Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TABLETA » GHEORGHE A. STROIA: TABLETĂ ELECTORALĂ – ADJUDUL A ALES!

GHEORGHE A. STROIA: TABLETĂ ELECTORALĂ – ADJUDUL A ALES!

Eu sunt o persoană apolitică și mă păstrez echidistant de orice problemă legată de acest aspect. În schimb pot avea o opinie, simplu și concret formulată, față de politică, atunci când e să dau glas așteptărilor noastre, ca simpli cetățeni ai municipiului de pe Trotuș. În competiția electorală au fost șapte nume, unele mai cunoscute, altele mai puțin cunoscute, unele consacrate, altele aspirând la titlul de edil. Din punctul meu de vedere, toți candidații au avut șanse egale, dar oamenii au ales! Din păcate, prezența la vot a fost foarte slabă, puțin peste 30% și cred că avem motive să fim cu toții rușinați de acest lucru. De ce nu vrem sau ne este indiferent să ne folosim de un drept pe care l-am câștigat atât de greu? Ce șansă îi dăm părerii noastre, dacă nu-i arătăm, prin votul nostru, că și ea contează? În alte țări, prezența la vot este obligatorie. Militez și eu pentru asta. Da, să fie obligatorie!!!

Șansele trebuie să aleagă un om care să-și pună în valoare calitățile de primar, de gospodar al orașului. Probabil că unii dintre concitadinii noștri vor critica aspru acest mesaj, dar, e normal pentru noi, românii, ne stă înscris în genă, să fim unii împotriva altora, invocând munți de motive, doar de dragul de a fi Gigi-contra. Dar, de ce să cauți o mie de motive, pentru are nu ai reușit, când poți găsi doar un singur motiv ca să reușești!

Să fim mai mult decât sinceri și să observăm că în Adjudul anilor 2000 s-a mai făcut câte ceva, au fost derulate niște proiecte cu bani europeni, care au schimbat, nu radical, însă în bine, evident, fața orașului nostru. Cineva spunea cu foarte mare adevăr că NU ARE CINE ARE, ARE CINE PĂSTREAZĂ! Așa că, desigur cu foarte mare părere de rău, pot spune că nu avem multe și probabil că nici nu vom avea mai multe prea curând, datorită faptului că nu se păstrează ceea ce am dobândit și am obținut cu destule eforturi, la toate nivelurile. Nu de multe ori, la o scurtă plimbare prin oraș, poți vedea stricăciunile care ni se datorează nouă, cetățenilor, și nu lor, primarilor noștri! Deci, despre ce vorbim? Oare de ce nu suntem în stare să păstrăm? Oricare nou edil ar veni s-ar confrunta în primul rând cu ”oamenii” și apoi cu nevoile acestora. Primarul, oricine ar fi el, nu este Dumnezeu, însă buna sa credință și sprijinul acordat orașului se pot proba. Adjudul are un nou primar, același Constantin Armencea, un om deosebit și un cetățean special al orașului nostru! Da, criticați-l cât doriți, ați făcut-o cu vârf și îndesat, ați împroșcat cu noroi adjuddupă bunul plac… e dreptul vostru să fiți mai ”români” ca oricând! Criticați-l, însă asta nu-i știrbește calitatea de OM! Din punctul MEU de vedere… DA… este cea mai bună opțiune pentru următorii 4 ani! Nu mă înțelegeți greșit, nu îl laud în niciun fel pe domnul Constantin Armencea, ci doar spun că o altă opțiune mai bună nu am avut! Dacă aș fi avut-o, eu, ca cetățean, aș fi votat-o!

Sperăm ca toate forțele politice, implicate și pe viitor în gospodărirea orașului, să facă mai mult, pentru ca așteptările noastre, ale tuturor, să se împlinească. Să fim înțelepți și, noi, ca simpli cetățeni, să ne permitem să avem doar vise… realizabile! Felicitări, stimate domnule Primar! Suntem alături de dumneavoastră!

PS: Încercăm, pe cât posibil să nu mistificăm adevărul, ci să îl prezentăm în toată ”splendoarea” lui, oricât ar fi de dur sau pe oricine l-ar deranja. E dreptul nostru să o facem, să luăm atitudine, să avem curaj, să le spunem pe nume. Ce m-a deranjat foarte tare, ca atitudine (nimeni nu așteaptă nimic, să ne înțelegem: nu suntem pomanagiii nimănui!!!), a fost că fiecare partid, care are reprezentanți în birourile electorale ale secțiilor de votare, a făcut ceva cheltuieli de protocol, dar numai pentru oamenii săi (o apă, o cafea, etc…). Am avut sentimentul acela că întotdeauna suntem împărțiți în ”ai lor” și ”ai noștri”, așa cum obișnuia să-i împartă un ex-președinte pe români în ”cei care m-au votat” și ”restul românilor” – deși am fost peste 7 milioane… În schimb, domnul Armencea Constantin a trimis și dânsul o apă, o cafea, un sandviș, crănțănele, dar pentru toată lumea, fără să omită pe nimeni. Așa e dânsul, orice cetățean al municipiului nostru e de-al dânsului și nu ”de-al meu” sau de-al lor”. Oare când vor învăța și partidele noastre politice că nu contează cine-i alege sau nu și că toți suntem egali în drepturi, iar lupta lor este de fapt una a interesului general și nu a celui de grup sau de partid? Întreb și eu… încă am enorm de multe dileme. Ce este aceea celeritate, maturitate, în sfera politicului… FOARTE GREU DE SPUS!!!

Gheorghe A. Stroia

Adjud, 06 iunie 2016

(zi fatidcă, 6 iunie este ziua de naștere a mamei mele, Aurica, iar pe 4 iunie a fost ziua de naștere a tatălui meu, Andrei, amândoi plecați demult într-o stea )

Facebooktwitterby feather