Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » Invitație participare Concursul literar 2022 organizat de revista Surâsul Bucovinei

Invitație participare Concursul literar 2022 organizat de revista Surâsul Bucovinei

Minimă adaptare

 

Am învățat, la vremea potrivită, că nu organismele cele mai puternice rezistă, ci acelea care se adaptează mai ușor. Cred că o parte din acest adevăr a folosit  celor care, pe vremea „rotației cadrelor” concluzionaseră că dacă nu știi să te învârți, te rotești. Indiferent de ce și cum a fost și ce va fi, astăzi este necesar să ne adaptăm, fiecare cum poate, la condițiile pandemiei. Probabil avem de a face cu un virus care, deși noi nu-l vrem, el ne vrea pe noi și ne vrea atât de intens că se adaptează perpetuu și val cu val, în așa fel încât la capătul tunelului nu se vede decât o luminiță neagră. Nu se poate așa ceva? Ba da, în ziua de azi totul este posibil, în bine, în rău, sau înaintând după principiul doi pași pe loc și unul la mijloc.

Căutând prin sacul cu idei, tot mai sărac de la o vreme, recunoaștem asta și ar fi bine să o facă și maeștrii care din motive asemănătoare creează texte literare din biete bancuri răsuflate, desigur nu putem obliga pe nimeni, dar am ajuns la următoarea formă de manifestare anuală a activității Cenaclului”Nectarie”, alta decât ședințele lunare.

Concursul literar 2022 va fi organizat de revista Surâsul Bucovinei, „ritualul”  va fi conform următorului

Regulament

– Vor fi două secțiuni, poezie și epigramă.

– Nu există o temă, fiecare autor va deschide acea cămară a sufletului pe care este de acord să o împartă cu noi.

– Se poate participa la una sau ambele secțiuni, lucrările trebuie să fie inedite, acceptăm second hand numai la vestimentație, asta acum, după ce pas cu pas vom ajunge la alt fel de nivel de trai, vom fi și aici mai exigenți, nu este nevoie de motto, singura garanție este cea bazată pe barba redactorului șef (dacă după atâtea ediții încă o are, înseamnă că mai poate fi folosită).

– Participarea este la secțiunea poezie cu 2(două) creații, iar la epigramă cu 3(trei).

– Materialul redactat ca doc Word, preferabil TNR 14, va fi expediat ca atașament la un email pe adresa mugurel_sasu@yahoo.com. Vă rog să nu trimiteți PDF sau alte invenții (au foste cazuri de foto pagină de carte etc) care nu permit prelucrarea pentru etapele următoare.

– Votul participanților este obligatoriu, cine nu votează va fi exclus din concurs.

– Atât pentru expedierea creațiilor cât și a voturilor se va iniția un email, nu ca răspuns la altul, există riscul de a nu-l observa.

– Jurizarea, pentru cei care au mai participat nu este o noutate, dar consider util să repet: materialul se primește, formez un document cu tot ce am primit, separat pentru fiecare secțiune, trimit participanților în forma în care fiecare creație poate fi identificată doar după un număr de ordine, participanții vor alege 5(cinci) astfel de numere, fără să se voteze pe sine, așa ceva duce tot le excludere, eu voi face totalul și pe această bază se va forma ierarhizarea. Nu vă faceți griji, în tabele finale fiecare va putea vedea cum i s-a luat în calcul jurizarea și de unde provin punctele proprii.

Am avut obiecțiuni, în decursul timpului, că adică mari să fie notați de alții mai mici. Da! În momentul jurizării ceilalți reprezintă „Cititorul”, ori nu toți cititorii au studii de filologie sau a apărut, fie și numai pentru o clipă, pe lista scurtă pentru acel premiu care nu are viză pentru a intra în țara noastră. Încă!

– Nu vor fi premii în bani. Să spun din ce motiv? Nu cred că mia este cazul. Vom oferi diplome, acestea vor fi expediate prin poștă. Pentru asta fiecare participant va preciza pe documentul de participare adresa, numărul  de telefon și adresa de email. Dacă  pandemia ne va permite, vom organiza o festivitate de premiere, la care va participa cine va avea posibilitate.

– Creațiile se primesc  în perioada 10-25 aprilie 2022,

– Jurizarea se va face între 10 și 25 mai,

– Rezultatele se vor comunica în iunie, prin email și în numărul 30 al revistei Surâsul Bucovinei.

Nu putem ști când și dacă va fi acea festivitate, ori noi nefiind vânători de voturi, nu avem exercițiul promisiunilor pe care nici noi să nu le credem.

Întrucât nu mai am acces la Facebook, am rugămintea la toți cei care vor și pot să distribuie revista și tot ce apare de acum înainte la cât mai multe persoane.

Să sperăm că va fi bine … cândva.

 

Ioan Mugurel Sasu

 

Facebooktwitterby feather