Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » ANIVERSARE REVISTA BOGDANIA – 5 ANI DE EXISTENȚĂ NEÎNTRERUPTĂ, LA ADJUD

ANIVERSARE REVISTA BOGDANIA – 5 ANI DE EXISTENȚĂ NEÎNTRERUPTĂ, LA ADJUD

Într-una dintre frumoasele săli ale Casei de Cultură ”TUDOR VORNICU” din Adjud, pe 9 iunie 2017, începând cu ora 11.00, a avut loc un frumos eveniment dedicat revistei de cultură și creație BOGDANIA, fondată la Focșani,  în 2012, de către poetul IONEL MARIN. Cu un colectiv redacțional impresionant, cu o multitudine de colaboratori și cititori fideli din țară, dar și din diaspora, revista ”BOGDANIA”  este promotoarea valorilor literare, culturale, artistice, românești, a atragerii tinerilor către literatură, creație, poezie, proză, reușind să devină o minunată rampă de lansare către împlinirea visului creator.

Sala Casei de Cultură ”Tudor Vornicu” din Adjud, aproape neîncăpătoare, a fost martora unor interesante pledoarii pentru susținerea revistei, cuvinte de apreciere și pentru efortul constant făcut în toți acești 5 ani, de a apărea fără întârziere, număr după număr, reinventată, mai frumoasă, mai puternică, mai valoroasă.

Printre invitații de onoare ai manifestării s-au aflat: scriitorul și criticul literar GEO CĂLUGĂRU – membru al USR, domnul GEORGE CĂLIN – fondatorul şi Preşedintele de Onoare al Societăţii Culturale ”APOLLON” – ROMÂNIA, Ambasador cultural Convenţia ONU-Geneva, prof. univ. dr. NICOLAE VASILE – inginer, cercetător, inventator, profesor universitar, prozator, poet, membru al Academiei de Științe Tehnice din România, domnul FLORIAN LAURENȚIU STOICA – președintele Fundației Literar-Istorice ”STOIKA”, doamna DOINA BÂRCĂ – scriitoare, poetă, secretar-general al aceleiași fundații bucureștene, fundație sub egida căreia apare valoroasa revistă INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – Independența prin cultură, GHEORGHE A. STROIA – scriitor, poet și redactor-șef al trustului cultural ”Armonii Culturale”, membru al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe, poetul Marin Moscu – membru al USR, poeta Violeta Mihăeș, elevi ai Colegiului Național ”Emil Botta” din Adjud, conduși de doamna profesor de limba română Chiper Ramona, reprezentanți ai comunității locale și ai Primarului Municipiului Adjud, dl ing. Armencea Constantin.

Cuvinte frumoase, aprecieri deosebite ale tuturor invitaților au reconfirmat valoarea revistei BOGDANIA, și, implicit, a Festivalului Național de Creație Literară BOGDANIA, care se va desfășura pe 19 iunie la București, aflat la ediția a VI-a. Domnul Ambasador a vorbit și despre treptele luminii, despre revistele Apollon și marea prețuire pentru carte și cuvântul scris. Poeta Doina Bârcă a scos în evidență caracterul frumos al redactorului șef al revistei Bogdania, buna colaborare și a recitat poezia ”Lui Eminescu”. Prof. univ. Nicolae Vasile a evidențiat excelenta colaborare dintre Cenaclul ”Literar Ing.” pe care îl conduce și Revista de cultură Bogdania. A vorbit despre legătura dintre credință și poezie și despre misiunea sacră a poeziei. Au recitat din creațiile proprii poeții: George Călin, Geo Călugăru, Marin Moscu și Violeta Mihăeș. Momentul de recital liric din creațiile participante la festivalul BOGDANIA și cuprinse în antologia ”Aripi spre zbor”, vol.II Bogdania, a răsunat în sală și a încântat audiența. S-au evidențiat elevele: Bădic Alexandra și Scorțan Nicoleta de la Colegiul național ”E. Botta” din Adjud. Pentru strădania sa, poetul Ionel Marin a fost ”premiat” cu medalie și diplomă de excelență de către domnul Florian Laurențiu Stoica, din partea Fundației literar-istorice ”Stoika”, cu diploma și trofeul ”EXCELENȚĂ CULTURALĂ” de către revista și editura Armonii Culturale. La rândul său, poetul Ionel Marin a acordat diplome de excelență invitaților și altor participanți la eveniment.

Felicităm organizatorii, pe poetul Ionel Marin, pentru efortul de a repune Vrancea pe harta culturală a țării, mulțumiri distinșilor invitați, felicitări și mulțumiri pentru găzduire Casei de Cultură adjudene ”Tudor Vornicu”, prin directorul său prof. CATANĂ ION, mulțumim pentru distinsa prezență la manifestare a soției poetului Ionel Marin, doamna Elena Marin!

LA MULȚI ANI, BOGDANIA! FELICITĂRI, IONEL MARIN!

Gheorghe A. Stroia

Facebooktwitterby feather