Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » IN MEMORIAM » Doamna limbii române, Ligya Diaconescu, a plecat spre stele mult prea devreme, răpusă de COVID-19. Dumnezeu să o primească în slava îngerilor Săi!

Doamna limbii române, Ligya Diaconescu, a plecat spre stele mult prea devreme, răpusă de COVID-19. Dumnezeu să o primească în slava îngerilor Săi!

Conducerea Ligii Scriitorilor Români anunță cu durere în suflet trecerea în eternitate a poetei Ligya Diaconescu, vicepreședinte al Ligii Scriitorilor, “Doamna Limbii Române “, așa cum a numit-o președintele național al acestei organizații profesionale, răpusă de Covid 19.

”Ligya Diaconescu era persoana care împreună cu conducerea Ligii Scriitorilor organiza în fiecare 31 august sărbătoare Zilei Limbii Române în diferite orașe din țară, la care participau scriitori români de pe toate meridianele lumii.

Numele ei va rămâne în conștiința noastră ca o amintire frumoasă și luminoasă, iar veșnicia îi va rezerva o pagină în Istoria Literaturii Române.

Dumnezeu să o odihnească în pace” transmite Comitetul Director al Ligii Scriitorilor Români.

Doamna Ligya Diaconescu era organizatoarea tradițională a Zilelor Limbii Române de la Hurezu, eveniment de referință pentru literatura contemporană.

Sursa: NapocaNews

Facebooktwitterby feather