Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Gheorghe A. Stroia – membru al Uniunii Scriitorilor de Limbă Română USLR Moldova

Gheorghe A. Stroia – membru al Uniunii Scriitorilor de Limbă Română USLR Moldova

Gheorghe A. Stroia – membru al Uniunii Scriitorilor de Limbă Română USLR Moldova

 

La început de primăvară, chiar de Ziua Mondială a Scriitorului, veștile bune continuă să vină. Asta, în pofida stării de fapt a lumii, când războiul nedrept seceră vieți nevinovate. Dovadă a faptului că viața trebuie să continue, indiferent de câtă moarte pot semăna unii dintre semenii noștri, în goana lor nebună după putere și a setei lor de sânge.

 

Am primit vestea că am fost primit cu unanimitate de voturi în Uniunea Scriitorilor de Limbă Română USLR, o asociație al cărei scop este promovarea scriitorilor de limbă română de pe întreg mapamondul. Mulțumesc membrilor USLR care au votat, conducerii USLR și în mod special dnei președinte-fondator DIANA CIUGUREANU (ZLATAN) pentru susținere și lobby, pentru omenia, interactivitatea, noblețea și colegialitatea dovedită. USLR creează PODURI DE DOR între inimile românilor din România și Moldova.

 

Redau mai-jos eseul motivațional de adeziune la USLR, ale cărui cuvinte mă reprezintă 100%:

 

Sunt scriitorul român Gheorghe A. Stroia din Slobozia Urechești, județul Bacău și mărturisesc că întotdeauna am fost atras de valorile mari, nemuritoare ale culturii și literaturii române și universale, în egală măsură, de aspectele istoriei nemăsluite de anii de obediență comunistă. În 2010 am debutat în literatură și mi-am dorit mereu să am o creștere continuă a calității literaturii așternute în volumele publicate, nu neapărat pentru a fi elogiat de cineva anume, ci pentru ca sufletul meu să-și transmită către lume dorul de lumină, pace, liniște, emoție și culoare. Genul meu preferat este poezia – „limbajul sufletului”, așa cum o definea cineva, cândva. Prin activitatea de editor începută în 2011 cu înființarea editurii Armonii Culturale (www.armoniiculturale.com), devenită brand recunoscut, am luat contact cu o multitudine de scriitori din țară și din diapora, de pe întreg mapamondul, cărora le-am fost părtaș viselor împlinite.

Prin înființarea revistei Armonii Culturale (www.armoniiculturale.ro), am lărgit mereu cercul de prietenii, fie ele și virtuale, am cunoscut multe nume valoroase ale poeților – frați de peste Prut, la care am descoperit puțin câte puțin, ce înseamnă prietenia adevărată, valoarea reală a poeziei, preocupări culturale ridicate la nivel de excelență și acea doză necesară de omenie și sinceritate, care îți face sufletul să vibreze. Dintre aceștia, nume precum – Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Geta Lipovanciuc, Traian Vasilcău, Nicolae Mătcaș, Raisa Plăieșu, Ludmila Maciuga, Lidia Popa, Galina Martea, Galina Furdui, Maria Dodu – sunt doar câteva dintre aceste valori care m-au inspirat și pe care le-am promovat constant, după cum inima mi-a dictat.

În operele acestor valoroși scriitori, frați moldoveni, curge sângele unor patrioți adevărați, care își doresc să readucă în atenția lumii gloria și strălucirea minunatei noastre Basarabii, mesajele lor clare fiind PUR UNIONISTE, de reîntoarcere ACASĂ, la sânul scumpei noastre mame, ROMÂNIA. Mă alătur cu drag, cu credință și încredere, acestei nobile cauze, sperând că prin eforturile noastre comune, într-o zi, vom sta din nou la aceeași masă, fără să fim obligați să tăcem, fără teama de a stârni războaie din partea celor care ne-au despărțit de-a lungul istoriei noastre milenare. Vreau să construiesc noi PODURI DE DOR cu frații noștri de peste Prut, legături de inimi și suflete, încărcate cu flori.

Pentru mine, ca scriitor, adeziunea la USLR reprezintă începutul concretizării acestui vis. Las larg deschise porțile Revistei universale de creație și atitudine „Armonii Culturale” și ale editurii cu același nume, pentru promovarea tuturor celor care doresc acest lucru. Voi încerca să public în mod constant în revista USLR, care poartă un nume atât de frumos „Poduri de dor”. Voi încerca cu toate forțele mele să protejez, să promovez și să valorific obiectivele USLR, făcându-mi din ele scut, armă, dar și condeiul îmbogățit cu dor, un neostoit dor de România Mare, de Basarabia noastră sfântă.

 

Gheorghe A Stroia,

România, 03.03.202

Facebooktwitterby feather