Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » GHEORGHE A. STROIA: MESAJ CU OCAZIA SFINTELOR SĂRBĂTORI DE IARNĂ

GHEORGHE A. STROIA: MESAJ CU OCAZIA SFINTELOR SĂRBĂTORI DE IARNĂ

GHEORGHE A. STROIA: MESAJ CU OCAZIA SFINTELOR SĂRBĂTORI DE IARNĂ

Dragi prieteni,

Iată că a mai trecut un an, căruia i-am „contabilizat” fără să vrem clipele, însă fără să tragem o linie de bilanț, să stabilim dacă a fost rău sau bun, dacă a adus fericire sau întristare, ci doar să constatăm că a fost. A fost un an bun, chiar dacă unii dintre noi au suferit pierderi ireparabile, despărțirea de cineva drag fiind răul cel mai mare ce i se poate întâmpla cuiva. Dar, am încercat să trecem cu maturitate peste, să realizăm că nimeni și nimic nu este etern, că fiecare muritor este dator propriei întâlniri cu Dumnezeu, că nu am pierdut un Om pe Pământ, ci am câștigat un Înger în Ceruri, veghetor și rugător pe veșnicie.

În toate clipele acestui an 2018, ne-am socotit norocoși că în viețile noastre încă mai există PRIETENIE, COMPASIUNE, ÎNCREDERE, SPERANȚĂ, ne-am bucurat de SĂNĂTATE, atât cât ne-a fost dăruită de Dumnezeu. Tot în acest an, ne-am împlinit VISE mai vechi, am ajuns în sfârșit ACASĂ, căci… acolo unde este inima ta, acolo este și casa ta, spune înțeleptul. Am primit binecuvântarea unui loc plin de flori și de culorile veseliei, ne-am bucurat mai mult de strălucirea razelor de soare, am ascultat pentru prima dată, după mulți, mulți ani, cântecul fermecat al păsărilor, al greierilor nopții sau am privit din nou, cu mirarea unor copii, stelele cerului. A fost și este atât de minunat! A venit iarna, iar feeria fulgilor de nea ne transformă din nou casa, într-un tărâm de poveste… Toate aceste frumuseți au fost motivele pentru care am încercat să vedem lucrurile și din perspectiva RESTULUI LA 30 DE ARGINȚI. Ne simțim binecuvântați!…

În 2018 am reușit să derulăm prin intermediul revistei și editurii Armonii Culturale proiecte culturale și editoriale noi. Am ÎMPLINIT VISE, așa cum am făcut dintotdeauna, vise ale românilor de pretutindeni, care și-au văzut poeziile, prozele, jurnalele, eseurile, exegezele, povestirile, poveștile, paginile de istorie, teosofiile, publicate în paginile prestigioasei reviste de creație și atitudine culturală ARMONII CULTURALE sau în cărțile publicate sub sigla editurii noastre. Cele peste 120 de titluri de carte publicate în 2018, ce se adaugă celor peste 600 de titluri de carte publicate anterior, îmbogățesc zestrea literară și culturală națională. Anul acesta și-au împlinit visele numeroși autori contemporani, precum: Ion N. OPREA, Constanța CORNILĂ, George Alexandru CORNILĂ, Ștefan DUMITRESCU, Gabriel DRAGNEA, Georgeta VIȘAN, Mariana MOGA, Maricica MILOIEVICI, Sorin Horia TRIFA, Emilia STROE ȚENA, Mariana VÂRTOSU, Camelia ARDELEAN FISCHER, Marioara ARDELEAN, Constantin ZAVATI, Ion MICHECI, Vincențiu MICHECI, Cristian Petru BĂLAN, Constantin BALACI, Florin BALACI, Gabriel VULPOIU, Florin CODLEANU, Lucian DUMBRAVĂ , Maria MATEI, Nicholas BUDA, Nicolae DINA, Ion IONESCU BUCOVU, Elena BUICĂ, Ana Maria BUCUR, Vasile BELE, Elena TOMA, Adina HERȘCOVICI ROSENKRANZ, Emil DRUNCEA, Constant CĂLUGĂRU, Virginia BOGDAN, Gheorghe A. STROIA, Maricica STROIA, Emilia DRAGOMIR, Marina Angela GLODICI, Denisa POPA CUREA, Mihai LEONTE, Ioan Sabin CERNA, Mircea TUTUNARU, Ionel ILIE, Maria HOTEA, Ionel SIMA, Alina Maria STĂNESCU, Geta GRIGORESCU, George POTÂRNICHE, Ion C. DUȚĂ, Gheorghe VICOL, Dan Gheorghe OBOGEANU, Cornel BOTEANU, Netty POPA, Alexandru Ioan ENACHE, Mihai BĂRBULESCU, Veronica OȘORHEIAN, Daniel BUNCEANU, Dorina OMOTA, Munteanu MILENA, Ion CROITORU, Marcela CONSTANTINESCU, Luigi SALUSTRI, Corneliu Gr. STATE, Doina ANDRONIC.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi, că ne-ați bucurat sufletele cu prietenia, sinceritatea, frumoasa colaborare și fidelitatea voastră!

Tot prin editura ARMONII CULTURALE, am început derularea unui proiect ambițios, o magna-carta de interviuri, în 10 volume, intitulată ÎN DIALOG CU INIMA, ajungă la volumul al cincilea. O întreprindere frumoasă căreia i-au dat curs invitației de participare, circa 100 de personalități literare din toată lumea. Mărturii de o frumusețe cutremurătoare, sinceritate, confesiuni necesare, sunt doar câteva dintre atuurile acestei cărți, care sperăm să continue și în celelalte volume. Vă mulțumim, tuturor celor care ați răspuns întrebărilor interviului și ne-ați marcat sufletele, simțirea, inima, cu umbrele voastre de Lumină!…

Promitem să fim și în anii ce vor urma alături de voi, că vom încerca împreună să împlinim visele, oricât de îndrăznețe ar fi ele, să facem din noi uneltele binelui și nobleței față de aproapele nostru. Vom milita în continuare să promovăm tot ceea ce are țara asta mai valoros, vom fi cu gândul la frații noștri risipiți peste tot în lume, vom arăta oricui talentul și valoarea, oriunde s-ar afla el. Să fim în continuare mândri că suntem români și că anul acesta, ultimul din prima sută de România, este de fapt un nou început, pentru o Românie mai umană, mai harnică, mai valoroasă. Să fim convinși că și noi, românii, vom putea sta mereu cu fruntea sus și nu cu capul plecat, așa cum istoria ne (re)amintește. Să înrădăcinăm în noi vocația ZIDIRII și să aruncăm departe de noi vocația DISTRUGERII, atât de des invocată în ultima sută de ani!

Și pentru că se apropie cu pași repezi Sfintele Sărbători ale Crăciunului, se încheie și anul 2018, vă dorim, dragii noștri, multă, multă sănătate, bucurii și fericire alături de cei dragi, să fiți binecuvântați cu clipe memorabile, să aveți pacea și liniștea spirituală adusă de minunea NAȘTERII DOMNULUI. Să fiți și să rămâneți mereu, așa cum vă știm noi: buni, blânzi, generoși, nobili, români adevărați!

CRĂCIUN FERICIT și LA MULȚI ANI, 2019!

Gheorghe A. Stroia

Adjud, 20 decembrie 2018

Facebooktwitterby feather