Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CARTI » CARTI PRIMITE LA REDACTIE » CĂRȚI PRIMITE LA REDACȚIE: ION UNTARU – BOALA DE TRAI BUN (2015) și CELE MAI FRUMOASE NOPȚI (2013)

CĂRȚI PRIMITE LA REDACȚIE: ION UNTARU – BOALA DE TRAI BUN (2015) și CELE MAI FRUMOASE NOPȚI (2013)

AUTOR: ION UNTARU

TITLU 1: BOALA DE TRAI BUN (Amurg Sentimental, București, 2015)

TITLU 2: CELE MAI FRUMOASE NOPȚI (Amurg Sentimental, București, 2013)

 

ION UNTARU este un scriitor prolific, pentru care cuvântul capătă nuanțe, valori, linii spectrale aparte, creînd un întreg univers de gând, profesionist conturat, indiferent dacă se face referire la proză sau la poezie.

BOALA DE TRAI BUN – reprezintă un volum de proză autobiografică, modul de adresare fiind direct, relatările la persoana I, firul epic începând din copilăria timpurie a autorului și ajungând până la deplina sa maturitate. În multe dintre amintirile autorului, se poate regăsi cu ușurință fiecare suflet, în mod special trăitorii ”epocii de aur”, când vitrinele magazinelor erau goale, exista rație la alimente, pâina se dădea pe cartelă, etc. O carte ce merită a fi citită și recitită, măcar întru aducere aminte (Gheorghe A. STROIA).

CELE MAI FRUMOASE NOPȚI – reprezintă o antologie lirică de autor, care include cele mai frumoase poezii semnate ION UNTARU, paleta cromatică fiind variată, de la poezii cu monorimă și vers scurtissim, până la specii aparte, mai greu de realizat – rondel, sonet. Poeziile lui Ion Untaru au o savoare aparte, chiar dacă, uneori, versul penalizator al vremurilor decadente devine ușor acid sau caustic, așa după cum spiritul poetului încearcă romanța și experimentează adesea cinismul, pamfletul, autoironia ori revolta. Sunt antologate poezii din următoarele volume DOMNUL LISZT -1994, INVITAȚIE LA CASTEL – 1995, VESTITORUL – 1999, CONDORUL – 2001, LOCUIESC ÎNTR-O LACRIMĂ SUSPENDATĂ – 2005, AUTOPORTRET FĂRĂ OGLINDĂ – 2005, SCARA INTERIOARĂ -2007, FÂNTÂNA ÎN CARE SE VĂD SUFLETELE – 2005, LIZIERA DE SALCÂMI – 2009, PĂSĂRILE ARGINTII – 2012, PASSO DOBLE – 2013. Cu certitudine o carte pentru suflet, ca o mângâiere a inimii în serile târzii cu lună, o muncă titanică, un efort ce trebuie apreciat pe măsura dimensiunii sale valorice (Gheorghe A. STROIA).

MULȚUMIM și FELICITĂRI, ION UNTARU!

Facebooktwitterby feather