Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » De șapte ori măsoară și de șapte ori taie

De șapte ori măsoară și de șapte ori taie

Am intrat în anul puhoiului de alegeri. În acord logic cu ceea ce se întâmplă în prezent în SUA, unde se ridică baricade contra ascensiunii electorale a lui Trump, poporul român ar trebui chiar de mâine să afirme anticipativ dezacordul față de peste trei sferturi dintre candidații noștri la președinție, parlamentare, europarlamentare și ce o mai fi…!

Cu alte cuvinte: digul nu se cârpește când năvălește râul, digul se consolidează durabil înainte de a începe să fiarbă pe sus norii…! Eu ce văd în țara aceasta mișunând ca o puzderie de insecte prin forfota politică a noastră, cred că este prevestirea dezastrului greu remediabil. Suntem deplânse victime ale propriei prostii triumfale, inculturii degenerative, primitivității tribale…, s-au suit deasupra noastră tăunii, mincinoșii, înfometații, nemiloșii, descreierații, perverșii, dușmănoșii îmbrăcați în apostoli.

Bine ar fi să avem și noi dreptul ca în unele localități, județe, regiuni să excludem anumite persoane de pe lista de candidați, spre a nu fi aleși de țicniți și tembeli, pentru ca, vai de noi, să ne trezim cu ei pe cap…! Dacă de peste treizeci de ani e din rău în mai rău, nu înseamnă că noi suntem bolnavii care alegem prost?! Cum Dumnezeu nu ne dăm seama că trebuie să schimbăm totul din rădăcină?! Dacă luăm o pastilă de junghi și ne doare capul înseamnă că e bine?!

Acum, să nu halucinăm la gândul că dacă ridicăm la putere pe cine n-a mai fost, gata, se-ntâmplă o minune…! În niciun caz! Nu să nu mai alegem pe cine a fost ar fi ideal, ci să nu mai alegem pe cine seamănă cu cine a mai fost. Nu la gură mare, ci la fapte vrednice să ne uităm…!

Primul pas (nu din ciclul decadenței disimulate „pas cu pas”) este rezolvarea aberației constituției lunecoase, cu variații comunisto-securisto-moscovite, a formei de guvernământ republicane – ar fi un început ce-ar stârpi încrâncenarea pentru victoria oarbă la prezidențiale și ar și scoate din vacarmul conflictelor de interese pe președinții înșiși. Apoi…, om mai vedea…!

Deci, în ce fel vom traversa noi, poporul român, anul acesta electoral greu, dacă nu ne punem șirul de întrebări: Cum, în ce împrejurări, cine a impus republica românească, este ea legitimă sau ilegitimă, ce formă de guvernământ este adecvată și benefică României, republica adusă de ruși ori monarhia constituțională cu rădăcini și istorie, fundamentală constituirii României moderne, asiguratoare în perspectivă a României restaurate?!

Deviza anului electoral 2024 (după părerea mea): De șapte ori măsoară și de șapte ori taie…!

 

(Aurel V. Zgheran)  

 

Facebooktwitterby feather