Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » FILM » ICR New York: Prezență românească, în premieră, la American Film Market (Santa Monica, California). Conferința “Romania Welcomes Hollywood”

ICR New York: Prezență românească, în premieră, la American Film Market (Santa Monica, California). Conferința “Romania Welcomes Hollywood”

ICR New York susține participarea domnului Mihai Fulger, director al Arhivei Naționale de Filme a României, membru în Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei, la American Film Market, la seminarul care va avea loc în data de 6 noiembrie 2017, la Santa Monica, California, intitulat Romania Welcomes Hollywood (http://americanfilmmarket.com/programs-events/#conferences).

Anul acesta, The American Film Market (AFM) – eveniment de o mare importanță și vizibilitate pentru piața cinematografică americană – include și Expoziția de Locații pentru Filmare (Location Expo). Pe lângă distribuitorii și cumpărătorii de producții cinematografice, care participă în mod obișnuit la AFM în fiecare an, în toamna aceasta, producătorii din domeniul industriei cinematografice sunt invitați să participe la Location Expo. Organizații reprezentând cinematografii din întreaga lume prezintă avantajele pe care fiecare țară le oferă producției de filme.

Double 4 Studios, compania de producție și distribuție de filme, pe care o conduce regizorul româno-american Andrei Zincă, a organizat în SUA, în ultimii ani, mai multe evenimente de succes dedicate promovării cinematografiei din România (săptămâni ale filmului românesc la Miami/Fort Lauderdale, Florida, prezența românească la Festivalul de Film din Europa de Sud-Est, din Los Angeles etc.).

Cu sprijinul CNC și al UCIN, precum și al Consulatului General al României din Los Angeles, Double 4 Studios va organiza un stand al cinematografiei românești la AFM/Location Expo și un seminar de co-producție, intitulat “Romania Welcomes Hollywood”, care va prezinta și promova serviciile de producție din România, varietatea locațiilor de filmare, facilitățile oferite producătorilor de film, în special a celor din străinătate, menite a inlesni contactele dintre realizatorii români și cei din Hollywood, în așa fel încât acestea să poată conduce la contracte de co-producții atât în domeniul filmului artistic de lung metraj, cât și al documentarului.

 

 

 

AFM/Location Expo se va desfășura în Santa Monica, California, în perioada 1-8 noiembrie 2017.

Standul României va fi deschis pe toată durata AFM/Location Expo (8 zile). Întâlnirile de afaceri cu partenerii SUA interesați în producția de film în România se vor organiza la acest stand, la care vor fi prezenți și invitați din România (producători, reprezentanți CNC și UCIN).

În data de 6 noiembrie 2017, de la ora 11:30 am la 1.00 pm, în incinta sălii de conferințe de la Hotelul Loews, unde se desfașoară AFM/Location Expo, va avea loc o masă rotundă, cu tema “Romania Welcomes Hollywood”.

 

 

Double 4 Studios i-a invitat să participe pe unii dintre cei mai apreciați producători români ai momentului, cu experiență substanțială și de succes în co-producția cu străinătatea: Ada Solomon, Andrei Boncea și Bogdan Moncea. Din partea CNC, va participa Mihai Fulger, susținut de ICR New York. Invitatul special va fi Robert Bernacchi (Skydance Media US), iar moderator va fi Andrei Zincă.

În deschiderea seminarului, se va prezenta un scurt film (de 5-10 min.), realizat de către Double 4 Studios, care promovează succesele în co-producțiile realizate în România, locații, serviciii, echipe și aparatură de filmare etc. Vor urma discuții, scopul urmărit fiind angajarea unui dialog pe teme concrete de producție de film și colaborare în domeniul distribuției cinematografice între participanții din România și posibili parteneri din celebra industrie cinematografică de la Hollywood.

Facebooktwitterby feather