Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CARTI » CARTI PRIMITE LA REDACTIE » CĂRȚI PRIMITE LA REDACȚIE: APARIȚII EDITORIALE ION MIRCEA

CĂRȚI PRIMITE LA REDACȚIE: APARIȚII EDITORIALE ION MIRCEA

Autor: ION MIRCEA (Boldești-Scăeni, jud. Prahova)

9 Titluri: POVESTE DE DRAGOSTE (Vol. 1 și vol. 2), LUMEA VIITORULUIVERSURIREPORTAJ DIN UNIVERSSCRIERI DIVERSELEGENDE ȘI POVESTIRISCRIERI ȘI NUVELE CONTEMPORANEVISUL UNUI PĂMÂNTEAN.

Editura: AUREO, Oradea.

MIRCEA IONUn scriitor sensibil, cu o delicatețe rară în scris. Adoptând mai multe genuri literare – epic (nuvelă, reportaj, nuvelă SF) și liric (versuri), prahoveanul ION MIRCEA se dovedește a fi un scriitor de talent. Multiplele detalii, care îmbogățesc toate cărțile sale SF, îi denotă pregătirea profesională, cu certitudine un scriitor fără o pregătire tehnică temeinică, nu ar fi putut descrie cu atâta precizie lumile ”explorate”. Ideile și soluțiile sale sunt cu adevărat uimitoare. Versurile sale condescendente se constituie în mesaje directe adresate tinerilor și nu numai, pentru o lume mai bună, pentru un viitor mai curat. Preocuparea sa constantă pentru viitor, pentru îmbogățirea și sporirea moștenirii ce trebuie lăsate urmașilor, este de admirat. ”Putem fi mai buni, doar dacă dorim să fim mai buni și, cu atât mai mult, dacă le transmitem copiilor noștri valori umane și nu sentimente contrarii, derizorii, care i-ar putea transforma în eterni nehotărâți...” – afirma scriitorul într-unul dintre interviurile sale.

Cărțile lui Ion Mircea pot constitui lecturi plăcute, atât pentru adulți, cât și pentru copiii, limbajul său simplu și precis nelăsând loc de echivoc. (Gheorghe A. STROIA)

Foto: Ion Mircea și Gheorghe A. Stroia, acasă la autor, Boldești-Scăeni, Prahova, 26 iunie 2016

Facebooktwitterby feather