Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » VASILE BELE: LA SLANIC MOLDOVAN S-AU ÎNTÂLNIT MUZELE

VASILE BELE: LA SLANIC MOLDOVAN S-AU ÎNTÂLNIT MUZELE

Motto:

,,Încă un vis împlinit!”.

George Stroia

*******

,,La noi, literatura, se manifestă că boală profesională!”.

George Călin – ambasador cultural, Convenția ONU

*******

,,Nu mai aruncați cu noroi. Slănic-Moldova a fost o lecție de sinceritate și prietenie. Nu mai fiți negri la suflet… sinceritatea și valoarea vor birui!””.

Vasile Bele

 

Cred că trebuia să spun, înainte de toate, ,,La revedere, Baia Mare!Slănic-Moldova, am pornit!”. Am rostit acestea. În gând. În rugăciune. Vineri dimineață. La primele ceasuri din zori… pregătirea de drum. Destinație finală – Slănic-Moldova. Bacău. Câteva sute de kilometri. Ba, și câteva ore. Mai contează? Nici vorbă. Avea să fie întâlnire de suflet. Cu oameni de suflet. Și… Am pornit. Baia Mare. Cluj-Napoca. Turda. Târgu Mureș. Miercurea Ciuc. Comănești. Târgu Ocna. Slănic Moldova – Ionica și Ticu Bandrabur. Rar așa oameni. Cumsecade. Ospitalieri. Primitori. Gazde extraordinare. Lansare de carte – în fapt. ,,Privighetorile nu plâng”, autor Ionica Bandrabur. Invitați – unul și unul. Din cele patru colțuri de lume. Un volum de versuri premiat. Locație – Parcul central din Slănic-Moldova. Nu a ținut vremea tare mult cu noi. S-a schimbat locație în ultima secundă. O dovadă clară că organizarea este impecabilă. Restaurant Panoramic. Lume? Wow. Din Basarabia-soră: Lidia Grosu, Aliona Leșanu – chitară, Geta Lipovanciuc, Maria Corini Tomița și prof. univ. dr. Victor Cobzac. O imensă bucurie revederea. Mari emoții. Fiecare și le-a mărturisit în felul său. Oameni de-ai locului. Din Comănești. Din Dobrogea – Olga Văduva (Grigorov). Din Vaslui – Petru T. Grădinaru Vadurile. De la Constanța – Vasilica Mitrea și Elvira Răceală. Buzăul? O echipă literară foarte puternică – Paulina Georgescu, Violeta Bobocea și Roxelana Radu – împuternicită moderatorul acestui eveniment de elită. Din Brașov – Florentina Danu. Societatea Apollon a fost reprezentată de fondatorul acesteia, ambasadorul cultural George Călin. Din Suceava, av. Limona. Foarte mulți prieteni și curioși cuprinși de emoție. Reprezentanți ai U.S.R. Filiala Bacău. Reprezentanți ai U.Z.P.R. (din mai multe filiale). Membri L.S.R. – mai multe filiale din țară, printre care și filiala Cluj-Napoca, (modest, sunt!) prin subsemnatul, în persoană. La Slănic-Moldova s-a desfășurat o adevărată ,,Lecție de poezie”, citând pe George Călin.

La Slănic-Moldova au zâmbit muzele. S-a scris o pagină a literaturii contemporane. S-au dăruit îmbrățișări. Slănic-Moldova, a fost, preț de câteva ore, cetate de vârf a literaturii. Mulțumesc, Doamne, că ne-ai ocrotit, pe noi, robii tăi! Au stat muzele la taifas. Ceasuri binecuvântate. Frățietate. Prietenie. Sinceritate. Vers și rimă. Adevăr. Culoare și cuvânt. Mulțumesc Ionica Bandrabur.

Mulți prieteni de-ai autoarei Ionica Bandrabur. Libertate. Credință. Unire. Același crez. Uniți în dragoste și poezie. Uniți în sinceritate și culoare. Slănic-Moldova cetatea poeziei.

Facebooktwitterby feather