Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » Aniversarea Alteței Sale Regale Radu Principele Consort al României

Aniversarea Alteței Sale Regale Radu Principele Consort al României

7 iunie 2023, ziua de naștere a Alteței Sale Regale Radu Principele Consort al României…! Zi împăturită în calendarul aniversar al oamenilor buni ai neamului românesc născuți pentru a înrâuri reperul apropierii umane după care să începem odată și odată, de undeva, cu cineva împreună, a nu mai găsi unul altuia ceea ce contrazice, ceea ce desparte, ceea ce descurajează, ci numai ceea ce unește.

Doar locul unde lucește o rază de soare poate fi înfrumusețat și înmiresmat de flori; cerul veșnic și enigmatic este înflorit de florile lui, stele, pământul sanctificat și primitor e înflorit de viață, viața e înflorită de om și faptele omului…! Cine-a împlinit, împlinește și va-mplini aceasta?! Cei vrednici: personalitățile și oamenii cumsecade…! Astăzi numim în rândurile lor un principe! Și o facem cu bucurie, cu respect, cu admirație și cu fidelitate…!

Cum să înțelegem mai bine o istorie ce se zidește sub ochii noștri, în timp ce fiecare dintre noi este o celulă activă evidentă sau anonimă într-un infinit organism viu al prezentului?! Astfel: cunoscându-ne oamenii de seamă și găsind înțelegere și răspuns la ceea ce ei fac pentru națiune, ca destinul ei să nu fie o ipoteză ori o speranță ajunsă la final…!

Cei care-și acordă ca privilegiu îndoiala nu-și vor îndrepta niciodată atenția la ceea ce înseamnă pentru drumul de restaurare a României menținerea poziției de valoare a monarhiei constituționale române foarte active, deși fără statut de funcționare – aportul, în acest sens, al Alteței Sale Regale Principelui este reprezentativ și neprețuit.

Implicarea devotată și eficientă a Familiei Regale a României în unele dintre confruntările cu diversitatea de probleme ale prezentului românesc, în plan național și internațional, acoperind îndeosebi relațiile cu țările foste sau actuale monarhice, dar nu numai, pune în lumină abilitatea benefică pentru noi a Familiei Regale a României de a apăra, consolida și exemplifica incomparabilul câștig de țară, cum nu se întâmplă nicăieri pe glob în condițiile formei de guvernământ republicane. Aceasta face ca pretutindeni în lume, României să îi fie respectat prezentul și prin oglinda istoriei, ceea ce nu este puțin lucru.

Actuala Familie Regală a României continuă foarte implicat să activeze prestigiul țării și națiunii noastre în lume, iar de aceea tot ce se inițiază și susține în prezent de către Majestatea Sa Margareta, de către Alteța Sa Regală Radu Principele Consort al României, de către ceilalți membri ai Familiei Regale are valoare de încredere și prestanță de intervenție demnă, respectabilă…! Pentru aceasta, reverența națiunii române!

Sărbătorind azi ziua de naștere a Alteței Sale Regale Radu Principele Consort al României, reverența noastră este nu doar solemnă și de recunoștință, ci și foarte afectivă. Vă mulțumim Alteța Voastră Regală! La Mulți Ani!

(Sursa foto: familiaregala.ro)

(Aurel V. Zgheran)

Facebooktwitterby feather