Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » FLORIN T. ROMAN – Ecouri ale bătăilor inimii mele – VII

FLORIN T. ROMAN – Ecouri ale bătăilor inimii mele – VII

Filosofia te ia pe aripile ei şi te înalţă spre cer, dar te dă cu capul de tavan. Dacă vrei să urci mai sus, sari din cârca ei şi ia-ţi aripile teologiei, singura care e în stare să spargă coaja cerului şi să te ducă în Rai.

 

Justiţie umană, judecată omenească… Cârpeli… Nu există decât o singură Judecată !

 

Când îţi doreşti prea mult ceva, înseamnă că ai ieşit din voia lui Dumnezeu şi ai intrat în îngăduinţa Lui, ceea ce este un păcat, pentru că Îi forţezi mâna, ispitindu-L.

 

Prietenilor mei care ocolesc biserica: Eu am fost cu voi, de mai multe ori, în locuri în care nu-mi place. Voi n-aţi fost cu mine, nici măcar odată, într-un loc în care mie îmi place cel mai mult.

 

Unii sunt necredincioşi, alţii leneşi, alţii lacomi, alţii beţivi, alţii fumători, alţii vicleni, alţii violenţi, alţii homosexuali sau lesbiene, alţii adulteri, alţii prostituaţi, alţii corupţi. Toţi suntem mândri şi răi. Cei care nu se luptă să scape de aceste patimi sunt robii diavolului şi pe aceştia îi aştaptă iadul. Cei care se străduiesc să scape de ele, mai au o şansă. Iar cei care se luptă împotriva lor cu lacrimi şi sânge, până la moarte, au asigurată Împărăţia Cerurilor.

 

Mama mea se aseamănă cu Biserica Ortodoxă: se îmbracă modest, e smerită şi înţeleaptă, nu e bogată dar are strictul necesar, m-a învăţat să-L urmez pe Hristos, se luptă cu ereticii şi se roagă neîncetat.

 

Multă lume spune: De ce să merg la biserică, când mă pot ruga şi acasă? La biserică e înghesuială, agitaţie, acasă am linişte. Puerilă scuză. Un prieten te invită duminică de duminică la el acasă şi se pregăteşte cu ce are mai bun, aşteptându-te de fiecare dată cu bucurie. Dacă tu îl refuzi în mod repetat, oare nu se va supăra la un moment dat? S-ar putea ca într-un târziu să vrei tu să-l vizitezi şi să nu mai vrea el să te primească…

Facebooktwitterby feather