Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » ECATERINA CHIFU: ROMÂNIA MERGE ÎNAINTE!

ECATERINA CHIFU: ROMÂNIA MERGE ÎNAINTE!

Așa mi-a spus un buzoian care a străbutut globul terestru de la Polul Nord la cel Sud, din Asia în America.

Avem o țară foarte frumoasă, trebuie să ne străduim toți să o ridicăm. Fiecare trebuie să-și facă datoria, dacă vrem bunăstare.”

Da, îi dau dreptate, concetățeanului meu. Este atât de frumoasă această țară!!! Cine nu o iubește nu o prețuiește, țara îl va renega.

Trec prin lumina strălucitoare a soarelui de octombrie, zăresc departe munții pictați în auriul toamnei, respir mirosul de frunze căzute pe alei, văd frumoșii trandafiri prin grădini, că eu stau în orașul trandafirilor, nerecunoscut oficial și-i mulțumesc Domnului pentru că mi-a dăruit această zi suberbă. Toamna este din ce în ce mai frumoasă, de parcă soarele nu se îndură să ne părăsească, știind că îl iubim așa de mult. De ce urăsc unii soarele?

Dumnezeu este bun cu noi, nu suferim de frig, de bolile iernii. Mă rog să le vină Mintea ce dintâi Românilor, aceea cu inițiative strălucite, să valorifice lumina soarelui, că avem destul nisip să facem panouri solare rezistente, să se încălzească oamenii, să nu mai fie defrișate pădurile. Nimeni nu va recunoaște că se produce căldura excesivă din cauza acestor defrișări barbare.

România merge înainte, cu „poticniri, cu opinteli” cum spunea jurnalista Roxelana Radu la Conferința Internațională ASCIOR, din 21, 22 octombrie de la Buzău.

Ea se bucura, ca și mine și mulți alții că este bine. Este soare, nu se aud bombe la noi. Lumea nu moare. Copiii noștri râd fericiți. Se întrec în concursuri în sălile de sport sau pe scena Centrelor Culturale. Cei din Cernăuți învață în subsol și nu știu dacă își mai găsesc casa întreagă.

Să învățăm să mulțumim Domnului pentru binele de azi și să nu așteptăm să ne vină mintea de pe urmă, cea care apare după o experiență nefericită, ci să valorificăm tot potențialul creator să facem ca ROMÂNIA să meagă înainte.

Ce părere aveți? Se poate face din țara noastră grădina Maicii Domnului?

 

ECATERINA CHIFU- MEMBRĂ UZPR

Facebooktwitterby feather