Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » ECATERINA SPERANȚA CHIFU: ISABELA COTELIN, O SCRIITOARE A TIMPURILOR NOASTRE

ECATERINA SPERANȚA CHIFU: ISABELA COTELIN, O SCRIITOARE A TIMPURILOR NOASTRE

În exil printre oameni” este titlul cărții scriitoarei Isabela Cotelin din București, carte premiată la ultimul Festival Internațional „Titel Constantinescu” de la Râmnicu Sărat, în 2021.

Pătrundem în paginile cărții într-o lume în care se succed pe rând:bucuria, inocența copilăriei, speranța, iubirea, decepția, teama plecării în necunoscut, lumea meschină a marilor orașe, cea monotonă și tristă din micile orașe încărcate de prejudecăți, pericolul și nesigurața unei vieți în exil, dar și dragostea de frumoasa România unde ne simțim mereu acasă, unde ne sunt rădăcinile, ne regenerăm și înflorim spiritual.

Autoarea a surprins psihologia sufletului feminin în ipostaze de copilă, adolescentă și mamă și a știut să ne transmită drama eroinei în cuvinte bine alese, să vedem pe filmul interior traseul ei într-o lume dominată de „jocul dragostei și al întâmplării”. Lumina adusă în viața ei de prezența copiilor face din sentimentul dragostei de mamă un țel suprem, rațiunea existenței ei. Deși despărțită de fiul ei, ca alte mame ce-ți câștigă existența în străinătate și trimit bani acasă pentru creșterea copiilor, ea se va bucura de dragostea lui și a fetiței ei, revenind în țara natală, România, reușind să-și întemeieze o familie fericită.

Cartea se încheie pe un ton optimist ce induce lectorilor un sentiment de bucurie că suferința eroinei a luat sfârșit, că viața ei este iluminată de o mare iubire.

Sper că și alte cărți ale autoarei vor atinge „orizonturile de așteptare” ale lectorilor și se vor bucura de succes.

Autoare Ecaterina Chifu
Cronici culturale
 
Mulțumiri
Facebooktwitterby feather