Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » Ferește-ne, Doamne, de culturnici! George PETROVAI

Ferește-ne, Doamne, de culturnici! George PETROVAI

                                                                  Ferește-ne, Doamne, de culturnici!

 

            Prin sâcâielile la care este supusă în aceste zile doamna Emilia Țuțuianu de către unii dintre politrucii romașcani (sau, mă rog, de către slugoii ăstora), avem încă o dată dovada că niciun român sincer și bine intenționat nu poate (a se citi nu i se permite!) să fie la el acasă profetul culturii autentice. Mai avem, totodată, dovada clară despre stupefiantul rău care cu necesitate decurge din intervenția/vârârea nasului  nepriceperii politizate acolo unde nu-i fierbe oala: Dacă politicul românesc s-a făcut de râsul curcilor și de plânsul grosului cetățenilor ca formă concentrată a economicului, toată economia noastră antedecembristă fiind tratată la modul tâlhăresc ca un morman de fiare vechi, la fel de grav din punct de vedere identitar, dar cu mult mai rizibil din punct de vedere moral-spiritual este brutalul său amestec în chestiuni de cultură, căci din așa ceva nu poate să iasă decât ceea ce știm cu toții – catastrofalul spor al pseudoliteraturii comandată și doar iscălită de pușcăriașii putrezi de bogați pe din afară și săraci lipiți pământului în lăuntrul lor!

Nedemni politruci și trepăduși ai Romanului, dacă pe voi niciun român cu scaun la cap și bun simț nu dorește să vă cunoască, doamna Emilia Țuțuianu și revista Melidonium sunt cunoscute și apreciate de numeroși români din țară și străinătate. De n-ați știut sau intuit până acuma, aflați de la mine că cei mai credibili mesageri ai României zilelor noastre nu sunt necalificații ei politruci, aproape toți vădindu-și aptitudinile de tâlhari și trădători de talie internațională, ci sunt oamenii de cultură, căci numai prin cultură valoroasă un popor învinge timpul și-și asigură locul ce i se cuvine în loja de onoare a istoriei universale…

Prin ceea ce a făcut până în prezent pentru cultura română, cu certitudine că doamna Țuțuianu este una dintre cele mai distincte și distinse voci culturale ale Romanului de azi. Și asta deoarece nu-i de ici, de colo să pui pe picioare o asociație culturală de referință și – prin pilduitor devotament pus în slujba nevoilor spirituale ale semenilor – să strângi în jurul revistei un buchet de valoroși colaboratori. Pentru așa ceva e nevoie pe lângă muncă și de har.

De aceea, voi care aveți în mâinile voastre pâinea și cuțitul din acea urbe, aveți și șansa să vă dovediți români de nădejde prin sprijinul acordat doamnei Țuțuianu întru împlinirea misiunii culturale pe care și-a asumat-o. Iar acest sprijin se cheamă neîngrădirea (conștientă sau inconștientă) a libertății ei de acțiune.

Doamnă Emilia Țuțuianu, nu sunteți singură în această confruntare inegală! Toți colaboratorii și cititorii izbutitei reviste Melidonium, deloc puțini, sunt alături de dumneavoastră. Iar o asemenea redutabilă forță nu poate fi ignorată taman într-un an electoral, știut fiind faptul că până la urmă totul se plătește…

Sighetu Marmației,                                                                       George PETROVAI

4 aprilie 2016

 

Facebooktwitterby feather

Un comentariu

  1. admin

    Și noi suntem alături de revista Melidonium și de doamna Țutuianu! Suntem întrutotul de acord că cinstea romașcanilor a fost și este cultura, inclusiv această revistă de mare ținută culturală. Nu, nu sunteți singură, stimată doamnă Țutuianu, suntem si noi alături de dumneavoastră! Felicitari, George, pentru toate demersurile tale!!! Armonii Culturale!

Comments are closed.