Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CONCURSURI » Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a IV-a, iunie, 2015

Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a IV-a, iunie, 2015

Invitaţie şi criterii de participare

Organizator – Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA” cu sediul în Focşani, Str. Contemporanul nr. 28, cod 620065, judeţul Vrancea

Scopuri:
* stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite.
* dezvoltarea spiritului competitiv, al dorinţei de afirmare al tinerilor şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit.
* promovarea în revistele de cultură şi în Antologii literare a câştigătorilor şi creaţiilor valoroase din fiecare secţiune literară.

Participanţi – Autori care nu au volume tipărite şi care nu au depăşit vârsta de 35 de ani.
Secţiunile concursului: poezie, proză scurtă şi eseu.
Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct, spaţiere un rând, cu diacritice şi să nu depăşească 10 pagini A4 pentru fiecare gen literar, într-un singur document în format .doc sau .docx la adresa de e-mail: ionelmarin55@gmail.com

Trimiterea textelor (creaţiilor): 01 martie – 15 mai 2015, la adresele:

a)-E-mail: ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea ”Pentru concurs”.
b)-Poştă: Asociaţia Cultural-Umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620065, judeţul Vrancea, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare.

Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, profesia, adresa, telefonul, precum şi o scurtă prezentare a activităţii literare).
Textele trimise după data de 15.05.2015 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător (fără diacritice).

Selectarea textelor se va face de către un juriu format din 3-5 scriitori, critici literari, consacraţi, pentru fiecare secţiune de concurs. Se va întocmi o fişă de participare pentru fiecare concurent. În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili în mod corect şi obiectiv, pe bază de note, concurenţii câştigători pe secţiuni. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 30 mai 2015, prin intermediul site-lui:
www.revistabogdania.ro şi personal pe fiecare premiant.

Se vor acorda câte trei Premii pentru fiecare secţiune şi în funcție de calitatea textelor și diplome speciale.
Persoanei care va întruni cel mai mare punctaj, indiferent de secţiunea la care a participat i se va acorda Marele premiu (“TROFEUL „BOGDANIA”).

Festivalului-Concurs naţional de creaţie literară „Bogdania” se va încheia cu Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală ce va fi în data de 16 iunie 2015, în locaţia ce va fi făcută public şi cunoscută dvs. cu cel puţin 10 zile înainte, prin telefon ori e-mail, pentru a fi prezenţi la decernarea premiilor.

Întrucât nu dispunem de mijloace financiare, costurile de transport vor fi suportate de către fiecare participant. Dacă vom avea şi sponsori vom oferi şi premii în bani. Pentru concurenţii lipsă, Premiile vor fi trimise la adresa de e-mail menționată de către concurent ( în cv), în termen de 20 de zile de la Festivitatea de premiere.

Relaţii suplimentare:
e-mail:

ionelmarin55@gmail.com;

0752862369;

0728217492

Director Festival, Ionel MARIN

Facebooktwitterby feather
Etichete: