Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Valeriu Dulgheru: Socialiștii vor să ”salveze” capitala. De cine?

Valeriu Dulgheru: Socialiștii vor să ”salveze” capitala. De cine?

Ciuma roșie iarăși a invadat capitala. Sute de corturi de culoare roșie (culoarea sângelui, atât de preferată de urmașii lui Il’ici – socialiști și comuniști care sunt o apă și un pământ!) ale socialiștilor au împânzit orașul, fiind instalate în cele mai aglomerate sectoare. O lozincă cu litere de o șchioapă scrisă pe toate corturile ”Salvăm capitala”. Tone de maculatură socialistă (care costă bani!) cu titlul ”Referendum” în limbile rusă și ”moldovenească” cum o numesc ei vin cu ”argumente forte” că orașul este ”pe calea pierzaniei” cu ”conducerea liberală coruptă”. Bătrâni, bătrâne și mai tineri moțăie lângă corturile lui Dodon, frecându-și mâinile de frig scandând ”Spasiom stolițu”. Credeți că se jertfesc de dragul ideologiei comunist-socialiste în care nu mai cred nici ei, cu atât mai mult boșii lor, deveniți peste noapte capitaliști prosperi! Nu! Sunt plătiți, bine plătiți. La alegerile prezidențiale din 2016 eram observator la una din secțiile de votare. Din partea lui Dodon erau două tovarășe care s-au aflat la secție permanent de la orele 6.00 până la orele 21.00 fără să părăsească nici pe o clipă ”postul”, lipsind câte una doar în momentele când pleca pe la apartamente să-i aducă de la votare pe bătrânii în cârje .Proletarul socialist” Dodon are bani, mulți bani. De unde oare? Despre una din rețelele de finanțare a lui Dodon ”Bahamas” s-a vorbit mult, s-au adus argumente, dar nu s-a făcut nimic. Nu a dorit ”Șeful”.

Două televiziuni ale lui Dodon, alte o duzină de posturi rusești seară de seară scandează de pe ecranele azurii ”Spasiom stolițu” – ”Salvăm capitala”, îngrozindu-i pe orășeni cu dezastrul din Chișinău, arătând gropile din trotuare de pe bul. Ștefan cel Mare (erau acum un an în urmă. Acum e o frumusețe de arteră principală a unei capitale europene! Socialiștii uită să mai înnoiască cadrele), mizeria din pasaje subterane (desigur sunt și nu fac cinste gospodarilor de la primărie, dar am văzut așa ceva și în Paris, Londra, Roma, marile capitale ale lumii cu bugete net superioare celui al Chișinăului), bătrâni care abia își duc zilele în mizerie (ei bine, pensiile mizere sunt plătite nu de D. Chirtoacă. Ce să mai vorbim de moș Ion cu pensia lui de sub o mie de lei și care nu se bucură de niciun fel de facilități).

Spasiom stolițu”, ”Osvobodim gorod”!  De cine? Bunicii și părinții noștri au simțit pe pielea lor acest soi de ”eliberări”. În 1940 ”ne-au eliberat salvându-ne de moșierii români”. În  1944 ne-au ”eliberat” a doua oară, apoi ne-au tot ”eliberat și salvat” timp de peste 50 de ani. Au ”eliberat” toate orașele și orășelele acestui colț de țară de băștinași (și acum le mai auzi pe progeniturile celor care ”ne-au eliberat”byki, uezjaite v svoiu derevniu” (boilor, plecați în fundătura voastră) – o inscripție zgâriată pe pereții coridorului unui bloc de studii dintr-o universitate cu referință la profesorii veniți preponderent de la țară), lichidându-i prin închisorile staliniste ca elemente burgheze, exterminându-i în masă prin foametea organizată din 1946-47, în care au murit peste 15% din populația de atunci, deportându-i în patru valuri (1941, 1949, 1951 și al patrulea val ”benevol” prin recrutarea la muncă prin necuprinsul u.r.s.s.). În locul lor, în câteva valuri, au fost aduși colonizatori ruși, cazați în locuințele ”eliberate” de băștinași. Primul val din 1944 a ocupat toate posturile, funcțiile (o domnișoară/doamnă băștinașă cu universitate absolvită nu putea ocupa nici funcția de secretară, aceasta fiind acordată ”frontovicikăi” Mariei Ivanovna care nu avea nici elementară școală și cultură”). Când acest spațiu s-a împlut, toate posturile fiind ocupate (chiar și în cel mai mic orășel și centru raional) de venetici, care se bucurau de toate privilegiile nomenclaturii comuniste (apartament, deseori mașină la poartă, diverse înlesniri (tratamente în policlinica și spitalul nomenclaturii, odihnă în sanatoriile nomenclaturii ș.a.) despre care băștinașul moș Ion nici nu putea visa), a venit al doilea val – cel care a ”construit” așa numita ”educație și cultură sovietică moldovenească”. În orașe și orășele toate grădinițele de copii și școlile erau doar în limbă rusă. În Chișinău prima clasă cu predare în limba română a apărut doar în 1961, în alte orașe doar prin anii ’80, în Tiraspol și astăzi există o singură școală cu predare în limba română. Astfel ne-am trezit cu toate orașele rusificate.

Al treilea val și cel mai mare a fost mascat cu așa numita ”industrializare a Republicii Moldova”. Din anii ’60 a început construirea a zeci de uzine industriale (Uzina de tractoare, Signal, Sciotmaș, Moldavgidromaș, Mezon ș.m.a. doar în Chișinău), la care erau aduși ”specialiști” din toate colțurile necuprinsei u.r.s.s., cărora li se acorda gratis și fără rând apartamente, băștinașii așteptând în rânduri peste 20 de ani. Printre acești ”specialiști  invitați” din toate colțurile u.r.s.s. deseori figurau paznici, măturători de stradă ș.a. Desigur, fiind o republică agrară Republica Moldova avea nevoie de industrializare însă adevăratul scop al ștabilor de la Kremlin a fost rusificarea orașelor, ”salvarea” lor de băștinași. Astfel toate orașele și orășelele au devenit urbe rusificate care în alegerile de toate nivelurile își spun cuvântul. Acest colț de țară a fost salvat de rusificare completă și de predominare numerică a rușilor de către biata și oropsita noastră țărancă care năștea în mediu câte 5-6 copii, iar mamele eroine – până la 10-12 copii atunci când rusoaicele orășence – câte 1-2 copii. Acest spor demografic a anihilat întrucâtva influența rusificatoare a masei de ruși aduși în Republică nu însă și efectul mankurtismului care a generat (din rândul etnicilor români/moldoveni!) o masă de „pavlici morozovi” fără neam. Unul dintre ei I. Dodon dorește acum să ”elibereze” Chișinăul de băștinașii care au mai rămas. Este cunoscut faptul că mare parte a celor care părăsesc Republica Moldova (fie în est fie în vest) sunt etnici români. Rușii își găsesc servicii relativ bine plătite la diverse companii, întreprinderi, organizații care aparțin rușilor.

Îmi pun întrebarea: de cine vrea Dodon să salveze capitala? Poate de ”lepădăturile unioniste”, pe care Dodon dorește să le lichideze sau să le ducă în Siberia! Că sunt multe probleme în Capitală nimeni nu neagă. Dar oare în alte orașe, cum ar fi de ex. Bălțiul, condus tot timpul de primari ”gospodari comuniști”, acum de un apropiat al socialiștilor R. Usatîi, nu există probleme? Cu o infrastructură învechită rămasă încă din perioada sovietică, un primar fugar care de peste un an nu-și mai îndeplinește funcțiile de primar, Bălțiul nu organizează referendum pentru demiterea primarului.

Este clar că este la mijloc o făcătură politică. Pe acești falși socialiști îi doare în cot de problemele Chișinăului. Ei doresc să obțină ”jucăria” mult jinduită indiferent cu ce preț, pe care-l vor plăti tot chișinăuienii. Socialiștii merg pe muchie de cuțit în destabilizarea situației. Deunăzi la postul lui Dodon de televiziune Accent TV un ins consilier socialist în Consiliul municipal declarase nonșalant cu referire la un grup de chișinăuieni: ” Câți bani să dăm ca să-l împuște cineva pe Chirtoacă?”. Vă imaginați ce se naște în mințile lor bolnave! De fapt explicația este în genetica acestor lepădături, acestor ”nepoți” ai teroristului nr. 1 Lenin care prin astfel de metode îi elimina pe concurenții la putere, pe clericii care se opuneau satanizării populației. Ei sunt gata să arunce acest colț de țară în focul unui război.

Pentru atingerea scopului socialiștii recurg la tot soiul de minciuni. ”În acești 10 ani de guvernare liberală în Chișinău au dispărut complexele sportive ”Moldova”, ”Tinerețe”, ”Rezervele muncii ”…” scrie în fițuica socialistă un pretins adept al referendumului. Ei bine, o fi având parțial dreptate. Dar să ne amintim cine a distrus stadionul republican? Oare nu V. Voronin cu valetul său Tarlev (și Dodon era tot pe acolo)! Cine a distrus Circul? Oare nu guvernarea comunistă! Lista ar putea fi continuată. Îndată după evenimentele din 7 aprilie 2009 Voronin găsea cele vreo 700 mln lei pentru reparația palatului său prezidențial însă nu a găsit o sumă mult mai mică pentru construirea stadionului republican distrus de el. Haiducii socialiști gen Ivan Ceban, Novak, Bolea, Batrîncea strigă în gura mare despre furturile de la primărie (participarea lui D. Chirtoacă în aceste furturi încă nu e demonstrată (și sunt sigur că nu va putea fi demonstrată)). Chirtoacă a făcut greșeli dar nu a băgat mâna în buzunarul nostru așa cum au făcut boșii lor comunisto-socialiști V. Voronin (cum poți deveni miliardar în mod cinstit în doar câțiva ani), I. Dodon (milionar prosper, proprietar al unui hotel de lux ”Prezident”, al unui număr de vreo 7 mașini de lux, al unui palat în trei nivele, toată viața sa fiind bugetar!), Z. Greceanîi, numele căreia a apărut în lista furturilor de la BEM ș.m.a. Cum poți săi crezi pe acești mari luptători cu hoții când singuri și-au băgat mâinile păroase până peste coate în haznaua statului. Cunoscută duplicitate.

Despre duplicitatea comunist-socialistă vorbește și următorul fapt. Peste doar mai puțin de două săptămâni îi veți vedea înrolați la sărbătorirea ”centenarului” piciului din octombrie săvârșit de idolul lor Lenin. Pe Dodon cu valeții lui, pe care i-am văzut de atâtea ori evlavioși făcându-și cruce în biserici (în timpul campaniei electorale la președinție popii bisericilor rusești din Moldova mai că nu-l ridicau pe Dodon la rangul de sfânt!), care vizitează Muntele Sfânt Atos,  îi veți vedea pe 7 noiembrie cu panglică roșie prinsă la piept, steaguri și transparante cu stele roșii satanice, mărșăluind și proslăvindu-l pe teroristul nr. 1, care a deschis capacul Pandorei, V. Lenin, cel mai mare antihrist, pe sama căruia se află milioane de victime și alte sute de milioane din întreaga lume pe sama urmașilor lui.

I-ași întreba pe acești revoluționari de profesie aflați în stilul idolilor lor tot timpul pe baricade (a distruge este ușor dar a construi este mult mai greu) ce au realizat ei în viața lor? Ce a realizat acest Ivan Ceban cu aere de atotștiutor? D. Chirtoacă, în acești 10 ani în pofida unui blocaj aproape permanent din partea consilierilor comuniști-socialiști și de alte culori, chiar dacă a comis și greșeli a reușit să realizeze multe lucruri bune pentru chișinăuieni: bulevardul Ștefan cel Mare și Negruți, str. Aleco Ruso, str. Alba Iulia, str. pietonală, lacul și parcul de la Valea Morilor cu frumoasele scări și havuzuri care au devenit adevărate bijuterii ale orașului; înnoirea parcului de troleibuze și asimilarea asamblării lor în Chișinău ș.m.a.

 Te crucești când îi auzi cum ciripesc acești granguri socialiști că dacă ar pune mâna pe capitală în ea ar curge râuri de lapte, ar face un adevărat rai (de fapt rai socialist nu există!) din municipiul Chișinău. Gogoși electorali! Ei bine, în acești peste 25 de ani de tot soiul de promisiuni oricine a înțeles că ” nu tot ce zboară se mănâncă”. Cioroii comunisto-socialiști la sigur nu se mănâncă. Ei dăunează grav sănătății, vorba maestrului Dabija.

Să boicotăm referendumul ca unică cale de a ne proteja sănătatea de ciuma comunist-socialistă și de a ne ușura situația în alegerile din anul viitor.

Să lăsăm ranchiuna, supărările pe primar. Capitala e în pericol. Ea într-adevăr trebuie salvată de ciuma roșie.

––––––––-

 Valeriu Dulgheru    

Chișinău

28 octombrie 2017

Facebooktwitterby feather