Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Aurel V. Zgheran: Flori, stele și iubiri

Aurel V. Zgheran: Flori, stele și iubiri

Florile de vie sunt stele ale pământului! Stelele din pahar sunt flori ale sufletului! Vă iubesc dragile mele stea și floare ale cerului și pământului meu…! La mulți ani Majestatea Voastră Margareta regină a florilor, floare a reginelor României…! Vă iubesc, Stela Enache și Marina Florea, stea și floare de pus cu busuioc la icoana dimineții, amiezii și apusului zilelor mele bune, zilelor mele rele, zilelor ce fără iubire ar fi flori de ambrozie și stele de fiere…! La mulți ani, dragilor mele cu nume de floare și de stea. La mulți ani Viorela Miu, frumoaso ca floarea mărului din rai, La mulți ani Viorica Flintașu, frumoasă ca florile bolților scenei, La mulți ani Crina Matei, frumoasă și luminoasă ca stelele pământului dulce în care răsare grâul pâinii celei spirituale, La mulți ani Margareta Clipa, floare de cântec frumos, floare de chip frumos,  La mulți ani Floarea Tănăsescu, floare frumoasă de la țărmul mării magnifice, La mulți ani Steliana Sima, pereche frumoasă de stele albastre sub gene, La mulți ani Viorica Macovei, rază de soare și făgaș de glie ale melosului Moldovei…!

La mulți ani dragă Ayame din țara Soarelui Răsare, ador frumosu-ți nume cu semnificație de stânjenel în traducere…! La mulți ani Erzsebet, floarea poemelor lui Sándor Petőfi resădită în țarina broștenilor moldoveni de la Bahna nemțeană, sub steaua bisericii căreia i-ai slujit și-i slujești ca prezbiteră vrednică, ortodoxă, La mulți ani Alice, frumoasă, dragă prietenă din îndepărtata țară a Gangelui, la mulți ani fiică a florii de abanos din Guyana…!

La mulți ani Florentina de la Itești, cu supranumele Providența, pentru biruința cu grele sacrificii a cărților acestora ieșite la lumină…!

La mulți ani, dragilor flori, dragilor stele…, azi beau vin îndulcit cu iubire și încununez paharul iubirii cu flori de vie, botez stelele gândurilor mele cu numele Margareta, Florentina, Florinela, Crina, Viorela, Viorica, Violeta, Lăcrămioara, Pansica, Floarea, Firuța, Angelica, Ina…

La mulți, mulți ani draga mea Stela Enache, dragilor stele ale sufletului și paharului meu de duhuri ce-mi vibrează sufletul…, la mulți, mulți ani, dragă Marina Florea, dragilor flori ce zburați prin visele mele ca păsările prin cerul lor…, La mulți ani Alina doctorița, La mulți ani Luminița doctorița, La mulți ani Mihaela doctorița, La mulți ani Georgiana doctorița, La mulți ani Cătălina doctorița, La mulți ani Cristina doctorița, La mulți ani Hilda doctorița…, oricum v-ar chema, doctorițelor, sunteți florile și stelele mele înflorite-n grădina și cerul lumii și vieții mele, celui ce iubește și-l doare, celui ce iubește și se vindecă, celui ce iubește și se alină…!

La mulți ani florilor și stelelor toate…, undeva, demult, era un răzor în pantă, la pădurea Runc a domnului Ștefan, de sus, în sprânceana târgului Buhuși cel domnesc al domnilor ctitori ieri, al domnilor oblăduiți politic azi, unde, când soarele tinereții mele răsărea mai roz, mai cald și mai strălucitor înflorea un rai de margarete, cimbrișor și cicoare, iar eu am așteptat o iubire ce n-a mai venit niciodată…! Răzorul acela cu flori mirabile de câmp e și acum în sufletul meu, l-am luat și l-am purtat cu mine toată viața, l-am prefăcut florărie și constelație de amintiri, iar azi, de ziua florilor și stelelor vă chem să ne revedem acolo, să vă pun câte o cicoare la ureche, câte un fir de cimbrișor în sân, iar cu margarete să aștern cărarea întoarcerii voastre la inima mea.

La mulți ani florilor și stelelor ale mele…!

(Sursa foto: Pinterest)

Aurel V. ZGHERAN

 

Facebooktwitterby feather