Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Exegeze » ÎN ÎN DIALOG CU INIMA – Gheorghe POSTELNICUDIALOG CU INIMA

ÎN ÎN DIALOG CU INIMA – Gheorghe POSTELNICUDIALOG CU INIMA

Am primit volumul I al lucrării „În dialog cu inima” – interviuri cu scriitori români contemporani, l-am citit nerăbdător şi, cu toată consideraţia faţă de cele 27 de personaje principale, îmi îngădui, pentru început, câteva observaţii, ca o replică sentimentală la remarcabilul „Argument”. Nu mă voi întinde la vorbă, sperând ca şi alţi confraţi să comenteze şi să aprecieze.

Indiscutabil, domnul Gheorghe A. Stroia este un erudit plecat de bunăvoie într-o fascinantă călătorie intelectuală care îi va marca existenţialitatea, într-o incursiune în alte biografii, descătuşând evocarea unor momente de viaţă semnificative, întretăiate de confesiuni privind actualitatea imediată, excelând, la sfârşitul fiecărui interviu, cu un portret în nuanţe inconfundabile. Cărţile pe care le va realiza în acest proiect grandios vor reprezenta tot atâtea răspunsuri la nenumăratele întrebări pe care şi le pune sieşi, sondând abisul propriilor trăiri. Primele întrebări, aşadar, trimit pe interlocutor la rădăcinile creaţiei, dezvăluind, de cele mai multe ori, un program estetic ramificat cu intenţii, credinţe şi realizări. Cum era de aşteptat, poeţii, mai cu seamă poetesele, mărturisesc interiorizarea şi căderea în adânc, coexistenţa cu propriile trăiri, survolarea unor zone vaste de interior, prospectarea acestor teritorii ascunse şi integrarea lor în orizontul real. Chestionarul reprezintă puntea de legătură între ceea ce scriitorul descoperă în el şi ce scoate la lumină, integrând estetica sa într-un sistem mai larg care reprezintă opera naţională. El a fost conceput în aşa fel încât eliberează fiecăruia actul de maturitate artistică, după ce a lămurit aspiraţiile, temele, obsesiile, desenând un fel de arc de boltă cu extremităţile spre finiş. Pe dl. Gh. A. Stroia îl pasionează acest fel de a dialoga cu contemporanii, pentru că aşteaptă acel mare şi unic început, acel mare creator care se va ivi dintre cei mulţi şi necunoscuţi. Din acest motiv mărturiseşte că va înmulţi volumele, de la unu la trei, de la trei la zece. Dumnezeu să-l ajute cu nesfârşita sa bunătate pe domnia sa şi pe familia domniei sale să meargă mai departe cu rodnic rezultat! Prin ceea ce face, familia Stroia militează pentru ARMONIE CULTURALĂ, marginalizând trufia şi egoismul. Prestaţia sa editorială se ridică la nivelul exemplelor ilustre, al spiritelor echilibrate care îşi trăiesc insomniile printre rafturile de cărţi şi de publicaţii.

În dialog cu inima” va fi „Dicţionarul viu al scriitorilor contemporani”, un cenaclu al sentimentelor, un jurnal al amintirilor şi destăinuirilor.

Facebooktwitterby feather

2 Comentarii

  1. admin

    Vă mulțumesc din suflet, stimate domnule Postelnicu! Ale dvs. Cuvinte sunt prea mari pentru năzuințele cu care am pornit această întreprindere frumoasă, alături de domniile voastre. Vă mulțumesc în nume propriu, dar și în numele tuturor scriitorilor incluși în proiect. Am spus și mă repet… ÎN DIALOG CU INIMA cuprinde, în fiecare volum, doar nativi ai ZODIEI LUMINII. Vă mulțumesc!

  2. admin

    Sunt 29 de personaje principale în volumul 1… Mulțumim!

Comments are closed.