Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » LANSARI » ”Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor”. Lansare de carte la București

”Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor”. Lansare de carte la București

Vă invităm la o seară de neuitat: lansarea cărţii „Valeriu Gafencu – o biografie teologică a Sfântului Închisorilor”, Ed. Casa Cărții de Știință, în prezenţa autorului – jurnalistul clujean Ionuţ Ţene, şi a Oanei Stănciulescu, Marius Oprea şi Florin Dobrescu.
Joi 23 iunie 2016, ora 17,30,  la Librăria Mihai Eminescu, B-dul Regina Elisabeta nr. 16, sector 3 (Piaţa Universităţii).
Intrarea liberă.
Organizatori: Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Asociaţia Gogu Puiu, Haiducii Dobrogei,  NapocaNews și Liga Scriitorilor.
Cartea se bucură de o prefață semnată de Pr. Amfilohie Brânză și o postfață scrisă de Mircea Gălățeanu. ”Biografia teologică” a lui Valeriu Gafencu este o sinteză istorică științifică pe baza mărturiilor, memoriilor și arhiva CNSAS.
”Am scris această biografie nu într‑un stil clasic arhivistic, cu detalii encomiastice din viaţa lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfântul Închisorilor de Nicolae Steinhardt. Nu m‑a interesat să prezint exhaustiv viaţa istorică a lui Valeriu Gafencu, ci m‑am axat în principal pe prezentarea evoluţiei şi desăvârşirii sufleteşti a Sfântului Închisorilor. Relaţia cu Dumnezeu şi trăirea ca model exemplar hristic pentru contemporani e mult mai apropiat testimonial de crezul lui Valeriu Gafencu, decât o serie succesivă de întâmplări mundane nesemnificative în ecuaţia mântuirii. Paradigma acestei biografii teologice este transformarea omului în relaţia cu divinitatea şi semenii” scrie Ionuț Țene în Argumentul biografiei teologice a lui Valeriu Gafencu.
Vă așteptăm la lansarea primei biografii teologice a Sfântului Închisorilor
NapocaNews
Facebooktwitterby feather