Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Contemporary Literature Press: Comunicat de Presă 9 mai 2022

Contemporary Literature Press: Comunicat de Presă 9 mai 2022

Ediție online

Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române

anunță publicarea volumului
Rănile lor pe trupul nostru… 2022
ISBN 978-606-760-204-3

antologie editată de Lidia Vianu

Poemele-tăceri

Scriitoarea, poeta și traducătoarea MARIANA ZAVATI GARDNER  este inclusă cu poemul LACUSTE, ce se regăsește la paginile 158-160 ale antologiei. FELICITĂRI!

Această antologie născută din viața noastră cea adevărată a pornit la drum cu un principiu: să ocolească îndoctrinarea. Political Bullying este condamnabil.
Titlul, luat din poemul Anei Blandiana, este ușor de înțeles: rănile, trupurile, drama umană–sunt mute. În paginile care urmează, cu adevărat vii sunt poemele–tăceri.
Majoritatea textelor sunt proză lirică, deși aparent sunt în versuri. Versul este un subterfugiu: el ascunde exacerbarea suferinței în spatele cortinei frumosului. Am acceptat și câteva texte luminoase, care uită de realul imediat. Am făcut acest lucru pentru tandrețea lor irezistibilă, pentru dragostea de viață–care este, la urma urmei, tema esențială pentru noi toți.
Cartea aceasta începe cu „Nu avem destulă imaginație / să vedem rănile lor / pe trupul nostru” (Ana Blandiana), și se încheie cu „Dacă va fi război, / (…) poate că voi muri fericit / și cineva va scrie o poezie despre asta” (Péter Deményny). Oricât aș căuta, nu am o explicație mai bună pentru acest volum.

Rănile lor pe trupul nostru… 2022. Antologie editată de Lidia Vianu, se lansează oficial pe 9 mai 2022, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/ranile-lor-2022.html

Contemporary Literature Press vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii, lidia.vianu@g.unibuc.ro

Contemporary Literature Press

str. Pitar Moş nr. 7-13, Bucharest
Romania

Facebooktwitterby feather