Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Aurel V. Zgheran: 25 octombrie – ziua, ora, secunda Regelui, timpul și neuitarea Regelui

Aurel V. Zgheran: 25 octombrie – ziua, ora, secunda Regelui, timpul și neuitarea Regelui

Oare timpul contemporan, pe care-am ajuns să-l târguim la bucată cu onoarea noastră, se mai are pe el însuși, timpul, altfel spus, mai are timp?!

Noi ne culcam lângă cuvinte de iubire, iar azi ne culcăm lângă mitul iubirii, noi ne trezeam în timpul iubirii noastre, azi ne trezim în timpul iubirii speriate, căci fugim, am ajuns să fugim înaintea pasului timpului nostru și ne așteaptă în față un timp străin și imprevizibil. Ca și cum până acum timpul fiecăruia a existat ca să fie umbră credincioasă, însoțind oamenii, iar de acum există și lucrează ca să fie capcana oamenilor…!

Ne târguim timpul și precupeții ne scad secundă cu secundă din preț, ne dăm cu împrumut onoarea și am ajuns în timpul contemporan să ne fie conducătorii pe care ni-i alegem la taraba cu acareturi de vânzare, niște oglinzi ale onoarei acesteia împrumutate. Vrem totul și nu mai rămânem cu nimic, ajungem să ne luăm înapoi pe datorie partea noastră de drepturi prefăcută monedă la schimb, pentru partea lacomă a profitorilor slăbiciunilor noastre. Țara își pune în capul fiecărei structuri de rânduială statală pe cei mai nevrednici dintre câți impostori își cumpără cu bani mânăriți, căci dacă nu nimerim tirani, ne pricopsim măcar cu proști și profită de aceasta prădătorii din garda lor, ca să ne sfâșie…!

Suntem neamul omenesc ce se pedepsește singur cu ce mai rămâne de pedepsit după ce e crucificat…! Ne-am exilat regele și ne-am adus clădișori galvanizați în spoială moscovită, lustruiți în tărășenii securiste, asmuțiți în despotism comunist… ! Unde s-a ajuns cu țara președinților de la finitul lugubru al lui 1947 până în zilele teribile ale timpului de azi românesc?

Iată ce profesioniști ne-a fost dat să ni se urce în cap și să creadă că pot fi dumnezei pământeni:  un neuropsihiatru (între 1947-1952), un avocat (între 1952-1958), alt avocat (între 1958-1961), un electrician (între 1961-1965), un ceferist (între 1965-1967), o calfă de cizmărie între (1967-1989), un inginer hidrotehnic (între 1990-1996 şi 2000-2004), un geolog, (între 1996-2000), un ofiţer maritim (din 2004, până când lista se încheie deocamdată cu un profesor de fizică).

De unde știu oamenii aceștia să conducă o țară, unde și când s-au pregătit ei pentru a mâna niște mârțoage înhămate în slujbe politice infernale fără nicio concordanță cu dragostea de țară și credința față de neam, de unde știu ei, ce școală de meserii au făcut ca să servească patria, să conducă în slujba țării, nu întru exploatarea ei, cine le-a semnat certificatul de bulibașă națională?!

Vin din zări de anotimp solii iernii, s-a înfofolit toamna în cuverturi de frunze galbene, și-au rupt copacii flăcările roșcate și le-au împrăștiat prin pădure, au zburat de acasă păsările, suspinând, s-au întunecat fântânile, prințul astral s-a retras tot mai sus, umbrele norilor afânați dansează pe obrajii lui, înfrigurată, iubirea se încălzește în simfonii și poeme, pictorii o îmbracă în sărutările penelului, romanticii sărută muze, e octombrie, e toamnă, încă nu s-a debarasat pandemia mondială de propria-i urgie dar și de culpa cu profitul excrocilor, iar războiul înspăimântător se uită zi cu zi, ceas cu ceas, tot mai hidos prin crăpăturile orizonturilor planetei…!

E octombrie 2022. Să nu uităm, într-un alt octombrie al unei alte ere a unei alte lumi mai blânde, mai naturale, mai cu înger în ea, s-a născut cel ce avea să fie bunul nostru rege Mihai I. Să ne aducem mereu aminte de regele nostru blând, înțelept, patriot, să-i serbăm în dragostea sufletului nostru nașterea, să-i plângem în tăcerea memoriei neamului românesc plecarea sa trupească în liniștea veșnică…!

Foșnesc în foile calendarului pașii lui 25 octombrie 2022. Este ziua nașterii Regelui Mihai I. Ocazie de contemplații a proprilor conștiințe, zi de cinstire, de aducere aminte…! Să privim în zare raza soarelui ce-a răsărit la 25 octombrie, să luminăm prezentul speranțelor noastre cu raza soarelui zilelor de azi și de mâine.

Alături întotdeauna cu Majestatea Sa Margareta să cinstim și să nu uităm propriul trecut, dar să lucrăm și să veghem la restaurarea țării și a noastră…!

Foto: Majestatea Sa Regele Mihai; Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei

Familia Regală a   Română alături de Regina Elisabeta (Romaniaregala.ro)

Facebooktwitterby feather