Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TRADIȚII » ÎȚI MULȚUMIM, MOȘ CRĂCIUN, PENTRU COPIII NOȘTRI!

ÎȚI MULȚUMIM, MOȘ CRĂCIUN, PENTRU COPIII NOȘTRI!

Mesagerii lui Moș Crăciun au început să împartă copiilor din întreaga lume daruri – zâmbete, calde îmbrățișări, cuvinte de alint și mângâiere, bucurii mai mari sau mai mici. Moș Crăciun A DEVENIT UN ADEVĂR! Așa după cum MARELE ADEVĂR este SFÂNTA SĂRBĂTOARE DE CRĂCIUN – Nașterea Cuvântului Întrupat de la Duhul Sfânt, pruncul cel sosit în lume pentru ca să ne fie nouă mântuire și dumnezeiască binecuvântare. Pentru că suntem creștini și îl celebrăm pe HRISTOS DOMNUL, vestind lumii întregi Nașterea sa binecuvântată, se cuvine să fim mai buni, să ne spălăm de păcura păcatelor și răutăților și să ne împodobim sufletele cu alba și pura zăpadă a bunătății, altruismului, sfințeniei, curăției spirituale.

Mesagerii lui Moș Crăciun au început să aducă – deja – copiilor daruri. Ieri, foarte încântat, copilul meu mai mic a primit o diplomă pe care scria: Moș Crăciun acordă titlul de cel mai cuminte copil din lume, în anul 2015… M-am simțit cel mai binecuvântat părinte din lume… doar am cel mai cuminte copil din lume. TU, NU?… ȘI TU?… ȘI VOI?…

Mulțumim Moșului cel bun că are răbdarea și iscusința de a cerceta, de a observa și de a decide cine a fost cuminte sau nu! Mulțumim, Moșule, că ne-ai dăruit copii atât de cuminți, de buni, că ne dai ajutor să-i creștem, să-i educăm frumos, să le fim stâlpi de temelie fragilului lor suflețel! Mulțumim Cerului că ne-a dat șansa de a fi părinți, de a împărtăși din darurile primite de la Dumnezeu celor mai dragi ființe din viața noastră! Că ne-a dat puterea de a nu rămâne singuri și neajutorați, când zilele noastre vor deveni tot mai singure și mai neajutorate…

Cea mai mare minune a umanității este NAȘTEREA PRUNCULUI SFÂNT, așa după cum cel mai minunat lucru din viața fiecărui om este nașterea propriului său copil, perpetuarea scânteii divine primită în dar. Am simțit dintotdeauna că un copil nu are așteptări foarte mari de la cei din jurul său, ci doar o nevoie acută de a simți căldură, dragoste, blândețe, răbdare, de a gusta din lumina sufletului cu o sete feroce. Mai știu și că nu ar trebui să fim mai buni sau mai generoși, doar în aceste zile ale anului.

Cred, cu destulă convingere, că un timp al bucuriei și dragostei este fiecare clipă trăită alături de copiii noștri, care ne vor fi cândva… SPRIJIN sau… JUDECĂTORI. Depinde doar de noi. E drept, resursele fiecărui om sunt diferite, și nu fac referire la resurse materiale. Până la urmă, un părinte, nu-și poate cumpăra cu bani un suflet bun – dacă nu-l are, răbdare și dragoste – dacă nu le-a dobândit deja, bunătate – dacă nu s-a născut cu ea. Așa că nu darurile noastre materiale îi fac pe copiii noștri mai buni, ci darurile noastre spirituale, rezerva aceea miraculoasă (divină), din care oricât ai lua, niciodată nu se va împuțina!

Mulțumim din suflet tuturor celor care știu să le fie mereu în preajmă copiilor noștri, care le adapă setea din fântâna cunoașterii, care îi ridică – atunci când mai cad, câteodată, care știu să facă din ei – cu pricepere și răbdare – OAMENI! Din această categorie specială fac parte EDUCATORII, ÎNVĂȚĂTORII, PROFESORII. Vouă vă mulțumim, cu mâna pe suflet, dragi mesageri ai lui Moș Crăciun! Nu doar în ziua de Crăciun, ci în fiecare zi a existenței școlare a copiilor noștri. Suntem mândri de voi, credem cu tărie în voi, știm că faptele voastre de zi cu zi… învață, construiesc, motivează, ridică, înalță. RESPECT!

CRĂCIUN FERICIT!

Gheorghe A. STROIA

Facebooktwitterby feather

Un comentariu

  1. admin

    Îți mulțumim, Doamne, pentru toți copiii noștri! Dă-le minte, sănătate și bucurii!

Comments are closed.