Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » NECROLOG » CRISTIAN PETRU BĂLAN: O PAGINĂ DE ISTORIE IREMEDIABIL PIERDUTĂ – REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

CRISTIAN PETRU BĂLAN: O PAGINĂ DE ISTORIE IREMEDIABIL PIERDUTĂ – REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

ALĂTURI DE ÎNTREGUL POPOR ROMÂN, ÎMI EXPRIM SINCERE CONDOLEANȚE LA DISPARIȚIA MAJESTĂȚII SALE RELELE MIHAI I AL ROMÂNIEI (96 de ani), ULTIMUL LIDER POLITIC DIN FOȘTII CONDUCĂTORI AI DE STATE CARE SE MAI AFLA ÎN VIAȚĂ. MAJORITATEA ROMÂNILOR L-AU IUBIT, IAR CEI CARE L-AU CRITICAT NU AU ȚINUT SEAMA CĂ MAJESTATEA SA A FOST FORȚAT ȘI CHIAR AMENINȚAT DE MARILE PUTERI SĂ PROCEDEZE ALTFEL DECÂT VOIA. A CONDUS BINE ȚARA ÎNTR-O PERIOADĂ ISTORICĂ EXTREM DE DIFICILĂ (deși nu avea decât 25 de ani) !


CONFORM REGULAMENTULUI CASEI REGALE, ÎN CAZUL CĂ S-AR REVENI LA MONARHIE, PRINCIPESA MARGARETA ESTE MOȘTENITOAREA TRONULUI. AȘADAR, MARGARETA ESTE ACUM REGINA VIRTUALĂ A ROMÂNIEI !


Am vorbit cu Majestatea Sa direct, dar și la telefon, nu numai în calitate de reporter, ci și ca scriitor, ca profesor de istorie, deci ca unul care eram bine informat cum stau lucrurile în politica internațională și m-am convins că Regele Mihai își iubea patria în care s-a născut. El va fi înmormântat la Curtea de Argeș cu funeralii naționale de stat.


Fotografia anexată mă prezintă luând un scurt interviu Majestăţii Sale Regelui Mihai I de România pentru Postul de Radio Vocea Americii (VOA) de la Washington DC. Lângă noi este şi M. S.Regina Ana (de asemenea, mai era şi Principesa Margareta, dar nu apare în cadru). Poza a fost preluată din presa americană.

Cristian Petru Bălan


Membru titular al Uniunii Scriitorilor fin România,
Membru titular al Academiei Româno-Americană și Științe și Arte

Facebooktwitterby feather