Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Exegeze » CLAMAREA VEȘNICIEI ÎN CĂUTAREA ABSOLUTULUI sau CONTINUUM de DOINA MARIA COSTANTIN

CLAMAREA VEȘNICIEI ÎN CĂUTAREA ABSOLUTULUI sau CONTINUUM de DOINA MARIA COSTANTIN

CONTINUUM reprezintă, în viziunea autoarei, o clamare a veșniciei, în perpetua căutare a absolutului, a frumosului etern, a semnificațiilor vieții de după viață. Atât poezia, cât și pictura Doinei-Maria Constantin, sunt trepte îmbrăcate în marmora simțirii, disipată în tainele absconse ale acestei veșnicii.

Talentul, dăruirea, atenția la detalii, sinergia versurilor și culorii, fac din opera lirico-picturală a Doinei, motive de a scrie sau rescrie psalmii unei revelări metafizice duale. Indiferent de prozodie, ritm sau nuanță, versurile cărții stârnesc același cumul de emoții, care aduce, fie și pentru câteva clipe, lava incandescentă a trăirii.

Versurile, cu subsidiare filosofice, îmbrăcate în eterul frumosului, redate apoi prin tușe precise de culoare, întregesc armonia volumului, completează tabloul liric, purtându-ne cu gândul la frumusețea spirituală a unui om și artist care tinde constant spre perfecțiune.

Instantaneele picturale au o frumusețe aparte, Doina-Maria Constantin dovedindu-se un fin observator al vicinalului, construind pe pânză fragmente de viață ce freamătă, pulsează, prin conotații, senzualitate, (a)temporalitate, sensibilitate.

Pentru a nu deranja integralitatea volumului ce se dorește a fi un album de poezie și artă, îmi reprim dorința de a cita versuri sau de a numi picturile, lăsând pe cititor să descopere lirica unui poet valoros, să-și clătească ochii și sufletul cu imagini, fie ele induse, văzute sau simțite, ce-i vor aduce bucurie inimii.

O carte eveniment, alcătuită din picurii de lumină ai sufletului unui om eveniment.

Gheorghe A. Stroia

Membru al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe

Facebooktwitterby feather