Joi – 23 Mar. 2002 – orele 18,00 în Aula Magna a avut loc Conferinţa cu Tema: „Iubirea Spiritualităţii filocalice” susţinută de Păr. Arhim. Teofil Părăian de la Măn. Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus – Jud. Braşov, la care a participat şi Domnul Rector al Universităţii Oradea – Prof. Univ. Dr. Ing. Teodor Maghiar.
Joi – 18 Iunie, în cadrul Emisiunii „Mozaic Cultural” la T.V.S. Oradea am acordat un interviu despre activitatea şi proiectele ASCOR – Filala Oradea.
În perioada 10 – 17 Aug. am organizat, împreună cu ASMO – Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea, O Campanie Umanitară de Strângere de ajutoare pentru sinistraţii de pe Valea Arieşului – jud. Alba, datorită inundaţiilor care au avut loc, acolo, prin ieşirea din matcă a Arieşului.
Între 21 – 24 Oct. La invitaţia ASCOR – Filiala Oradea, au susţinut mai multe Concerte de Muzică Psaltică – Grupul de Muzică Bizantină al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, condus de Protopsaltul Mihail Bucă.
Luni – 25 Nov. Orele 18,00 în Aula Magna am avut Conferinţa cu Tema: „Despre Virtuţile Filocalice” susţinută de catre Păr. Arhim Teofil Părăian.
Marţi – 26 Nov. am avut Vernisajul Expoziţiei de Fotografii – Păr. Paisie Duhovnicul – la Muzeul Militar, la care a participat şi Păr. Teofil Părăian, care l-a cunoscut pe Părintele Paisie.
Luni – 16 Mar. 2003 Orele 18,00 în Aula Magna a Universităţii Oradea a avut loc Conferinţa cu Tema: ,,Ce-am învăţat eu din Filocalie?” susţinută de părintele Arhim. Teofil Părăian de la Mânăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus – judeţul Braşov, la care a participat şi domnul Rector al Universităţii Oradea – Prof. Univ. Dr. Ing. Teodor Maghiar.
Marţi – 15 Apr. 2003 Orele 17,00 la Muzeul Militar din Oradea a avut loc Vernisajul Expoziţiei de Icoane Bizantine pictate de către studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă – specializarea Teologie Patrimoniu şi de la Facultatea de Arte Vizuale, la care a participat şi P.S.Sa Dr. Petroniu Sălăjeanu, Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului şi Sălajului.
Joi – 18 Apr. 2002 Orele 18,00 în Aula Magna a Universităţii Oradea am organizat Conferinţa cu Tema: ,,Creştinismul din Catacombe” susţinută de către P.S.Sa Ioan Selejean – Episcopul Covasnei şi Harghitei la care a participat şi domnul Rector al Universităţii Oradea – Prof. Univ. Dr. Ing. Teodor Maghiar.
Miercuri – 7 Mai 2003, Orele 18,00 tot în Aula Magna a avut loc Conferinţa cu Tema: ,,Sfânta Liturghie – Şansa vieţii” susţinută de către P.S.Sa Dr. Laurenţiu Streza – Episcopul Caransebeşului, la acest eveniment a participat şi P.S. Sa Dr. Petroniu Sălăjeanu – Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului şi Sălajului; tot cu acest prilej a avut loc şi lansarea cărţii P.S. Laurenţiu: ,,Tainele de Iniţiere Creştină în Bisericile Răsăritene”.
Ca Preşedinte ASCOR am iniţiat, organizat şi coordonat foarte multe excursii şi pelerinaje în diferite zone ale ţării, la diferite obiective cultural-istorice şi spirituale. De asemenea am organizat diferite activităţi şi acţiuni filantropice şi misionare.
Menţionez faptul că de la 1 Octombrie 2002 am fost angajat, prin concurs, Referent Ştiinţific la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Oradea.
Începând cu anul universitar 2003 – 2004 am obţinut o bursă de studii, (de Doctorat în Teologie – Morală), de la fundaţia de Stat IKY din Atena – Grecia, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Aristotel din Thessalonic. În primul an (2003 – 2004) am frecventat şi am absolvit în iunie 2004, Cursurile de Limba Greacă Modernă la Facultatea de Litere a Universităţii cu acelaşi nume din acelaşi oraş. În toamna anului 2004 am fost admis la Cursurile de Doctorat – pentru disciplina Teologie – Morală, avându-l ca îndrumător ştiinţific pe P.C. Pr. Prof. Univ. Dr. Vasileios Kalliakmanis – Titularul Catedrei de Teologie – Morală de la acest prestigios institut de învăţământ teologic din Grecia. Precizez faptul că de această bursă de studii voi beneficia până în toamna anului 2007.

Activitatea publicistică:
Am publicat studii şi articole în revistele: ,,Telegraful Român” de la Sibiu, ,,Legea Românească” şi ,,Orizonturi Teologice” de la Oradea, precum şi ,,Buna Vestire” de la Beiuş, din care spicuim, în continuare, câteva:
,,Unitatea Bisericii după Chipul Sfintei Treimi” în ,,Legea Românească” – anul X (serie nouă) nr. 4/1999.
,, Sfinţenia în ortodoxie – Trăirea Autentică în Hristos” şi
,,Prezentarea ASCOR – Filiala Oradea” în ,,Legea Românească” anul XI, (serie nouă), nr. 1/2000.
,,Chipul Păstorului de Suflete şi Poziţia Lui în Planul Mântuirii” în ,,Legea Românească” anul XI (serie nouă), nr. 2/2000 şi în ,,Buna Vestire”, anul XI, nr.6 (75), iunie, 2003.
,,Praznicul Schimbării la Faţă” în Legea Românească, anul XI, (serie nouă), nr. 3/2000.
,,Părintele Iachint al Putnei” în ,,Legea Românească” anul XI, (serie nouă), nr.4/2000
,,Mari Duhovnici Români Contemporani” în ,, Legea Românească” , anul XII, (serie nouă), nr.1/2001.
,,Raportul Bisericii cu Statul – Un posibil model Ortodox – Modelul Post Bizentin” în ,, Legea Românească” anul XII, (serie nouă), nr. 2/2001.
,,Câteva căi de îmbunătăţie a vieţii spirituale” şi ,,Profilaxia unor intoxicaţii spirituale” în ,, Legea Românească ”, anul XII, (serie nouă), nr. 3/2001.
,,Petroniu Florea – Virtuţile la Părinţii Filocalici”- Recenzie şi ,,ASCOR – Filiala Oradea – 5 ani de existenţă” în ,,Legea Românească” anul XII, (serie nouă), nr.4/2001.
,,Sfântul Munte Athos – Darul Monahismului Ortodox” – partea I – în ,,Legea Românească ” anul XIII, (serie nouă), nr. 1/2002.
,,Valoarea creştină a bunurilor” în ,, Legea Românească ” anul XIII, (serie nouă), nr. 2/2002 şi în ,, Buna Vestire” anul XI, nr. 3(75), martie 2003.
,, Sfântul Munte Athos – Darul Monahismului Ortodox” – partea a II – a şi ,,Rugul Aprins” – în ,,Legea Românească” anul XIII, (serie nouă), nr.3/2002.
,,Împlinirea a 10 ani de la aducerea osemintelor Episcopului Martir Dr. Nicolae Popoviciu al Oradiei” şi ,,In Memoriam: Părintele Sofian Boghiu” în ,,Legea Românească” anul XIII, (serie nouă), nr.4/2002.
,,Noi Tinerii şi Morala Creştină” şi ,,Despre Capcanele pe care ni le întinde televizorul” în ,,Legea Românească” anul XIV, (serie nouă), nr.1/2003.
„Cu Părintele Dumitru Stăniloae, de la Răsărit la Apus”, „Nicolae Steinhardt – O scurtă incursiune în gândirea sa creştină” şi „Doctorul Nicolae Paulescu sau ştiinţa mărturisitoare” în „Legea Românească” anul XIV, (serie nouă), nr. 2/2003.
“O viziune asupra operei ascetice şi mistice a Părintelui Dumitru Stănilae”, “Filme pentru copii – Fenomenul Harry Potter” şi “In Memoriam – Pr. Prof. Dr. Constantin Galeriu” în “Legea Românească” anul XIV, (serie nouă), nr. 3/2003.
“Despre raportul şi atitudinea creştinului ortodox faţă de internet” şi “Biserica ortodoxă şi mileniul al III-lea” în “Legea Românească” anul XIV, (serie nouă), nr. 4/2003.
“Despre răul fizic şi cel moral” şi “Preot Ioan Cristinel Teşu: Patima desfrânării şi lupta împotriva ei. Frumuseţile căsătoriei şi ale familiei creştine” în “Legea Românească” anul XV, (serie nouă), nr. 1/2004.
“Concepţia de viaţă ortodoxă în viziunea părintelui Serafim Rose” şi “Omul – abordarea sa teologică” în “Legea Românească” anul XV, (serie nouă), nr. 2/2004.
“Despre răbdare şi nădejde din perspectiva învăţăturii ortodoxe – partea I” anul XV, (serie nouă), nr. 4/2004.
“Despre răbdare şi nădejde din perspective învăţăturii ortodoxe – partea a II – a” în “Legea Românească” anul XVI, (serie nouă), nr. 1/2005.
“Despre Talismanul Domnului Hristos şi alte Talismane” şi “Locul duhovnicesc al Românilor din Sfântul Munte Athos – Schitul Prodromu” în “Legea Românească” anul XVI, (serie nouă), nr. 2/2005.
Trebuie să precizez faptul că sunt colaborator al Revistei Eparhiale ,,Legea Românească ” din anul 1998, în care public, frecvent, cum am arătat mai sus, diferite articole şi studii, de asemenea sunt colaborator la Revista Facultăţii de Teologie Ortodoxă Oradea ,,Orizonturi Teologice”. În această revistă am publicat, în nr. 3/2001 studiul cu titlul: ,,Crâmpeie din viaţa şi activitatea episcopului martir Dr. Nicolae Popoviciu al Oradiei” iar în nr.4/2001 am publicat studiul intitulat: ,,Cu Părintele Dumitru Stăniloae de la răsărit la apus”. În nr. 2/2002 am publicat studiul cu tema: “O viziune asupra operei ascetice şi mistice a Părintelui Dumitru Stăniloae” iar în nr. 2/2003 a apărut studiul: “Despre răbdare şi nădejde din perspectiva învăţăturii ortodoxe”. De asemenea, în nr. 3/2003 a apărut studiul cu titlul: «Mântuitorul nostru Iisus Hristos Euharistic – ieri şi azi şi în veci acelaşi». Totodată, mai colaborez şi la Revista trimestrială “Familia Română” – care apare la Oradea şi al cărei redactor este Domnul Conf. Univ. Dr. Constantin Mălinaş – Directorul Bibliotecii Judeţene «Gheorghe Şincai», unde am publicat, până în prezent, un studiu intitulat «Pelerinaj în Sfântul Munte Athos» în trei părţi, adică în trei numere ale revistei; cu alte cuvinte, în primele trei numere ale anului 2004.

Participări la diferite simpozioane şi conferinţe:
8 – 19 Aug. 1999 în localitatea Izvorul Mureşului din judeţul Harghita am participat la simpozionul ,,Despre şi cu românii din diaspora”.
12 – 14 Oct. 2000 am participat la simpozionul Rom Fest de la Sibiu, organizat şi condus de către P.C. Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa – Parohul Bisericii Ortodoxe Româneşti din Washington.
20 – 22 Mai 2001 am participat la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice organizată de către Universitatea Oradea şi Facultatea de Teologie Ortodoxă cu prilejul a 10 ani de activitate a acestei reînfiinţate Facultăţi de Teologie. Menţionez faptul că am participat la toate manifestările şi comunicările, atât în plen cât şi pe secţiuni, cu expuneri şi intervenţii.
24 – 27 Mai 2002 am participat, făcând parte din Comitetul de Organizare, din partea Universităţii, la evenimentul vizitei P.F.Părinte Patriarh Teoctist al României la Oradea, la toate momentele acestei vizite.
7 – 8 Mai 2003 am participat la Simpozionul de Bizantinologie cu ocazia împlinirii a 550 de ani de la Căderea Constantinopolului organizat de către Facultaţile de Teologie Ortodoxă şi Istorie din cadrul Universităţii Oradea şi Muzeul Judeţean Oradea.
22 – 25 Iulie 2003 – Am participat la Simpozionul cu tema: „2004 – 500 de ani de la trecerea la cele veşnice a Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt – pregătirea şi organizarea acestui mare eveniment”, desfăşurat la Mănăstirea Putna.
18 – 20 Iulie 2004 am participat la Simpozionul „Zilele Patriarh Miron Cristea”, ediţia a VII – a, care a avut loc la Topliţa, în cadrul căruia am prezentat studiul: „Ctitori şi Ctitorii Româneşti la Sfântul Munte Athos”.
20 – 26 Iulie 2004 am participat la Izvorul Mureşului la Simpozionul dedicat Românilor de pretutindeni – ediţia a VII – a, în cadrul căruia am expus tema: „Ştefan cel Mare şi Sfânt – Ctitor al aşezămintelor monahale din Sfântul Munte Athos”.
30 Iunie – 3 Iulie 2004 am participat la manifestările organizate la Măn. Putna, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la trecerea la cele veşnice a Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt.
16 – 18 August 2004 am participat la Congresul Studenţesc organizat la aceeaşi mănăstire, tot în cinstea aceleaşi comemorări, în cadrul căruia am prezentat expunerea „Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Sfântul Munte Athos”.

Vizite de lucru şi cercetare în străinătate:
În calitate de student, masterand în teologie cât şi în cea de preşedinte al ASCOR am aparticipat la mai multe excursii de studii şi documentare cum ar fi:
Între 12 – 26 Iulie 1999 la câteva mânăstiri şi biserici din Ucraina şi Rusia precum şi vizitarea oraşelor Kiev şi Moscova.
Între 8 – 25 Aug. 2000 vizitarea Vienei şi a Italiei în frunte cu capitala ei – Roma, unde am participat la manifestările organizate cuz ocazia Jubileului Împlirea a 2000 de ani de creştinism când am vizitat şi Cetatea Vaticanului.
Între 15 Aug. – 11 Sept. 2001 am vizitat oraşul Thessalonic şi sfântul Munte Athos din Grecia.
Între 5 – 10 Dec. 2002 am făcut parte dintr-o delegaţie a Faculăţii noastre de Teologie, care a participat la un Simpozion de Specialitate în capitala Austriei – Viena.
Între 22 Aug. -13 Sept. 2004 am participat într-un pelerinaj de mare anvergură duhovnicească la obiective spirituale din Ucraina şi Rusia.
Între 4 – 14 Dec. am făcut parte dintr-o delegaţie eclezială care a vizitat mai biserici şi comunităţi româneşti din Italia, avându-l în fruntea delegaţiei pe P.S. Siluan Marsilianul – Episcop Vicar – pentru Italia al Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale şi pe P.Cuv. Arhim. Nicodim Dimulescu – Stareţul Măn. Crasna – Prahova.
Între 17-20 Martie 2005 am vizitat, în cadrul unei excursii organizate de către Facultatea de Teologie din Thessalonic, mai multe obiective culturale şi spirituale din Constantinopol, în frunte situându-se Catedrala Sfânta Sofia şi Catedrala Patriarhiei Ecumenice din Fanar – unde am participat la Sf. Slujbe şi ne-am întâlnit cu Sanctiatatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului – Noua Romă.

Interviuri şi reportaje:
8 Mar. 2001 în cadrul Emisiunii ,,Miracole şi Fapte” de pe canalul de Radio – România Cultural am acordat, redactorului acestei emisiuni – Ioan Ion Diaconu, interviul cu Tema: Ortodoxie şi Romano-Catolicism.
10 Apr. 2001 în cadrul aceleiaşi emisiuni de pe acelaşi canal de Radio am acordat interviul cu Tema: ,,Unitatea Bisericii după Chipul Sfintei Treimi”.
12 Mai 2001 în cadrul aceleiaşi emisiuni de pe acelaşi canal de Radio am acordat interviul despre: ,,Crâmpeie din Viaţa şi Activitatea Episcopului Martir Dr. Nicolae Popoviciu al Oradiei ”.
16 Iulie 2001 am acordat interviul cu Tema: ,,Câteva căi şi mijloace de despătimire a omului” în cadrul emisiunii ,,Ora de Religie” de pe postul local de Radio ,,Son Vest”.
17 Oct. 2001 în cadrul aceleiaşi emisiuni am acordat interviul cu Tema: ,,Sfântul Munte Athos – Darul Monahismului Ortodox”.
La această emisiune am mai participat şi în alte dăţi, şi cu alte materiale.
De la 1 Aug. 2002 sunt redactorul acestei Emisiuni Religioase: ,,Catehetica ” de pe postul de Radio Naţional FM.
9 – 10 Iunie, în „Aula Magna” Universităţii din Oradea am organizat Simpozionul cu tema: „Părintele Dumitru Stăniloae – Darul Lui Dumnezeu pentru Poporul Român”, precedat de un Parastas oficiat la Biserica Universităţii. Invitaţi au fost Păr.Conf.Univ.Dr. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universitaţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Domnul Costion Nicolescu – Directorul adjunct al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.
10 Mai – am fost invitat, în cadrul Emisiunii „Pentagon” de la TVS – Redactor fiind Doamna Ramona Novicov, unde am vorbit despre „Teologie şi simbolistică la Icoana Ortodoxă”.
10 Iunie – Emisiune la Radio Naţional FM la Emisiunea religioasă „Catehetica” în cinstea Părintelui Dumitru Stăniloae, avându-l invitat pe domnul Costion Nicolescu.
13 Iulie – Emisiune la Radio Naţional FM la Emisiunea religioasă „Catehetica” în cinstea Părintelui Dumitru Stăniloae, avându-l ca invitat pe Păr.Conf.Univ.Dr. Dumitru Megheşan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea.
18 Iulie – Emisiune la Postul local de Televiziune TVS în cinstea Părintelui Dumitru Stăniloae, avându-i ca invitaţi pe Părinţii Florin Puşcaş şi Florin Jurcă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea. Toate aceste conferinţe şi emisiuni le-am organizat în cinstea Părintelui Dumitru Stăniloae cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naştere şi a 10 ani de la trecerea la cele veşnice a marelui teolog a Bisericii de răsărit din secolul al XX – lea.
18 Decembrie – am fost invitat la Emisiunea „Pentagon” în cadrul căreia am purtat un dialog, cu realizatoarea acestei emisiuni – Ramona Novicov, despre Sfântul Munte Athos şi despre Complexul Monahal de la Meteora – Grecia.
18 Iunie 2004 – în cadrul aceleaşi emisiuni am vorbit despre Dreptmăritorul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt – 500 de ani de la trecerea sa la cele veşnice, fiind o emisiune comemorativă.
19 Septembrie – la aceeaşi emisiune am vorbit despre „Tradiţie şi Spiritualitate ortodoxă în Ucraina şi în Rusia”.
17 Decembrie – la aceeaşi emisiune am vorbit despre Bisericile şi Comunităţile Româneşti din Italia.
15 Aprilie – în acelaşi cadru mediatic am vorbit despre „Istorie, Cultură şi Spiritualitate la Constantinopol”.
10 Mai – în cadrul emisiunii „Credinţă şi Adevăr” de pe postul de Televiziune „Transilvania” am vorbit despre „Curaj şi mărturisire în rândul tinerilor, astăzi” – realizatorul emisiunii fiind Cosmina Bolba.
5 Iulie – în cadrul aceleaşi emisiuni am vorbit despre „Grijile vieţii şi influenţa lor asupra vieţii noastre spirituale”.


Oradea – Octombrie 2005 Stelian GomboşCURRICULUM VITAE
GOMBOŞ STELIAN TITUS –
PARTEA A II A –
PERIOADA 2005 – 2024 – SINTEZĂ…


Date Naţionalitatea: română
personale: Data naşterii: 8 iulie anul 1977
Locul naşterii: Oradea – Bihor

Obiective: Să îmi folosesc pregătirea acumulată în timpul studiilor şi să acumulez experienţă, răspunzând provocărilor pozitive


Studii:

1992 –1996 – Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Oradea
1996 – 2000 – Facultatea de Teologie Ortodoxă – Universitatea Oradea
2000 – 2001 – Masterat Facultatea de Teologie Ortodoxă – Universitatea Oradea
2003 – 2006 – Doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxă – Universitatea „Aristotel” din Thessalonic – Grecia
2008 – 2012 – Doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
2012 – 2013 – Doctorand, prin transfer, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Craiova.
2006 – Institutul Naţional de Administraţie (INA) – „Managementul Informaţiilor în instituţiile publice”
2007 – Institutul Naţional de Administraţie (INA) – „Comunicarea intra şi inter instituţională în entităţile publice”
2008 – Institutul Naţional de Administraţie (INA) – „Transparenţa decizională şi liberul acces la informaţiile de interes public”
2008 – Universitatea Naţională de Apărare (UNAP) „Carol I” Bucureşti – Colegiul Naţional de Apărare (CNAP) – Curs post-universitar de „Introducere în securitatea naţională”
2008 – Ministerul Afacerilor Externe – Institutul Diplomatic Român (IDR) – Curs post-universitar despre „România – relaţiile internaţionale şi integrarea ei în Uniunea Europeană”.
2009 – Universitatea Naţională de Apărare (UNAP) „Carol I” Bucureşti – Facultatea de Comandă şi Stat Major – Masterat despre „Securitatea şi Apărarea Naţională”.
2010 – Şcoala Naţionala de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (FCRP) – Masterat despre „Comunicare şi relaţii publice”.
2011 – Cursul european „Utilizarea calculatorului în şapte module – ECDL complet” – Bucureşti.
2013 – Cursul „Teorie şi practică diplomatică” la Şcoala Paleologu de „Studii umaniste şi diplomatice”.
2013 – Doctor in Teologie al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Craiova.
2014 – Cursul „Retorica adaptată la context” la Şcoala Paleologu de „Studii umaniste şi diplomatice”.
2017 – 2021 – Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.
2021 – 2022 – Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti – Cursuri de Master în domeniul „Carieră Judiciară”.


Activitatea profesională:

2000 – 2003 – Profesor de religie la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea
2002-2003 – Preparator la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Oradea
2005 – până în prezent – Consilier (superior) la Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Guvernului României din Bucureşti.
2014 – 2018 – Epitrop – consilier la Biserica parohială „Sf. Ier. Nicolae şi Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din cartierul bucureştean Titan.
2014 – decorat, de către Patriarhia Română, personal de către Părintele Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, cu ordinul comemorativ “Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi conferit cu medalia jubiliară, închinată “Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.
2017 – până în prezent – Membru în cadrul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).
2017 – până în prezent – Membru al Asociaţiei Creştine “Lăcaşuri Ortodoxe” din România.
2017 – până în prezent – Membru al Fundaţiei Creştine “Arsenie Boca” din România.
2019 – până în prezent – Vicepreşedinte – Aria sector 4 şi Primvicepreşedinte – Aria Bucureşti în cadrul Ascociaţei Civilizaţia Ortodoxă din România (ASCIOR).
2017 – până în prezent – Membru în Departamentul Centrului de Cercetări Teologice, Interculturale şi Ecumenice “Sf. Ioan Casian” din cadrul Universităţii “Ovidiu” din Constanţa.
2019 – Decorat, de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, personal de către PS Părinte Episcop Iustin, cu ordinul comemorativ şi medalia jubiliară „Iustinian Arhiepiscopul”.
2022 – până în prezent – Vicepreşedinte al Asociaţiei – Societăţii Cultural Patriotice „Avram Iancu” din România – Filiala „Avram Iancu” Bucureşti.
2023 – până în prezent – membru al Clubului Român de Presă.
2023 – până în prezent – membru al Asociației “Pământul Strămoșesc”.


Limbi străine:
Engleză – mediu
Franceză – mediu
Greacă – avansat


Profil personal: Persoană receptivă, dinamică, spirit de echipă, abilitate în comunicare şi negociere
Permis de conducere-categoria B
Cunoştinţe PC-Microsoft Office


Hobby – uri: Literatura, excursiile, muzica, sportul


Activitatea publicistică:

În revistele: „Studii Teologice”, „Orizonturi Teologice”, „Revista Teologică”, „Glasul Bisericii”, „Ortodoxia”, „Lumina”, „Tabor”, „Altarul Banatului”, „Mitropolia Olteniei”, „Altarul Reîntregirii”, „Telegraful Român”, „Teologia”, „Legea Românească”, „Lumea Credinţei”, „Renaşterea”, „Buna Vestire”, „Porunca iubirii”, „Rost”, „Credinţa Străbună”, „Vatra Veche”, „Armonii Culturale”, „Lumină Lină”, „Constelaţii Diamantine”, „Semne”, „Moldova Literară”, „Epifania”, „Învierea”, „Didahia”, „Apostolia”, „Argeşul Ortodox”, „Ortodoxia Maramureşeană”, „Grai Românesc”, „Biserica Ortodoxă”, „Geopolitica”, „Familia Ortodoxă” şi „Familia Română”.


Mai 2008 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Smerită încercare întru desăvârşirea începutului” – la Editura „Agnos” din municipiul Sibiu.
Octombrie 2008 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Smerite încercări şi începuturi” – la Editura „Agnos” din municipiul Sibiu.
Noiembrie 2008 – mi-a apărut cartea cu titlul: „De la începuturi la profunzimi” – la Editura „Agnos” din municipiul Sibiu.
Iulie 2009 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Despre Biserică şi Stat între curs şi discurs” – la Editura „Top Form” din municipiul Bucureşti.
Octombrie 2010 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Euharistia – calea către Iisus Hristos, Dumnezeu” – la Editura „Agnos” din municipul Sibiu.
Octombrie 2010 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Vorbire şi convorbire cu oameni aleşi” – la Editura „Top Form” din municipul Bucureşti.
Aprilie 2011 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Dumnezeiasca Euharistie – centrul vieţii liturgice şi duhovniceşti a creştinului” – la Editura „Emia” din municipiul Deva, judeţul Hunedoara.
Decembrie 2011 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Din cuvântul înţeleptului – la ceas de sfat şi sfătuire…” – la Editura „Bunavestire” din municipiul Beiuş, judeţul Bihor.
Septembrie 2012 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Armonii culturale şi spirituale contemporane”, la Editura „Armonii Culturale” din municipiul Adjud, judeţul Vrancea.
Septembrie 2012 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Armonii sacre în lumea contemporană”, la Editura „Armonii Culturale” din municipiul Adjud, judeţul Vrancea.
Octombrie 2012 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Oameni şi cuvinte. Portrete şi descrieri”, la Editura „Top Form” din municipiul Bucureşti.
Aprilie 2013 – a apărut cartea cu titlul: „Omul subiect actual al dragostei lui Dumnezeu” – volum omagial, închinat Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae; autori: Stelian Gomboş şi Cristian Şerban, la Editura „Cristimpuri” din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova.
Mai 2013 – mi-a apărut cartea cu titlul: „O remarcabilă personalitate a vieţii bisericeşti şi naţionale – Episcopul Dr. Nicolae Popoviciu al Oradiei”, la Editura „România în Lume” din Bucureşti.
Iunie 2013 – mi-a apărut cartea cu titlul: „De vrei să te mântuieşti cu întrebarea să călătoreşti…”, la Editura „Bunavestire” din municipiul Beiuş, judeţul Bihor.
Septembrie 2013 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Frânturi de învăţături şi cunoştinţe: culegere de eseuri, meditaţii şi reflecţii asupra unor teme, subiecte şi cărţi”, la Editura „Aureo” din municipiul Oradea, judeţul Bihor.
Iunie 2014 – mi-a apărut cartea (lucrarea de doctorat) cu titlul: „Sfânta Euharistie – Taina Nemuririi. Rolul ei în creşterea duhovnicească a credincioşilor”, la Editura „Mitropolia Olteniei” din municipiul Craiova, judeţul Dolj.
Septembrie 2014 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Câteva spicuiri, sugestii şi recomandări…”, la Editura „România în Lume” din Bucureşti.
Mai 2015 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mâinilor Sale – Culegere de articole, eseuri şi studii teologice”, la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Octombrie 2015 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Împărtăşiri spirituale…”, Colecţia „Scrisul de azi”, Editura „Singur” din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.
Martie 2016 – mi-a apărut, cea de-a douăzecea carte, cu titlul: „Smerite şi sincere împărtăşiri”, la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Noiembrie 2016 – cartea cu titlul: „Câteva sincere mărturisiri şi smerite împărtăşiri din rodul îmbelşugat şi tezaurul binecuvântat al Cuvântului – Culegere de articole, eseuri, studii, interviuri şi recenzii”, Editura “Naţiunea”, Bucureşti.
August 2017 – mi-a apărut cartea cu titlul: “Despre Spritualitatea Răsăriteană Autentic Ortodoxă ca Trăire în Iisus Hristos – Fundamente, Realităţi, Perspective şi Trăsături – Mic ghid sau îndrumător apologetic, dogmatic şi moral”, la Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa.
Septembrie 2017 – a apărut cartea cu titlul: “Biserică, stat, societate în regimul comunist (1945-1989): intoleranţă şi deznaţionalizare în Harghita şi Covasna (1940-1972)”, autori: Stelian Gomboş şi Ioan Lăcătuşu, la Editura “Eurocarpatica” din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.
Mai 2018 – a apărut cartea cu titlul: “Certitudini, repere şi valori pentru omul contemporană” la Editura “Avrig&London”, din oraşul Avrig, judeţul Sibiu.
Iunie 2018 – a apărut cartea – culegere de eseuri, cu titlul: “România în şi din noi!”, la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Iunie 2020 – a apărut cartea cu titlul: “Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie – Centrul vieţii creştine” scrisă, împreună cu Pr. Dr. Ioan Mircea Ghitea şi publicată la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Noiembrie 2020 – a apărut cartea cu titlul: “Gânduri printre rânduri răzleţe” publicată de Editura “Teocora”, sub egida Ascociaţei Civilizaţia Ortodoxă din România (ASCIOR) Buzău.
Iunie 2021 – a apărut cartea cu titlul: “Teologie şi Spiritualitate în viziunea Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Nazians şi Ioan Gură de Aur. Tradiţie, înnoire, propovăduire şi mărturisire contemporană”, publicată la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Noiembrie 2021 – a apărut cartea cu titlul: „Viziunea răsăriteană cu privire la părintele duhovnicesc şi la maestrul spiritual” la Editura „Ama Editing” din Bucureşti.
Noiembrie 2022 – a apărut cartea cu titlul: „Portrete sfinte, sfințite și sfințitoare” la Editura „Laurent”din București.Stelian Gomboș –
Activitatea publicistică în perioada 1994 – 2024 – Sinteză…


Activitatea publicistică:

În revistele: „Studii Teologice”, „Orizonturi Teologice”, „Revista Teologică”, „Glasul Bisericii”, „Ortodoxia”, „Lumina”, „Tabor”, „Altarul Banatului”, „Mitropolia Olteniei”, „Altarul Reîntregirii”, „Telegraful Român”, „Teologia”, „Legea Românească”, „Lumea Credinţei”, „Renaşterea”, „Buna Vestire”, „Porunca iubirii”, „Rost”, „Credinţa Străbună”, „Vatra Veche”, „Armonii Culturale”, „Lumină Lină”, „Constelaţii Diamantine”, „Semne”, „Moldova Literară”, „Epifania”, „Învierea”, „Didahia”, „Apostolia”, „Argeşul Ortodox”, „Ortodoxia Maramureşeană”, „Grai Românesc”, „Biserica Ortodoxă”, „Geopolitica”, „Familia Ortodoxă”, „Conștiința”şi „Familia Română”.


Mai 2008 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Smerită încercare întru desăvârşirea începutului” – la Editura „Agnos” din municipiul Sibiu.
Octombrie 2008 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Smerite încercări şi începuturi” – la Editura „Agnos” din municipiul Sibiu.
Noiembrie 2008 – mi-a apărut cartea cu titlul: „De la începuturi la profunzimi” – la Editura „Agnos” din municipiul Sibiu.
Iulie 2009 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Despre Biserică şi Stat între curs şi discurs” – la Editura „Top Form” din municipiul Bucureşti.
Octombrie 2010 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Euharistia – calea către Iisus Hristos, Dumnezeu” – la Editura „Agnos” din municipul Sibiu.
Octombrie 2010 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Vorbire şi convorbire cu oameni aleşi” – la Editura „Top Form” din municipul Bucureşti.
Aprilie 2011 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Dumnezeiasca Euharistie – centrul vieţii liturgice şi duhovniceşti a creştinului” – la Editura „Emia” din municipiul Deva, judeţul Hunedoara.
Decembrie 2011 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Din cuvântul înţeleptului – la ceas de sfat şi sfătuire…” – la Editura „Bunavestire” din municipiul Beiuş, judeţul Bihor.
Septembrie 2012 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Armonii culturale şi spirituale contemporane”, la Editura „Armonii Culturale” din municipiul Adjud, judeţul Vrancea.
Septembrie 2012 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Armonii sacre în lumea contemporană”, la Editura „Armonii Culturale” din municipiul Adjud, judeţul Vrancea.
Octombrie 2012 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Oameni şi cuvinte. Portrete şi descrieri”, la Editura „Top Form” din municipiul Bucureşti.
Aprilie 2013 – a apărut cartea cu titlul: „Omul subiect actual al dragostei lui Dumnezeu” – volum omagial, închinat Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae; autori: Stelian Gomboş şi Cristian Şerban, la Editura „Cristimpuri” din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova.
Mai 2013 – mi-a apărut cartea cu titlul: „O remarcabilă personalitate a vieţii bisericeşti şi naţionale – Episcopul Dr. Nicolae Popoviciu al Oradiei”, la Editura „România în Lume” din Bucureşti.
Iunie 2013 – mi-a apărut cartea cu titlul: „De vrei să te mântuieşti cu întrebarea să călătoreşti…”, la Editura „Bunavestire” din municipiul Beiuş, judeţul Bihor.
Septembrie 2013 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Frânturi de învăţături şi cunoştinţe: culegere de eseuri, meditaţii şi reflecţii asupra unor teme, subiecte şi cărţi”, la Editura „Aureo” din municipiul Oradea, judeţul Bihor.
Iunie 2014 – mi-a apărut cartea (lucrarea de doctorat) cu titlul: „Sfânta Euharistie – Taina Nemuririi. Rolul ei în creşterea duhovnicească a credincioşilor”, la Editura „Mitropolia Olteniei” din municipiul Craiova, judeţul Dolj.
Septembrie 2014 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Câteva spicuiri, sugestii şi recomandări…”, la Editura „România în Lume” din Bucureşti.
Mai 2015 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mâinilor Sale – Culegere de articole, eseuri şi studii teologice”, la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Octombrie 2015 – mi-a apărut cartea cu titlul: „Împărtăşiri spirituale…”, Colecţia „Scrisul de azi”, Editura „Singur” din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.
Martie 2016 – mi-a apărut, cea de-a douăzecea carte, cu titlul: „Smerite şi sincere împărtăşiri”, la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Noiembrie 2016 – cartea cu titlul: „Câteva sincere mărturisiri şi smerite împărtăşiri din rodul îmbelşugat şi tezaurul binecuvântat al Cuvântului – Culegere de articole, eseuri, studii, interviuri şi recenzii”, Editura “Naţiunea”, Bucureşti.
August 2017 – mi-a apărut cartea cu titlul: “Despre Spritualitatea Răsăriteană Autentic Ortodoxă ca Trăire în Iisus Hristos – Fundamente, Realităţi, Perspective şi Trăsături – Mic ghid sau îndrumător apologetic, dogmatic şi moral”, la Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa.
Septembrie 2017 – a apărut cartea cu titlul: “Biserică, stat, societate în regimul comunist (1945-1989): intoleranţă şi deznaţionalizare în Harghita şi Covasna (1940-1972)”, autori: Stelian Gomboş şi Ioan Lăcătuşu, la Editura “Eurocarpatica” din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.
Mai 2018 – a apărut cartea cu titlul: “Certitudini, repere şi valori pentru omul contemporană” la Editura “Avrig&London”, din oraşul Avrig, judeţul Sibiu.
Iunie 2018 – a apărut cartea – culegere de eseuri, cu titlul: “România în şi din noi!”, la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Iunie 2020 – a apărut cartea cu titlul: “Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie – Centrul vieţii creştine” scrisă, împreună cu Pr. Dr. Ioan Mircea Ghitea şi publicată la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Noiembrie 2020 – a apărut cartea cu titlul: “Gânduri printre rânduri răzleţe” publicată de Editura “Teocora”, sub egida Ascociaţei Civilizaţia Ortodoxă din România (ASCIOR) Buzău.
Iunie 2021 – a apărut cartea cu titlul: “Teologie şi Spiritualitate în viziunea Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Nazians şi Ioan Gură de Aur. Tradiţie, înnoire, propovăduire şi mărturisire contemporană”, publicată la Editura “Magic Print” din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.
Noiembrie 2021 – a apărut cartea cu titlul: „Viziunea răsăriteană cu privire la părintele duhovnicesc şi la maestrul spiritual” la Editura „Ama Editing” din Bucureşti.
Noiembrie 2022 – a apărut cartea cu titlul: „Portrete sfinte, sfințite și sfințitoare” la Editura „Laurent”din București.


Stelian Gomboş –
Referinţe bibliografice – Sinteză…


Telefon: 0745/265661


e-mail: stelian_gombos@yahoo.com

steliangombos@hotmail.com

steliangombos@gmail.com


https://steliangombos.wordpress.com/


https://www.facebook.com/stelian.gombos


https://www.facebook.com/steliangombos2023


Stelian Gombos – Grupul Synaxa
https://www.facebook.com/groups/110489254370914/about/


https://poruncaiubirii.agaton.ro/autor/51/dr-stelian-gombo%C5%9F


https://www.linkedin.com/in/stelian-gombos-a2aa25182/?originalSubdomain=ro


https://revistaconstiinta.ro/autori/stelian-gombos/


https://facultatea.academia.edu/StelianGombos/CurriculumVitae


https://armoniiculturale.ro/author/stelian-gombos-ac/


http://www.arhiva.culte.gov.ro/_site/culte/organigrama-pag/vrs/ID/23.html


https://steliangombos.simplesite.com/


https://uzp.org.ro/tag/stelian-gombos/


https://www.crestinortodox.ro/colaboratori/stelian-gombos/


https://www.instagram.com/steliangombos/


https://mobile.twitter.com/StelianTitus


https://mobile.twitter.com/gombosstelian


https://www.historia.ro/autor/stelian-gombos


https://doarortodox.com/tag/stelian-gombos/


https://foaienationala.ro/tag/stelian-gombos


https://ziarul.romania-rationala.ro/stelian-gombos/


https://saltmin.com/tag/stelian-gombos/


https://www.geopolitic.ro/author/gombos_stelian/


https://ziarulnatiunea.ro/author/gombos-stelian/


https://cititordeproza.wordpress.com/tag/gombos-stelian/


https://confluente.org/stelian_gombos_1625210759.html


https://www.romaniamagnifica.ro/steliangombos


https://lumeacredintei.com/tag/stelian-gombos/


https://www.independentaromana.ro/tag/stelian-gombos/


www.parintelenicolaebordasiu.com//steliangombos@Stelian Gomboș

https://steliangombos.wordpress.com/

Facebooktwitterby feather

Despre Stelian GOMBOS

Stelian Gombos – Scurta prezentare – Nascut la 08.07.1977, in municipiul Oradea, judetul Bihor – Teolog, jurist si publicist – Absolvent a doua facultati: Teologie si Drept – Absolvent a multiple si diferite cursuri, stagii si sesiuni de pregatire precum si a numeroase studii, postuniversitare, masterale, de specialitate, atat in tara cat si in strainatate – Doctor in Teologie – Consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) din cadrul Guvernului Romaniei – Autor si coautor a 30 de carti sau volume de profil – Autor a numeroase studii de specialitate, lucrari, articole, eseuri, interviuri si recenzii – Initiator, organizator si coordonator a numeroase conferinte, seri duhovnicesti si evenimente spiritual – culturale – Participant la foarte multe simpozioane, conferinte, seri duhovnicesti si manifestari cultural – spirituale – Initiator, organizator, realizator si coordonator a numaroase proiecte, activitati sau campanii social – umanitare precum si actiuni sau proiecte caritativ – filantropice – Colaborator si participant la realizarea si desfasurarea a diferite evenimente cultural – spirituale, proiecte si evenimente social – umanitare sau comunitare – Membru a diferite organizatii, asociatii sau fundatii cultural – spirituale sau comunitar – sociale – Bun comunicator, colaborator, initiator, organizator, coordonator, orator, scriitor si vorbitor!… Eseurile: „Punct si de la capat ori ba?!”, „Romania in si din noi”, „A fi ortodox astazi!”, „Cand m-am intors acasa”, „Cine arunca primul cu piatra?!”, „Ipocrizia”, „Recunostinta”, „Dreapta socoteala”, „Incercarile vietii”, „Judecata”, „Constiinta”, „Preotul”, „Credinta”, „Pocainta”, „Rabdarea”, „Sinceritatea”, „Curajul”, „Unitatea”, „Demnitatea” si „Identitatea”, „Treizeci de ani de la Revolutie”, „Normalitatea” si „Schimbarea”, „Simplitatea” si „Intalnirea” precum si multe altele sunt tot atatea fericite prilejuri sau binecuvantate ocazii de a constitui obiectul sau subiectul unei intalniri, prelegeri, meditatii, discurs, carte ori conferinta, la care va fac aleasa poftire pentru a organiza si, deci, a fi laolalta/impreuna, spre a impartasi, in mod concret, asemenea valori sanatoase si principii comune, in acest an, cu care ne-a (mai) inzestrat, miluit si binecuvantat Dumnezeu!… Asadar, va stau la dispozitie, cu aleasa pretuire si deosebita consideratie!… Pastram legatura!… Dumnezeu sa ne ajute, tuturor, in continuare, in tot lucrul cel bun! Amin!… @Stelian Gombos Telefon: 0745/265661 e-mail: stelian_gombos@yahoo.com steliangombos@hotmail.com steliangombos@gmail.com https://steliangombos.wordpress.com/ https://www.facebook.com/stelian.gombos