Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Vești bune de departe: MITOLOGIILE (surse de studii istorice) de IOAN MICLĂU-GEPIANU (Australia) a ajuns la Slobozia

Vești bune de departe: MITOLOGIILE (surse de studii istorice) de IOAN MICLĂU-GEPIANU (Australia) a ajuns la Slobozia

Vești bune de departe: MITOLOGIILE (surse de studii istorice) de IOAN MICLĂU-GEPIANU (Australia)

 

Mulțumesc din suflet prietenului nostru româno-australian, pentru noblețea-i literară din volumul său ajuns astăzi la Slobozia!

 

Redăm mai-jos fragmentul de pe coperta IV, scris de pr. dr. Alexandru Stănciulescu Bârda, care este și editorul cărții, apărute la editura Cuget Românesc.

 

Domnul Ion Miclău este un uriaș. Un român uriaș într-o țară depărtate de peste mări și țări. Este mândru de rădăcinile sale românești și europene și, de câte ori își amintește de ele, se simte mai presus decât cei din jur. Dânsul duce în spinare povara dulce a mii de ani de cultură și civilizație românească și europeană și din aceasta își încarcă, pe firele nevăzute ale amintirilor, bateriile. Din acea povară își extrage seva inspirației poetice, pe ea își sprijină creația, gândirea, felul de a înțelege viața și lumea. Cu experiența strămoșilor, cu tezaurul de legende și istorie aduse de acasă, Domnul Miclău învinge mai ușor greutățile, își duce mai ușor viața, se simte mai liber, mai el însuși. Este un argument în plus, că globalizarea nu trebuie să se vâre în intimitatea omului, nu trebuie să îi distrugă identitatea, istoria, limba, credința, neamul. Fără ele ar fi un pitic, un roboțel, o marionetă bună de manevrat. (Pr. Dr. Alexandru Stănciulescu Bârda).

 

Cu prietenie și recunoștință,

Gheorghe A Stroia

Facebooktwitterby feather