Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » „Trilogia Eului ales din Eu”, un dialog sincer al scriitorului Vali Nițu cu sine însuși!

„Trilogia Eului ales din Eu”, un dialog sincer al scriitorului Vali Nițu cu sine însuși!

Gazetarul Vali Nițu, în afară de faptul că slujește cu cinste profesiunea de istoric al clipei, este și un prolific scriitor care îmbrățișează toate genurile cuvântului scris. Poate doar dramaturgia i-a scăpat sau nu sunt eu destul de informat!

Vali Nițu, poate nu ați aflat, de Zilele Cetății, la Salonul de carte organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, a lansat două cărți: „Destinul jurnalistului misterios” și „Reflecțiile scriitorului boem”. Două volume de memorialistică poetico-filozofică. Un gen de eseu-fluviu despre care voi scrie după ce voi pătrunde cu mare atenție și cu plăcere în tumultul existențial al autorului, ascuns în metafore și alte figuri de stil.

Vali Nițu, într-un dialog sincer, cald, dur, pe alocuri chiar crud, cu sine însuși! Pare o cădere a autorului într-un tunel al timpului unde, pe fondul unei suferințe apărute din imprevizibilul care ne urmărește până la urmă pe toți, își trece în revistă existența. Face un inventar sincer al trecerii sale prin lume, analizând profund toate elementele importante, întâmplările și împrejurările care i-au punctat timpul.

Cele două cărți, împreună cu „Enigmele poetului rebel”, alcătuiesc o trilogie a împlinirii întru iubire. Poduri construite de scriitor pentru a putea trece peste vâltoarea iscată din umbra destinului.

Cărțile au apărut în condiții grafice deosebite la Editura Bibliotheca Târgoviște, condusă de reputatul om de cultură Mihail Stan.

 

Facebooktwitterby feather