Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » LANSARI » LANSARE DE CARTE LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ ADJUD: CĂTĂLIN DORIN

LANSARE DE CARTE LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ ADJUD: CĂTĂLIN DORIN

Vineri, 25 martie 2016, începând cu ora 12.00, a avut loc la Biblioteca Municipală Adjud o manifestare dedicată poetului adjudean CĂTĂLIN DORIN, care a lansat primele sale două titluri de carte: SUFLET REBEL (2015) și TANGOUL VISELOR (2016).
În sală au fost prezenți scriitori adjudeni (Ion Croitoru, George Nicolae Stroia), prietenii și familia poetului, prieteni ai bibliotecii mai mult sau mai puțin tineri. Prezentarea cărților a fost făcută de scriitorul și editorul Gheorghe A. Stroia, care a spus că: Dorin Cătălin este un poet romantic, fără îndoială. Motivul fundamental al operei sale este Iubirea, nu neapărat o iubire telurică, ci una ideală și idealizată, ”tradusă” în versuri de un romantism definitoriu. Sensibil, timid, delicat, poetul îndeamnă la iubire, la atingerea echilibrului și liniștii, prin împărtășirea iubirii. Cu certitudine de numele său vom mai auzi!…
CD 5 CD 4 CD 3 CD 2 CD 1Poetul, vădit emoționat, a mulțumit auditoriului și familiei sale care a fost mereu cea mai înverșunată susținătoare, dar și cel mai aspru critic: Nu credeam să fiu capabil de a așterne pe hârtie poezii și, mai ales, să le văd culese într-o carte. Azi, mi-am văzut visul împlinit, acela de a scrie și de a transmite și celorlalți din preaplinul sufletului. Nu mă voi opri aici, mai am deja încă 3 volume în stare finală, care vor vedea, sper, lumina tiparului în curând. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc bibliotecii adjudene care s-a dovedit o gazdă excelentă, promit că nu voi uita niciodată această întâlnire emoționantă cu cititorii.
S-au recitat din versurile lui Dorin Cătălin, iar cu foarte mare duioșie, mama poetului a recitat o poezie din carte, fiind îndelung aplaudată de public. Profesorul Ion Croitoru a încheiat întâlnirea cu un moment vesel, o recitare de epigramă din cartea: ”O antologie de tot râsu” – carte coordonată de Georgică Pătrășcanu și lansată în luna februarie a acestui an la Panciu.
Doamna directoare a mulțumit asistenței și, spirit întreprinzător fiind, a pus deja bazele unui nou parteneriat cu scriitorii adjudeni, o serie de întâlniri tematice desfășurate sub auspiciile muzicii și literaturii de calitate, invitație căreia i-au confirmat deja scriitorii prezenți la lansare.
O zi emoționantă, dedicată debutului unui nou poet al urbei Adjudului, care promite să devină prolific, pe măsura inspirației sale.
Armonii Culturale
Adjud, de Bunavestire 2016
Facebooktwitterby feather