Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ “DUILIU ZAMFIRESCU” VRANCEA: Veștile BIBLIOVACANȚEI

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ “DUILIU ZAMFIRESCU” VRANCEA: Veștile BIBLIOVACANȚEI

CONSILIUL JUDEŢEAN VRANCEA

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ “DUILIU ZAMFIRESCU” VRANCEA

Str. M. KOGĂLNICEANU Nr. 13 620036 – FOCŞANI

TEL. 0237/214562; TEL.FAX. 0237/231161

e-mail: biblioteca@bjvrancea.ro

website: www.bjvrancea.ro

 Veștile BIBLIOVACANȚEI

A trecut mai mult de o lună de la debutul acestei ediții a Bibliovacanței, timp în care copii au  petrecut clipe minunate și antrenante în mijlocul cărților,  alături de bibliotecari, prieteni, voluntari și cadre didactice.

Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea este vizitată zilnic de peste 150 de utilizatori, care doresc să împrumute cărți, iar  din aceștia aproximativ 50 de copii participă la cele 7 cluburi de vacanță gratuite, aflate în derulare până la sfârșitul lunii august.

Copiii participanți la cluburi au început să scrie într-un altfel de Jurnal de vacanță în care fac însemnări despre orele petrecute la bibliotecă și despre experiențele trăite aici. Paginile jurnalului cuprind desene, însemnări sincere și  simple și nu în ultimul rând gânduri sau dorințe ale copiilor pe care aceștia le adresează bibliotecii.

Cei mici au cunoscut personaje şi lecturi noi, au călătorit în lumea filmelor pentru copii, au conversat în franceză şi engleză, au alergat, au dansat, au cântat, au descoperit comori şi multe alte lucruri interesante care se vor regăsi în paginile acestui jurnal.

Anul acesta, am avut plăcuta surpriză ca alături de copiii din Focșani să participe la cluburi și câțiva copii români din Marea Britanie, Italia, Florida și Belgia. Aflați în vacanță la bunici sau la rude, Kathy-Elizabeth, Batti, Helen și Teodora au ales ca să își petreacă timpul liber, din această vară, la bibliotecă și chiar să împărtășească din cunoștințele lor prietenilor din Focșani. S-au bucurat să  descopere că aici te poți simți ca acasă, poți să îți faci prieteni noi, să te distrezi, să desenezi, să dansezi și în același timp să înveți lucruri noi în fiecare zi.

Şi în această vară, petrecută la bibliotecă, s-au născut prietenii noi, picturi şi desene, personaje imaginare, obiecte şi jucării manufacturate cu migală.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că biblioteca  este o casă a tuturor celor care vor să înveţe şi că educaţia este un proces continuu la care putem contribui  împreună.. ” (Olaru Maria Cristina –  bibliotecar Sectia pentru copii si tineret) 

Manager,                                                                          Relații publice,

Teodora Fîntînaru                                                                         Adrian Țiglea

Facebooktwitterby feather