Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » Aurel V. Zgheran: Concert Caritabil de Crăciun, pe 20 decembrie, la Ateneul Român

Aurel V. Zgheran: Concert Caritabil de Crăciun, pe 20 decembrie, la Ateneul Român

 

Actele de bine sunt oglinda sufletului omenesc: o oglindă îți întoarce chipul întocmai cum privești în ea: dacă privești surâzând îți întoarce surâsul, dacă privești strâmbându-te îți întoarce strâmbătura. Pentru fiecare act al vieții noastre există o oglindă. Pentru cele de caritate, oglinda este de cristal veritabil.

Mult mai frumos decât toți este cel care dăruiește, pentru că frumusețea lui are chip de înger și mult mai bogat decât cei ce au de prisos este tot cel ce dăruiește pentru că darul lui sporește și se înveșnicește în cartea vieții. De altminteri, lumea celor răi este mică și efemeră, ei mai departe de ei nu văd, ei dincolo de propriile capricii nu mai trăiesc…!

Cu atât mai mult, Concertul Caritabil de Crăciun, ce se va susține pe 20 decembrie (2022) la Ateneul Român, este unul evenimențial unic, feeric, memorabil, cu cât el este deplin și cert în exterioritatea coordonatelor semnificate mai sus. În vremea de acum, când unii se scaldă în bani în timp ce alții sunt victime ale propriei sărăcii, celor dintâi, cărora nu le lipsește nimic, arar le spune inima să se uite și la cei cărora le lipsește totul…!

Iată, de aceasta, concertul sus menționat va fi să ilumineze conștiința celor care înțeleg că actul de caritate se însuflețește în orgoliul multora dar dacă rămâne doar acolo, vorbim, de fapt, despre un act de mimare a bunătății și empatiei umane dinspre cel față de care destinul a fost generos spre cei pentru care destinul a exersat lugubra discriminare.

Cu toții suntem oameni însă separarea noastră iremediabilă între răsfățați până la exces și persecutați până la disperare menține dezumanizarea între aspectele negative ale condiției umane.

Iar dacă un act de caritate este binele providenței, câteodată venit în clipa în care clipitul ultimei raze de speranță începea să se stingă, o alinare în plus, cu un zâmbet, o îmbrățișare, o mângâiere, adaugă încă o bogăție de preț: cea spirituală, căci, spune Jean de la Bruyère: „Dăruirea este partea cea mai grea; ce te costă să îi adaugi un zâmbet?”.

Întocmai despre aceasta se poate vorbi cu referire la Concertul Caritabil de Crăciun, organizat pe 20 decembrie la Ateneul Român.

În cele ce urmează prezentăm informații preluate din comunicatul de presă pus la dispoziție de către PR Manager Nicoleta Ion, în legătură cu acest eveniment cultural-artistic, feeric, în scop caritabil:

Alina Sorescu, artista ce-mbrățișează cu iubire și dăruire totală rolul de mamă cu acela de a fi artist și profesor, trăiește cu intensitate fiecare clipă petrecută în compania fiicelor sale, vibrează în aplauzele publicului și lucrează la șlefuirea talentului muzical al copiilor din cadrul școlii de muzică „Picii lu’ Soreasca”.

În pragul sărbătorilor de iarnă, Alina Sorescu împlinește visurile unor copii mai puțin norocoși și inițiază organizarea unui concert caritabil special, alături de Fundația Ringier România, ce va avea loc pe 20 decembrie, la Ateneul Român, de la ora 19:30.

Astfel, iubitorii de muzică sunt invitați la Concertul Caritabil de Crăciun și să contribuie la bucuria și strălucirea din ochii copiilor, oferindu-le un Crăciun de poveste prin intermediul muzicii. Evenimentul reunește pe aceeași scenă artiști de notorietate ai scenei muzicale românești care, de asemenea, au acceptat cu bucurie să susțină cauza proiectului pregătind publicului spectator un program muzical special, în ton cu specificul sărbătorilor de iarnă.

Ambasadorul naiului, maestrul Gheorghe Zamfir, solista Alina Sorescu, tenorul Vlad Miriță, sopranele Silvia Micu și Rodica Gabriela Anghelescu în acompaniamentul Orchestrei Simfonice Valahia sub bagheta dirijorului Florin Totan vor încânta audiența de la Ateneul Român printr-un spectacol de înaltă ținută, momente muzicale pline de emoție și interpretări variate ale unor melodii de Crăciun din repertoriul internațional sau colinde tradiționale românești, în armonie perfectă cu atmosfera de sărbătoare.

„Puțină lume știe asta despre mine, dar eu sunt o admiratoare a primei femeie pilot din America, Anne Morrow Lindbergh. Aceasta la un moment dat într-un interviu a declarat: «Nu poți răsplăti bunătatea. Poți doar, la rându-ți, să fii bun cândva, undeva, pe parcursul vieții» , acest lucru încerc și eu, acum, aici prin acest concert caritabil. Muzica pornește din inimă și se adresează inimilor, iar cea mai minunată muzică a sufletului este bunătatea. Așa că vă invit să dăruim împreună bucuria Crăciunului.” (Alina Sorescu).

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate din rețeaua Iabilet.ro, la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, respectiv 320 lei – Cat.II și 390 lei – Cat.I.

Beneficiile rezultate în urma vânzării biletelor se vor dona către programul de ajutorare a copiilor derulat de Fundația Ringier România.

Facebooktwitterby feather