Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Zăbava unei noi lecturi, cu GHIȚĂ NAZARE

Zăbava unei noi lecturi, cu GHIȚĂ NAZARE

Prea bine se știe, fiecare apariție editorială îmbracă veșmânt de sărbătoare, atât pentru autor, cât și pentru iubitorii de lectură. Până a nu fi fost încorsetați de regulile stricte ale distanțării, întrunirile literare aveau farmecul lor aparte.

La Galați, spre exemplu, întâlnirile-dezbatere, prezentările de carte, recitalurile, micile concerte organizate, săptămânal, în Salonul literar „AXIS LIBRI”, de către  Biblioteca Județeană   „V.A.Urechia”,  erau un regal.

La aceste întâlniri de joi după-amiaza, oaspeții – scriitori, editori, publiciști, artiști etc. – din toate colțurile țării, ba chiar și de peste hotare, încântau prin prezența lor.

Domnul Ghiță Nazare, fost director al Casei Corpului Didactic din Galați, și unul dintre prietenii acestui for de cultură, înțelege perfect ce înseamnă dăruire, și cât de meticuloasă este munca într-o bibliotecă, respective, într-o redacție.

Și cum este inima și sufletul revistei „Școala Gălățeană”, pe care o păstorește de peste trei decenii, dorinței de lectură i s-a dezvoltat și plăcerea de a consemna despre cărțile parcurse. Spiritul critic și selecția, vor deveni, de la sine, atribute sine-qua-non.

Și iată că zilele acestea, domnia sa a avut bucuria să prezinte prietenilor și cititorilor săi fideli, un recent volum, ZĂBAVA UNOR NOI LECTURI (Galați, Editura Phoebus, 2021). 200 de pagini, dispuse în câteva segmente reprezentative de lectură analitică: Literatură, Istorie, Educație și Publicistică.

Prin textele pe care le semnează, autorul  dovedește acribie, răbdare și bucuria de a redeștepta, în juru-i, pasiunea pentru citit, generoasă invitațiune, nu numai pentru generația adolescentină, așa cum de obicei se face vorbire.

În fond, lectura unei cărți, parcurgerea unui album, prezența într-o expoziție sau la un spectacol de teatru și operă etc. înseamnă înnobilare. Acesta ar trebui să fie (în fapt) scopul vieții noastre.

 

Livia Ciupercă/UZPR

Facebooktwitterby feather